>

Monday, November 3, 2014

Tiada Vitamin D Dari Susu Bukan Tenusu

Tidak semua kanak-kanak minum susu yang sumbernya adalah susu kambing atau susu lembu. Terdapat kanak-kanak yang alahan dengan susu kambing atau susu lembu. Ibu bapa menggantikan minuman bukan tenusu, seperti badam, soya, atau susu beras, untuk anak-anak yang mempunyai alahan susu tenusu. Sesetengah ibu bapa percaya minuman ini mempunyai manfaat kesihatan walaupun untuk kanak-kanak yang boleh minum susu biasa. Tahukah kita yang tiada vitamin D dari susu bukan tenusu?

Kepentingan dan Sumber Vitamin D

Vitamin D membantu tubuh menyerap kalsium, yang sangat penting untuk tulang dan gigi yang kuat. Ia biasanya dihasilkan oleh tubuh selepas kulit terdedah kepada cahaya matahari.Pengeluar susu juga menambah vitamin D ke dalam produk tenusu mereka.

Kanak-kanak yang tidak boleh minum susu lembu atau ibu bapa yang memilih susu bukan lembu untuk anak-anak mereka perlu diingatkan bahawa tahap vitamin D mereka mungkin lebih rendah daripada kanak-kanak lain.

Jumlah Vitamin D  Yang Diperlukan oleh Kanak-Kanak
 
Kanak-kanak memerlukan sejumlah vitamin D dalam sumber makanan harian. Biasanya vitamin D diperolehi dari susu lembu atau dihasilkan oleh tubuh selepas kulit terdedah kepada cahaya matahari. Jumlah vitamin D yang diperlukan oleh kanak-kanak adalah seperti jadual di bawah:

jadual vitamin D pengedar shaklee putrajaya

Vitamin D Shaklee

Biasanya vitamin D dikaitkan dengan Kalsium. Kenapa? Kerana vitamin D diperlukan bagi membolehkan kalsium diserap untuk tulang dan gigi. Produk Shaklee yang popular dengan vitamin D adalah Ostematrix.  Kandungan vitamin D dalam setiap kapsul Ostematrix adalah 100 IU.

Jadi, kanak-kanak memerlukan 1000 IU vitamin D sehari. Jumlah ini boleh di dapati dari susu ataupun dihasilkan oleh badan selepas tubuh selepas kulit terdedah kepada cahaya matahari. Jika merasa kekurangan vitamin D bolehlah menambahnya dengan memakan Ostematrix.
OsteMatrix Bukan Sekadar Kalsium

OsteMatrix™ membekalkan nutrien harian, termasuk kalsium yang penting dalam pembentukan dan pertumbuhan tulang dan gigi. Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral iaitu zink, kuprum dan mangan untuk mengekalkan kelancaran fungsi tubuh. Ditampilkan dalam bentuk kaplet kecil bersalut yang mudah ditelan.

Jika ingin memberikan vitamin D dari produk bukan tenusu, Ostematrix amatlah sesuai.


Jom tingkatkan kesihatan dengan suplemen Shaklee dan kecantikan dengan set penjagaan wajah Shaklee, hubungi saya segera. 

Anda boleh dapatkan khidmat nasihat percuma untuk produk Shaklee sekiranya membeli di Daily Vitamin Shoppe

Salbiah Karim : 012.2929.306
SID 954066 FB:  Salbiah Karim 

Pengedar Shaklee di Putrajaya. COD area berhampiran dan pengeposan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

Saya juga merupakan penegdar di kawasan berikut:

Pengedar Shaklee di Putrajaya
Pengedar Shaklee di Bandar Tasik Selatan
Pengedar Shaklee di Pekan Sg Besi
Pengedar Shaklee di Bandar Baru Bangi 
Pengedar Shaklee di Serdang
Pengedar Shaklee di Kajang

Pengedar Shaklee Bandar Baru Bangi: Puan Azza  / Puan Fiza
Pengedar Shaklee Seremban : Puan Maizun
Pengedar Shaklee Terengganu : Puan Wani
Pengedar Shaklee Perlis : Puan Zuraidah
  

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Klik DISINI untuk ORDER

2 comments: