>

Tuesday, October 21, 2014

Vitamin Shaklee Yang Menggalakkan Pertumbuhan Rambut

Vitamin Shaklee Yang Menggalakkan Pertumbuhan RambutKepala botak? Rambut Nipis? Ini adalah perkara yang merisaukan ramai golongan pertengahan umur. Bila rambut semakin nipis menampakkan sesorang itu kelihatan tidak menarik lagi. Pelbaggai cara boleh dilakukan bagi mengelakkan rambut menjadi semakin nipis. Salah satunya ialah menjaga pemakanan. Ini adalah penting bagi mendapatkan nutrien-nutrien yang dapat membantu menggalakkan pertumbuhan rambut dan juga mengelakkan rambut gugur. Atau kita juga boleh mengamalkan vitamin-vitamin yang sesuai untuk mengatasi masalah ini.

Jom baca dulu makanan dan vitamin yang dapat menggalakkan pertumbuhan rambut.

Beta Karotena
pengedar shaklee putrajaya carotomax shaklee

Beta karotena adalah salah satu daripada vitamin yang menggalakkan pertumbuhan rambut. Nutrien ini ditukar kepada karotenoid yang dalam badan, satu bentuk vitamin A.

Vitamin A adalah penting untuk pertumbuhan sel di seluruh tubuh, termasuk kulit kepala dan rambut sel-sel. Selain makanan tambahan, nutrien ini juga terdapat dalam makanan seperti cili pedas, lobak, bayam, sawi, labu dain lain-lain.

Vitamin A atau vitamin yang bersifat antioksidan tidak boleh diambil secara berlebihan. Oleh itu kita perlu memilih vitamin yang mengandungi dos yang cukup untuk keperluan tubuh nadan kita.

Asid Folik

pengedar shaklee putrajaya b complex shaklee
Asid folik yang terdapat dalam vitamin B penting untuk pertumbuhan sel. Asid folik adalah nutrisi yang sangat penting terutama sebelum dan selepas kehamilan. Kekurangan vitamin ini boleh menyebabkan uban dan rambut lemah. Jika mengalami keguguran rambut selepas bersalin, eloklah menganbil asid folik.

Makanan yang kaya dengan asid folik, bayam, bijirin sarapan yang diperkaya, asparagus, brokoli dan lain-lain

Vitamin C
pengedar shaklee putrajaya vitamin c shaklee

Vitamin C adalah antioksidan penting yang boleh merangsang peredaran kulit kepala dan menyokong pertumbuhan rambut. Vitamin C digunakan untuk menghasilkan kolagen, bahan yang diperlukan untuk rambut sihat.

Untuk mendapatkan lebih banyak C, makan makanan seperti  oren, bunga kobis, brokoli, strawberi dan makanan lain yang kaya dengan vitamin C.

Biotin dan Lain-lain Vitamin B
pengedar shaklee putrajaya b complex shaklee
Biotin adalah nutrien penting untuk pertumbuhan rambut dan kuku. Malah, kekurangan biotin boleh menyebabkan keguguran rambut. Selain mengambil suplement, anda boleh mendapatkan biotin dari sumber makanan  kuning telur, ikan kod, ikan salmon,  ikan tongkol, hati dan lain-lain.

Vitamin E
pengedar shaklee putrajaya vitamin e shaklee

Vitamin E adalah vitamin larut lemak, vitamin antioksidan yang terdapat dalam germa gandum, bijirin penuh, badam dan dari sumber-sumber makanan lain. Banyak syampu mengandungi germa gandum atau bentuk lain dari vitamin E kerana bahan semulajadi yang boleh merangsang peredaran darah ke kulit kepala dan meningkatkan penyerapan nutrien ke dalam folikel rambut seterusnya menggalakkan pertumbuhan rambut.

Zink
pengedar shaklee putrajaya zinc shaklee
Zink adalah vitamin lain penting untuk pertumbuhan sel yang sihat. Kekurangan zink boleh menyebabkan rambut kusam, keguguran rambut, dan rambut beruban. Sifat-sifat antikulat dari zink juga boleh membantu merawat kelemumur dan dermatitis seborrheic.

Makanan sumber zink termasuk tiram, daging lembu tanpa lemak, kerang dan kupang, biji labu, ketam, lobster dan lain-lain


Ada banyak faktor yang terlibat dalam pertumbuhan rambut, dan pemakanan adalah hanya salah satu daripadanya. Hormon, tahap tekanan dan genetik semua memainkan peranan dalam menentukan berapa cepat rambut anda tumbuh, atau berapa tebal, atau berapa lama.

Jika kita ingin rambut tumbuh tebal dan penuh, adalah penting untuk pastikan kita menjaga kesihatan secara menyeluruh iaitu dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki. Ini merangkumi bersenam, mendapat tidur yang cukup, minum banyak air dan pastikan untuk menjaga tahap stress atau tekanan dalam diri.

Jom tingkatkan kesihatan dengan suplemen Shaklee dan kecantikan dengan set penjagaan wajah Shaklee, hubungi saya segera. 

Anda boleh dapatkan khidmat nasihat percuma untuk produk Shaklee sekiranya membeli di Daily Vitamin Shoppe

Salbiah Karim : 012.2929.306
SID 954066 FB:  Salbiah Karim 

Pengedar Shaklee di Putrajaya. COD area berhampiran dan pengeposan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

Saya juga merupakan penegdar di kawasan berikut:

Pengedar Shaklee di Putrajaya
Pengedar Shaklee di Bandar Tasik Selatan
Pengedar Shaklee di Pekan Sg Besi
Pengedar Shaklee di Bandar Baru Bangi 
Pengedar Shaklee di Serdang
Pengedar Shaklee di Kajang

Pengedar Shaklee Bandar Baru Bangi: Puan Azza  / Puan Fiza
Pengedar Shaklee Seremban : Puan Maizun
Pengedar Shaklee Terengganu : Puan Wani
Pengedar Shaklee Perlis : Puan Zuraidah
  

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Klik DISINI untuk ORDER

0 comments:

Post a Comment