>

Saturday, October 11, 2014

Merawat Rambut Gugur Dengan Vitamin Shaklee

Apakah penyebab rambut semakin gugur?

Masalah rambut semakin gugur boleh terjadi akibat faktor genetik ataupun stress. Sekiranya anda mengalami masalah rambut gugur, ia nya perlu dirawat sebelum ianya menjadi lebih teruk atau dengan kata lain kepala menjadi botak. 

Bagaimana unttuk mencegah/merawat rambut gugur?

Pemilihan shampoo adalah penting bagi merawat masalah rambut gugur ini. Pilih shampoo yang tidak mengandungi bahan kimia. Selain itu kita juga perlu mengambil protein dan vitamin B yang mana kedua-dua ini adalah sangat penting untuk pertumbuhan rambut. Kandungan nutrisi di dalam protein dan vitamin B akan membuatkan rambut subur dan lebat.

Rawatan akar rambut juga adalah disarankan untuk menguatkan akar rambut. Selain itu rawatan untuk melancarkan darah kulit kepala juga boleh dibuat. Apabila darah di kepala sudah lancar, ia boleh merangsang pertumbuhan rambut. Selain itu pemakaian tonik juga disarankan bagi menguatkan lagi akar rambut

Merawat Rambut Nipis Dengan Vitamin Shaklee

Seperti yang kita sedia maklum tadi, pemilihan shampoo adalah sangat penting. Pilih yang tidak mengandungi bahan kimia. Shampoo shaklee adalah bebas dari bahan kimia. Revitalizing Shampoo adalah pilihan terbaik untuk masalah ini. Fungsi Revitalizing Shampoo :
  • Humektan berperanan melicinkan kutikel rambut dan melebatkan rambut
  • Sistem pembersih berpaten, dengan mekanisme tindakan yang lembut
  • Menyegarkan dan menyeimbangkan kulit kepala dan rambut tanpa menjadikannya terlalu lembap atau kering
Kita juga boleh melakukan sendiri rawatan di rumah. Caranya mudah sahaja iaitu dengan menggunakan Nourishing Scalp Treatment Shaklee. Nourishing Scalp Treatment menangani punca masalah rambut dengan rumusan serum yang amat mudah diserap oleh kulit bagi melancarkan pengaliran darah, melindungi daripada kesan negatif faktor persekitaran serta membekalkan khasiat kepada kulit kepala. Ciri-ciri Nourishing Scalp Treatment adalah:

  • Vitamin antioksida iaitu A dan E serta Koenzim Q10 melindungi rambut daripada kerosakan akibat radikal bebas dan tekanan persekitaran
  • Bertindak lembut untuk menghasilkan persekitaran yang optimum bagi pertumbuhan rambut
  • Formula tanpa bilas memudahkan penggunaan, malah rambut boleh digayakan mengikut cita rasa anda tanpa mengambil masa yang terlalu lama
  • Tidak menyebabkan rambut melekit atau berminyak

Kelebihan Nourishing Scalp Treatment ini telah terbukti berkesan untuk mengurangkan keguguran rambut semasa disikat. Ia juga melebatkan dan menguatkan rambut secara semula jadi.

Untuk pertumbuhan rambut yang sihat, amalkan protein dan vitamin B. Produk shaklee yang tinggi dengan sumber protein adalah ESP (Energy Soy Protein). ESP dapat mempercepatkan pertumbuhan rambut.

Manakala B Complex Shaklee pula mengandungi vitamin B3 yang mana ianya berfungsi  untuk membaiki aliran darah pada kulit kepala. Vitamain B6  dan vitamin B12 yang terdapat dalam B Complex pula untuk mengelakkan rambut dari gugur. 

set rambut gugur pengedar shaklee putrajaya
Jom tingkatkan kesihatan dengan suplemen Shaklee dan kecantikan dengan set penjagaan wajah Shaklee, hubungi saya segera. 

Anda boleh dapatkan khidmat nasihat percuma untuk produk Shaklee sekiranya membeli di Daily Vitamin Shoppe

Salbiah Karim : 012.2929.306
SID 954066 FB:  Salbiah Karim 

Pengedar Shaklee di Putrajaya. COD area berhampiran dan pengeposan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

Saya juga merupakan penegdar di kawasan berikut:

Pengedar Shaklee di Putrajaya
Pengedar Shaklee di Bandar Tasik Selatan
Pengedar Shaklee di Pekan Sg Besi
Pengedar Shaklee di Bandar Baru Bangi 
Pengedar Shaklee di Serdang
Pengedar Shaklee di Kajang

Pengedar Shaklee Bandar Baru Bangi: Puan Azza  / Puan Fiza
Pengedar Shaklee Seremban : Puan Maizun
Pengedar Shaklee Terengganu : Puan Wani
Pengedar Shaklee Perlis : Puan Zuraidah
  

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Klik DISINI untuk ORDER

0 comments:

Post a Comment