>

Saturday, October 25, 2014

Makanan Yang Melindungi Payu Dara

Makanan Yang Melindungi Payu Dara
Sumber: iSihat Oct 2014

Beri biru, brokoli dan walnut diketahui sebagai makanan super untuk menentang penyakit dan meningkatkan tahap kesihatan. Namun terdapat pilihan makanan terbaik bagi anda yang memiliki sasaran tertentu. Kajian terbaru mendedahkan sayuran terbaik untuk merendahkan risiko daripada kanser dan penyakit kardiovaskular sehingga makular degenerasi dan osteoporasis. Di bawah disenaraikan makanan terbauk untuk melindungi aser wanita yang paling berharga sempena Bulan Kanser Payu Dara.

BUNGA KOBIS

Sayuran daripada keluarga Brasaiccaceae ini mengandungi sulforaphane, yang berupaya menghentikan pertumbuhan sel kanser dalam kajian di makmal dengan cara mengganggu keupayaan sel untuk membiak.

Ia juga mengandungi bahan yang dikenali I3C, yang merendahkan paras estrogen yang berkemungkinan menggalakkan tumor berkembang. Cara memasak yang dicadangkan adalah sama ada memanggang atau stim. Jangan sesekali merebusnya kerana 75% bahan penentang kanser akan larut dalam air yang digunakan untuk merebus.

UBI KELEDEK

Sebiji ubi keledek sepanjang 5 inci mengandungi 11,062 mg beta karotenoid yang membantu tubuh mengggunakan estrogen dengan lebih baik. Penyelidikan dan Kajian Kesihatan Wanita, Universiti New York mendapati, wanita yang memiliki paras beta karoten dan karotenoid yang rendah berisiko dua kali diserang kanser payu dara, berbanding wanita yang tinggi paras bera karoten dan karotenoid dalam darah.

SOS TOMATO

Kajian menunjukkan likopen, antioksida yang berkuasa di dapati dalam tomato berupaya menentang kanser payu dara dengan meneutralkan radikal bebas yang merosakkan sel. Kajian membuktikan likopen menghalang pertumbuhan kanser payu dara.

Bukan itu saja, ia membantu melindungi kulit dari kanser yang berpunca dari kesan pendedahan cahaya matahari. Likopen lebih mudah diserap ke dalam tubuh apabila terdedah kepada haba, jadi tomato yang dimasak lebih baik berbanting mentah. Likopen adalah larut lemak, oleh itu campurkan minyak zaitun untuk membantu penyerapan.Satu produk yang bagus untuk pesakit kanser adalah VIVIX Shaklee. Ye walaupun harganya sedikit mahal tetapi fungsi yang terdapat dalam vivix sangat bagus untuk pesakit kanser. Vivix membantu dalam pembaikan sel. Ia melindungi dan membaiki sel DNA. 

Vivix® mengandungi ramuan botani Shaklee yang tersendiri iaitu Polygonum Cuspidatum, anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. 

Jom tingkatkan kesihatan dengan suplemen Shaklee dan kecantikan dengan set penjagaan wajah Shaklee, hubungi saya segera. 

Anda boleh dapatkan khidmat nasihat percuma untuk produk Shaklee sekiranya membeli di Daily Vitamin Shoppe

Salbiah Karim : 012.2929.306
SID 954066 FB:  Salbiah Karim 

Pengedar Shaklee di Putrajaya. COD area berhampiran dan pengeposan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

Saya juga merupakan penegdar di kawasan berikut:

Pengedar Shaklee di Putrajaya
Pengedar Shaklee di Bandar Tasik Selatan
Pengedar Shaklee di Pekan Sg Besi
Pengedar Shaklee di Bandar Baru Bangi 
Pengedar Shaklee di Serdang
Pengedar Shaklee di Kajang

Pengedar Shaklee Bandar Baru Bangi: Puan Azza  / Puan Fiza
Pengedar Shaklee Seremban : Puan Maizun
Pengedar Shaklee Terengganu : Puan Wani
Pengedar Shaklee Perlis : Puan Zuraidah
  

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.Klik DISINI untuk ORDER

0 comments:

Post a Comment