>

Thursday, September 18, 2014

Vitamin C Shaklee

Vitamin C Shaklee

Vitamin C adalah vitamin yang paling digemari kebanyakan masyarakat. Tubuh memerlukan vitamin C untuk lebih daripada 300 fungsi. Malah, vitamin C telah terbukti untuk membantu melindungi daripada penyakit jantung, kanser dan penyakit-penyakit serius yang lain. Tanpa vitamin C, badan tidak akan dapat sembuh dengan sendirinya. Ini kerana vitamin C adalah penting untuk pembentukan kolagen. Jika seseorang terluka atau tercedera, kolagen akan membantu membaiki luka dan kecederaan ini. Kolagen mempunyai pelbagai fungsi dalam badan, termasuk menetapkan kedudukan organ-organ. Ianya tidak akan dapat dilakukan ini tanpa cukup vitamin C.

Vitamin C merupakan vitamin antioksidan dimana ia membantu vitamin-vitamin dan mineral yang lain untuk menyerap di dalam badan dengan lebih sempurna. Sebagai contoh, sid folik dan zat besi memerlukan vitamin C untuk memaksimumkan kegunaan mereka di dalam tubuh badan seseorang. Semakin banyak  vitamin C dalam badan, semakin tinggi perlindungan terhadap penyakit seperti selsema dan penyakit-penyakit yang lain. Vitamin C juga membantu untuk mempercepatkan proses pemulihan/penyembuhan.

Shaklee menyediakan2 jenis vitamin C. Satu untuk dewasa dan satu lagi sesuai untuk dewasa dan kanak-kanak. Fungsinya adalah sama. Mari kita lihat perbezaan kedua-dua vitamin ini.

1. Vitamin C Sustained Release
vitamin c shaklee
  • mengandungi 500mg vitamin C untuk setiap tablet
  • sesuai untuk dewasa
  • 1 biji bersamaan dengan 7 buah oren


2. Vitamin C Chewable
vitamin c shaklee
  • mengandungi 100mg vitamin c untuk setiap tablet
  • chewable, boleh dikunyah sesuai untuk kanak-kanak
  • 1 biji bersamaan dengan 1½ buah oren

Manfaat utama Vitamin C Shaklee:

1. Membentuk Collagen
Merangsang pembentukan collagen. Collagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu ianya mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik.

2. Memperbaiki Simptom Pendarahan
Kekurangan vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam di kulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

3. Peningkatan Sistem Imun
Membina sel darah merah yang sihat untuk menyerap zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, mempertingkatkan alergi hidung dan kulit, asthma. Juga menyingkatkan waktu pemulihan dan mengurangkan symptom flu dan selesema.

4. Memerangi kanser
Ia adalah satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel-sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.

5. Mencantikkan Kulit 
Ambil vitamin C setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan, dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.

6. Memperbaiki Insomnia
Ia memperbaiki insomnia, stress masalah berkaitan mental seperti keresahan.

7. Mengekalkan Kolesterol Sihat
Ianya mampu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghindarkan arteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi. 

Vitamin C yang Memadai dari Buah?

Setiap hidangan buah-buahan membekalkan sekitar 45-60mg vitamin C. Buah-buahan akan menghasilkan vitamin C yang lengkap dalam masa 10 hari selepas buah itu ranum. Oleh yang demikian, buah yang tidak ranum mengandungi kandungan vitamin C yang sedikit. Kandungan vitamin C pada buah akan berkurangan kepada separuh apabila dipetik dan akan musnah apabila terdedah kepada kepanasan.

******

Untuk dapatkan harga Vitamin C Shaklee yang murah dan jimat, daftar ahli untuk penjimatan harga 15-21%. Jika anda berminat untuk menjadi ahli boleh hubungi saya. Untuk menjana pendapatan melalui Shaklee saya akan terangkan secara detail nanti. Hubungi saya Salbiah 012.2929.306 .

Jom tingkatkan kesihatan dengan suplemen Shaklee dan kecantikan dengan set penjagaan wajah Shaklee, hubungi saya segera.

Anda boleh dapatkan khidmat nasihat percuma untuk produk Shaklee sekiranya membeli di Daily Vitamin Shoppe 
 
Salbiah Karim  012.2929.306   
SID 954066 FB:  Salbiah Karim   
Like Page : Daily Vitamin Shoppe
 
Pengedar Shaklee di Putrajaya. COD area berhampiran dan pengeposan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

Saya juga merupakan penegdar di kawasan berikut:

Pengedar Shaklee di Putrajaya
Pengedar Shaklee di Bandar Tasik Selatan 
Pengedar Shaklee di Pekan Sg Besi 
Pengedar Shaklee di Bandar Baru Bangi  
Pengedar Shaklee di Serdang 
Pengedar Shaklee di Kajang

Pengedar Shaklee Bandar Baru Bangi: Puan Azza  / Puan Fiza
Pengedar Shaklee Seremban : Puan Maizun
Pengedar Shaklee Terengganu : Puan Wani
Pengedar Shaklee Perlis : Puan Zuraidah
 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Klik DISINI untuk ORDER

0 comments:

Post a Comment