>

Wednesday, September 3, 2014

Omega 3 Membantu Kanak-Kanak Tidur Lebih Baik

Omega 3 Membantu Kanak-Kanak Tidur Lebih Baik


Kanak-kanak dengan masalah tidur yang tidak cukup atau puas biasanya akan meragam bila dikejutkan untuk ke sekolah. Selain itu kanak-kanak juga kadang-kadang akan meragam sepanjang hari di sekolah atau di taska.
 
Satu kajian perintis dari University of Oxford telah mendapati peningkatan pengambilan Omega-3 asid lemak dapat membantu meningkatkan tidur kanak-kanak. Kajian ini merupakan yang pertama dijalankan untuk menganalisis hubungan antara tidur dan status asid lemak pada kanak-kanak yang sihat.

Sebanyak 362 kanak-kanak daripada 74 buah sekolah rendah Oxford telah diberikan dengan makanan tambahan dengan Omega-3 asid lemak selama 16 minggu untuk melihat sama ada tidur kanak-kanak tersebut bertambah baik atau tidak. Kanak-kanak berusia antara tujuh dan sembilan tahun dimana mereka tidak dipilih berdasarkan masalah tidur (sleep disorder), meskipun semua peserta mempunyai masalah dengan membaca.

Untuk makluman tuan/puan terdapat kajian yang sebelum ini juga berkaitan dengan Omega-3 asid lemak ini menunjukkan peningkatan pemakanan yang kaya dengan omega-3 dapat meningkatkan keupayaan kanak-kanak menumpukan perhatian, membaca dan mengeja di samping mengurangkan tingkah laku yang menimbulkan gangguan.

Hasil penemuan di dalam kajian ini telah mendapati kanak-kanak yang mengambil Omega-3 asid lemak dapat tidur lebih selama 58 minit dan tujuh kali kurang terjaga di dalam satu malam daripada kanak-kanak yang tidak mengambil Omega-3 asid lemak. Kandungan omega-3 DHA yang tinggi di dalam darah telah dikaitkan dengan tidur yang lebih baik, termasuk "kurang rintangan tidur, parasomnias dan jumlah gangguan tidur".

Jom berikan tidur anak anda lena dengan Omega 3. Cara paling cepat untuk berikan bekalan Omega 3 kepada kanak-kanak adalah Omega Guard Shaklee. Selain untuk kecerdasan minda, anak juga dapat tidur lena pada waktu malam. Amalkan setiap hari untuk anak-anak. Insya allah anak akan dapat kualiti tidur.

shaklee putrajaya
shaklee putrajaya

Jika anda berminat untuk menjadi ahli boleh hubungi saya. Untuk menjana pendapatan melalui Shaklee saya akan terangkan secara detail nanti. Hubungi saya Salbiah 012.2929.306 .

Jom tingkatkan kesihatan dengan suplemen Shaklee dan kecantikan dengan set penjagaan wajah Shaklee, hubungi saya segera.

Anda boleh dapatkan khidmat nasihat percuma untuk produk Shaklee sekiranya membeli di Daily Vitamin Shoppe 
 
Salbiah Karim  012.2929.306   
SID 954066 FB:  Salbiah Karim   
Like Page : Daily Vitamin Shoppe
 
Pengedar Shaklee di Putrajaya. COD area berhampiran dan pengeposan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

Saya juga merupakan penegdar di kawasan berikut:

Pengedar Shaklee di Putrajaya
Pengedar Shaklee di Bandar Tasik Selatan 
Pengedar Shaklee di Pekan Sg Besi 
Pengedar Shaklee di Bandar Baru Bangi  
Pengedar Shaklee di Serdang 
Pengedar Shaklee di Kajang

Pengedar Shaklee Bandar Baru Bangi: Puan Azza  / Puan Fiza
Pengedar Shaklee Seremban : Puan Maizun
Pengedar Shaklee Terengganu : Puan Wani
Pengedar Shaklee Perlis : Puan Zuraidah
 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Klik DISINI untuk ORDER

0 comments:

Post a Comment