>

Sunday, September 28, 2014

Kesan Sinaran UV Matahari Ke Atas Kulit

Kesan Sinaran UV Matahari Ke Atas Kulit

Jom kita lihat video ni dulu.





Ok, dah tengok sampai habis kan? Agak-agak macam mana kulit kita? Rasanya sama tak? Rajin tak kita nak pakai sunblock hari-hari? Teruk kan kesan sinar uv terhadap kulit kita. Lagi-lagi cuaca negara kita ni memang panas dan lembab sepanjang tahun.

"Sinar uv bukan sahaja merosakkan kulit bahkan lagi memburukkan keadaan parut. Sel yang menghasilkan pigmen di dalam kulit akan bertindak lenih aktif pada saat pemanasan dan bakal menghasilkan pigmen lebih banyak daripada biasa. Inilah punca mengapa parut akan hitam pada permulaannya. Apa yang berlaku adalah cahay matahari akan menggelapkan parut dan menjadikannya lebih gelap. Untuk mengatasinya. gunakan SPF30 pada parut dan keseluruhan kulit anda setiap hari."  -majalah rapi-


Jika anda mencari pelindung sinar uv shaklee, "Ultimate Protection Whitening Lotion" adalah pilihan yang tepat.


Rumusan ringan, tidak melekit dan kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit akibat pendedahan kepada sinaran matahari, serta Mountain Arnica untuk melegakan kera dangan kulit dan mengukuhkan ketahanan kulit terhadap elemen negatif persekitaran.

Manakala untuk merawat parut boleh gunakan Vitamin E Shaklee. Selain merawat parut, vitamin E Shaklee juga bertindak sebagai pelindung cahaya matahari semulajadi jika anda mengamalkannnya.



Jom tingkatkan kesihatan dengan suplemen Shaklee dan kecantikan dengan set penjagaan wajah Shaklee, hubungi saya segera. 

Anda boleh dapatkan khidmat nasihat percuma untuk produk Shaklee sekiranya membeli di Daily Vitamin Shoppe

Salbiah Karim : 012.2929.306
SID 954066 FB:  Salbiah Karim 

Pengedar Shaklee di Putrajaya. COD area berhampiran dan pengeposan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

Saya juga merupakan penegdar di kawasan berikut:

Pengedar Shaklee di Putrajaya
Pengedar Shaklee di Bandar Tasik Selatan
Pengedar Shaklee di Pekan Sg Besi
Pengedar Shaklee di Bandar Baru Bangi 
Pengedar Shaklee di Serdang
Pengedar Shaklee di Kajang

Pengedar Shaklee Bandar Baru Bangi: Puan Azza  / Puan Fiza
Pengedar Shaklee Seremban : Puan Maizun
Pengedar Shaklee Terengganu : Puan Wani
Pengedar Shaklee Perlis : Puan Zuraidah
  

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Klik DISINI untuk ORDER

0 comments:

Post a Comment