>

Saturday, September 20, 2014

Kepentingan Lutein Dan Zeaxanthin Di Dalam CarotoMax Shaklee

Kepentingan Lutein Dan Zeaxanthin Di Dalam CarotoMax Shaklee

Kajian telah mendapati bahawa Lutein dan Zeaxanthin dapat mengurangkan risiko penyakit mata yang kronik, termasuk degenerasi makula akut (AMD) dan katarak. AMD dan katarak merupakan penyebab utama kecacatan penglihatan dan kebutaan yang diperolehi di dunia, dan juga di Malaysia.

Lebih dari 600 pigmen tumbuhan yang dikenali sebagai karotenoid boleh didapati secara semula jadi, hanya dua iaitu lutein dan zeaxanthin - secara terpilih berkumpul dalam makula, pusat retina di mana kerosakan yang disebabkan oleh cahaya dan kerosakan radikal bebas mungkin berlaku.

Lutein dan zeaxanthin melindungi mata daripada kerosakan ultraungu (UV) dan bertindak sebagai antioksidan untuk melindungi kanta, retina dan makula daripada kerosakan radikal bebas yang disebabkan oleh pendedahan kepada cahaya matahari, skrin komputer dan bentuk cahaya.

Malangnya, semakin kita tua, semakin menurun konsentrasi Lutein dan Zeaxanthin. Penurunan ini boleh menjejaskan penglihatan (imej kabur, kesukaran membaca, lemah penglihatan waktu malam (rabun malam) dan keletihan mata) dan meningkatkan risiko katarak dan AMD, yang akhirnya akan menyebabkan buta.

Beberapa kajian menyokong peranan Lutein dan Zeaxanthin dalam mengurangkan risiko AMD dan katarak. Lutein dan zeaxanthin juga hadir dalam sayur-sayuran berdaun hijau gelap, oren dan jagung, antara lain, tetapi jumlah Zeaxanthin biasanya adalah amat kecil berbanding dengan lutein.

Berikut adalah jumlah jumlah lutein dan zeaxanthin ditemui dalam beberapa sayur-sayuran dan buah-buahan yang sama.
 • Bayam (mentah), 1 cawan - 3.8mg
 • Brokoli (dimasak), 1 cawan - 1.6mg
 • Romaine salad (mentah), 1 cawan - 1.3mg
 • Labu (dimasak), 1 cawan - 2.4mg
 • Jagung (dimasak), 1 cawan - 2.2mg
 • Carrot (dimasak), 1 cawan - 1.1mg
 • Kacang Hijau (tin), 1 cawan - 2.2mg
 • Orange, 1 (sederhana) - 0.2mg

Kebanyakan orang mungkin tidak mendapat jumlah yang mencukupi Lutein dan Zeaxanthin untuk kesihatan mata yang optimum daripada hanya diet sahaja. Anda perlu makan lebih daripada empat cawan bayam mentah, sembilan cawan brokoli dimasak, 75 oren atau 100 telur setiap hari untuk mendapatkan dos harian yang disyorkan lutein dan zeaxanthin 10mg 5mg.

Oleh itu, memakan jumlah yang cukup Lutein dan Zeaxanthin terutamanya, melalui diet semata-mata adalah mustahil. Cara yang paling mudah untuk mendapatkan jumlah optimum adalah untuk mengambil makanan tambahan yang mengandungi ekstrak Lutein dan zeaxanthin.

Secara ringkas, ia adalah penting untuk mengekalkan tahap Lutein dan Zeaxanthin melalui diet dan pemakanan tambahan untuk mengekalkan kesihatan mata yang baik. Jika anda memilih Lutein dan Zeaxanthin makanan tambahan, pastikan ia produk yang berkualiti tinggi.

Pilih salah satu yang mengandungi lutein tertumpu (10mg) dan Zeaxanthin (5mg) daripada ekstrak standard untuk membantu meningkatkan konsentrasi Lutein dan Zeaxanthin dalam kanta, retina dan makula. Ia membantu melindungi mata daripada kesan kerosakan cahaya biru dan sinar UV, dan juga menjaga katarak dan AMD di teluk manakala mempromosikan penglihatan lebih tajam dan mata lebih sihat. 

Sumber: SINI
CarotoMax Shaklee 

pengedar shaklee putrajaya carotomax shaklee


Carotomax® Shaklee ialah campuran proprietari alfa-karotena, astaxanthin, beta-karotena, lutein, likopena dan zeaxanthin yang memberikan manfaat kuasa karotenoid serba lengkap. Makanan harian anda sahaja tidak mencukupi untuk membekalkan kekuatan dan keaslian perlindungan antioksidan sebegini!

Carotomax®
Shaklee mengandungi karotenoid semula jadi daripada buah sawit dan alga dunaliellasalina.
 • Mengekalkan kesihatan yang baik 
 • Membantu menggalakkan pertumbuhan, menajamkan penglihatan dan merangsang perkembangan tisu*
 • Memelihara kesihatan kulit dan fungsi membran mukosa 
 • Tidak mengandungi perisa atau pewarna tiruan, pemanis atau pengawet

CaratoMax Shaklee baru ini mengandungi 6 varieti karotena, diekstrak dari rangkaian sayuran dan buahan yang kaya dengan sifat anti-oksidant seperti rumpai laut, tomato, biji anggur, brokoli, marigold, epal, kentang, minyak sawit dan lain-lain. Ahli Nutrisi mencadangkan pengambilan 5 – 9 hidangan sayuran dan buahan untuk mengekalkan konsentrasi beta karotena di dalam darah. seterusnya memelihara kesihatan penglihatan, kesihatan kulit dan mencegah kanser.

Kandungan Carotomax Shaklee untuk setiap 1 kapsul:

Alpha Carotene : 1.50 mg
Beta Carotene : 3.0 mg / 5000 IU
Lycopene : 5.0 mg
Astaxanthin : 400 mcg
Lutein : 5 mg
Zeaxantin : 200 mcg 


****** 

Untuk dapatkan harga CarotoMax Shaklee yang murah dan jimat, daftar ahli untuk penjimatan harga 15-21%. Jika anda berminat untuk menjadi ahli boleh hubungi saya. Untuk menjana pendapatan melalui Shaklee saya akan terangkan secara detail nanti. Hubungi saya Salbiah 012.2929.306 .

Jom tingkatkan kesihatan dengan suplemen Shaklee dan kecantikan dengan set penjagaan wajah Shaklee, hubungi saya segera. 

Anda boleh dapatkan khidmat nasihat percuma untuk produk Shaklee sekiranya membeli di Daily Vitamin Shoppe

Salbiah Karim : 012.2929.306
SID 954066 FB:  Salbiah Karim 

Pengedar Shaklee di Putrajaya. COD area berhampiran dan pengeposan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

Saya juga merupakan penegdar di kawasan berikut:

Pengedar Shaklee di Putrajaya
Pengedar Shaklee di Bandar Tasik Selatan
Pengedar Shaklee di Pekan Sg Besi
Pengedar Shaklee di Bandar Baru Bangi 
Pengedar Shaklee di Serdang
Pengedar Shaklee di Kajang

Pengedar Shaklee Bandar Baru Bangi: Puan Azza  / Puan Fiza
Pengedar Shaklee Seremban : Puan Maizun
Pengedar Shaklee Terengganu : Puan Wani
Pengedar Shaklee Perlis : Puan Zuraidah
  

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Klik DISINI untuk ORDER

0 comments:

Post a Comment