>

Wednesday, September 3, 2014

Fakta dan mitos tentang vitamin D Ostematrix Shaklee

Fakta dan mitos tentang vitamin D Ostematrix Shaklee

Fakta yang paling penting adalah Vitamin D3 amat diperlukan oleh tubuh untuk berfungsi dengan baik dan sangat penting untuk menguatkan imuniti serta memperbaiki sistem pertahanan semula jadi badan.

FAKTA atau Mitos 1: Saya mendapat banyak vitamin D dari cahaya matahari kerana saya tinggal di Malaysia yang cuacanya cerah sepanjang masa.

Mitos. Hidup di Malaysia dengan cuaca tropika tidak bermakna kita mendapat cukup nutrien daripada matahari iaitu vitamin D3. Faktor-faktor yang memberi kesan terbaik kepada penghasilan vitamin D dari cahaya matahari seperti faktor sudut sinaran matahari, masa, hari, jenis kulit, dan lain-lain lagi

Menurut Organisasi Vitamin D yang berpangkalan di AS, sebuah pertubuhan bukan keuntungan yang bertanggungjawab untuk menyebarkan maklumat berkaitan vitamin D, kekurangan vitamin D dianggarkan memberi kesan sehingga 50% daripada penduduk dewasa di seluruh dunia.Kebanyakan pekerja kolar putih (iaitu golongan profesional, pengurus, kakitangan pentadbiran) lebih terdedah dalam aspek ini kerana mereka ini menghabiskan sepanjang hari di pejabat mereka.

Walaupun kulit kita menghasil vitamin D3 apabila terdedah kepada cahaya matahari, kesan dari penuaan menjadikan kulit kurang produktif. Masalah ini diburukkan lagi oleh orang-orang tua yang menghabiskan lebih banyak masa di dalam rumah.

Apa yang disarankan oleh pakar ialah dengan memakai topi yg berpinggir lebar dan sepasang cermin mata hitam untuk menutup muka, cuba untuk mendedahkan sebanyak badan anda yang mungkin untuk matahari sekurang-kurangnya 15-20 minit diantara 10:00 pagi -02:00 petang dua hingga tiga kali yang minggu untuk memastikan pengeluaran maksimum vitamin D3.

Jika anda tidak dapat untuk melakukan ini, maka ia adalah dinasihatkan untuk mengambil makanan tambahan vitamin D3.

Fakta atau Mitos 2: Saya mendapat jumlah yang mencukupi vitamin D daripada diet saya.

Mitos. Menurut Amerika translasional doktor-saintis Dr Michael F. Holick, ianya adalah hampir mustahil untuk mendapatkan jumlah yang cukup vitamin D daripada diet kita. Dr Michael F. Holick dengan berseloroh mengatakan bahawa industry makanan sudah pasti akan menghasilkan makanan dan minuman lebih diperkaya vitamin D di pasaran untuk mengisi jurang yang berlaku.

Hanya sedikit sahaja makanan yang kaya dengan vitamin D, jadi sumber utama pemakanan vitamin D datang dari makanan yang telah diperkaya dengan vitamin D. Sumber yang baik termasuk susu diperkaya dan bijirin sarapan pagi. Walau bagaimanapun, jika anda menyemak fakta-fakta pemakanan pada kotak susu tempatan, anda akan mendapati bahawa hanya satu hingga dua jenama mengandungi vitamin D. Sumber semula jadi vitamin D termasuk ikan berlemak seperti salmon dan tuna, sardin dalam tin dan ikan kembung manakala dalam jumlah yang lebih kecil dijumpau dalam kuning telur dan cendawan tertentu.

OsteMatrix™ Shaklee

Anda tidak perlu risau untuk mendapatkan bekalan vitamin D3. Ini kerana Shaklee menyediakan vitamin D3 yang boleh didapati dalam vitamin OsteMatrix™. Ramai yang keliru adakah kandungan OsteMatrix™adalah kalsium semata-mata? BUKAN!!! OsteMatrix™ bukan mengandungi kalsium sahaja. Ia lengkap dengan Vitamin D3, Magnesium dan beberapa mineral.

shaklee putrajaya


Bukan Sekadar Kalsium

OsteMatrix™ membekalkan nutrien harian, termasuk kalsium yang penting dalam pembentukan dan pertumbuhan tulang dan gigi. Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral iaitu zink, kuprum dan mangan untuk mengekalkan kelancaran fungsi tubuh. Ditampilkan dalam bentuk kaplet kecil bersalut yang mudah ditelan. Apa yang penting OsteMatrix™ tidak mengandungi perisa atau pewarna tiruan, pemanis atau pengawet

Jika anda berminat untuk menjadi ahli boleh hubungi saya. Untuk menjana pendapatan melalui Shaklee saya akan terangkan secara detail nanti. Hubungi saya Salbiah 012.2929.306 .

Jom tingkatkan kesihatan dengan suplemen Shaklee dan kecantikan dengan set penjagaan wajah Shaklee, hubungi saya segera.

Anda boleh dapatkan khidmat nasihat percuma untuk produk Shaklee sekiranya membeli di Daily Vitamin Shoppe 
 
Salbiah Karim  012.2929.306   
SID 954066 FB:  Salbiah Karim   
Like Page : Daily Vitamin Shoppe
 
Pengedar Shaklee di Putrajaya. COD area berhampiran dan pengeposan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

Saya juga merupakan penegdar di kawasan berikut:

Pengedar Shaklee di Putrajaya
Pengedar Shaklee di Bandar Tasik Selatan 
Pengedar Shaklee di Pekan Sg Besi 
Pengedar Shaklee di Bandar Baru Bangi  
Pengedar Shaklee di Serdang 
Pengedar Shaklee di Kajang

Pengedar Shaklee Bandar Baru Bangi: Puan Azza  / Puan Fiza
Pengedar Shaklee Seremban : Puan Maizun
Pengedar Shaklee Terengganu : Puan Wani
Pengedar Shaklee Perlis : Puan Zuraidah
 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Klik DISINI untuk ORDER

0 comments:

Post a Comment