>

Friday, September 5, 2014

Collagen Shaklee dan Fungsi Kepada Kulit

Collagen Shaklee dan Fungsi kepada kulit

pengedar shaklee putrajaya


Collagen terbina daripada gentian protein terdiri daripada asid amino yang merupakan bahan utama pembangunan sel-sel, organ dan tisu-tisu di dalam tubuh badan kita. Collagen adalah protein yang terbesar dan paling banyak di dalam badan, terbina sehingga kira-kira 65% daripada jumlah protein di dalam badan kita. Collagen juga membentuk 95% daripada dermis atau lapisan asas kulit, membantu mengekalkan ketegangan kelembutan dan keanjalan kulit.

Kemuncak Collagen
Pengeluaran Collagen mencapai kemuncak apabila anda berusia 20-25 tahun dan kemudian mulai merosot umur anda meningkat. Oleh yang demikian adalah satu perkara yang baik sekiranya kita bertindak menggantikan apa yang telah hilang melalui makanan berbentuk suplemen. Makanan tambahan Collagen menterbalikkan kehilangan Collagen yang berlaku kerana peningkatan umur. Penggunaan Collagen di dalam krim Collagen didapati terlalu besar untuk masuk terus ke dalam epidermis atau lapisan paling luar kulit. Oleh itu, pengunaan Collagen melalui bentuk minuman adalah yang terbaik untuk mendapatkan kesan optimum bagi memastikan kulit anda kekal muda.
Collagen di Jepun?

Di Jepun, di mana kegilaan Collagen ini berasal, wanitanya mengambil pendekatan holistik untuk terus kekal cantik. Mereka mengambil berat bukan sahaja apa yang mereka diletakkan di atas kulit mereka, tetapi juga apa yang mereka masukkan ke dalam tubuh mereka. Collagen ditambah kepada semua makanan daripada marshmallow sehingga minuman. Malah, wanita jepun menganggap minuman Collagen adalah unggul daripada tablet kerana ia mengandungi lebih banyak nutrien dan bahan-bahan aktif daripada pil kerana jumlah mereka lebih besar. Minuman Collagen juga lebih sedap dan lebih menarik daripada pil.

Ingin Mencuba

Jika anda seperti kebanyakan orang lain, anda sudah pasti telah mendengar tentang manfaat minuman Collagen dan ingin mencuba, namun sebelum itu anda ingin tahu bagaimana ia berfungsi sebelum anda mengambil risiko. Lagipun, adalah agak sukar untuk membayangkan bagaimana ikan Collagen ajaib akan diserap dari usus anda dan terus ke kedutan pada muka dan kulit anda. Tetapi menurut pepatah lama, anda adalah apa yang anda makan. Makanan yang anda makan mempunyai kesan langsung kepada pembentukkan diri anda , jadi mengapa tidak mengambil makanan dan makanan tambahan yang menjadikan kulit anda kelihatan berseri?

Keberkesanaan Collagen

Terdapat beberapa perdebatan yang mendalam tentang keberkesanan minuman Collagen, tetapi beberapa kajian saintifik telah membuktikan bahawa minum Collagen memang boleh memberi manfaat kepada kulit. Menurut kertas yang diterbitkan dalam Penyelidikan Archives of Dermatologi pada tahun 2008, minum Collagen boleh membantu dalam pembentukan Collagen di keseluruhan dalam badan. Setahun kemudian, Universiti Tokyo menerbitkan penyelidikan yang menunjukkan bahawa minum Collagen boleh menterbalikkan kesan-kesan matahari yang berkaitan dengan penuaan kulit.

Satu lagi kajian yang telah dilaksanakan oleh sebuah institut penyelidikan di Jepun pada tahun 2006 mencadangkan dengan meminum Collagen dapat meningkatkan kepadatan fibroblast dan juga meningkatkan pembentukan Collagen dalam dermis. Fibroblast adalah komponen utama sel-sel kulit yang mensintesis sel-sel Collagen dan Elastin. Penyelidik di Hospital Katsuragi di Jepun juga mendokumenkan penemuan peningkatan dalam kulit pesakit yang mengambil suplemen Collagen secara oral.

Bagaimana Collagen Bertindak

Apabila anda memakan protein seperti Collagen, enzim untuk sistem penghadaman di dalam perut akan memecahkan Collagen ke dalam bentuk peptida dan asid amino. Peptida dan asid amino kemudiannya diserap ke dalam aliran darah dan digunakan di mana badan memerlukannya. Dalam erti kata lain, Collagen yang terdapat dalam makanan atau makanan tambahan mesti dipecahkan banyak kali melalui sistem pencernaan sebelum ia diserap melalui usus ke dalam darah. Ia kemudian dibekallan semula ke dalam sel-sel dan organ yang memerlukan Collagen ini di seluruh tubuh badan. Asid amino adalah blok binaan bagi semua protein, dan peptida adalah sebatian yang terdiri daripada dua atau lebih asid amino. Mempertingkat semula bekalan asid amino adalah penting untuk mengekalkan jumlah Collagen dalam badan anda.

Masalah utama yang berlau ialah pencernaan Collagen daripada pemakanan adalah sering kali tidak lengkap, menyebabkan kekurangan rantaian peptide besar berlaku. Badan tidak dapat menggunakan molekul peptide ini dengan optimum dan dengan itu gagal untuk meningkatan pengeluaran Collagen untuk digunakan di dalam badan. Rahsia kejayaan memakan Collagen yang telah diubah suai melalui teknologi yang canggih, yang terdiri daripada produk pecahan Collagen yang bergerak dengan optimum melalui dinding sistem penghadaman anda dan mempercepatkan pengeluaran sel pada kulit anda.

Collagen Shaklee
shaklee putrajayaShaklee Collagen Powder ialah suplemen kolagen tercanggih yang mengandungi 4,000mg ekstrak Kolagen RSS (Red Snapper Scale) proprietari yang tulen dan berkualiti tinggi daripada sisik ikan merah. Kolagen Shaklee mempunyai molekul yang amat ringan, lebih kurang 1,000 Dalton*, menyebabkannya mudah diserap oleh tubuh bagi merangsang sintesis kolagen pada lapisan dermis.

Bagi meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyerlahkan kecantikan dalaman anda, produk kolagen kami dirumus dengan tujuh bahan utama termasuk ekstrak biji Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerang-kerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B.

Shaklee Collagen Powder mudah larut dan boleh dicampurkan ke dalam makanan dan minuman kegemaran anda. Setiap sajian dibungkus dalam paket berasingan untuk pengambilan pada bila-bila masa dan di mana sahaja.

Info lengkap Collagen Shaklee.. KLIK SINI

Promosi September 2014. Buy 6 Free 1. Hubungi Salbiah Karim 012.2929.306

Jika anda berminat untuk menjadi ahli boleh hubungi saya. Untuk menjana pendapatan melalui Shaklee saya akan terangkan secara detail nanti. Hubungi saya Salbiah 012.2929.306 .

Jom tingkatkan kesihatan dengan suplemen Shaklee dan kecantikan dengan set penjagaan wajah Shaklee, hubungi saya segera.

Anda boleh dapatkan khidmat nasihat percuma untuk produk Shaklee sekiranya membeli di Daily Vitamin Shoppe 
 
Salbiah Karim  012.2929.306   
SID 954066 FB:  Salbiah Karim   
Like Page : Daily Vitamin Shoppe
 
Pengedar Shaklee di Putrajaya. COD area berhampiran dan pengeposan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

Saya juga merupakan penegdar di kawasan berikut:

Pengedar Shaklee di Putrajaya
Pengedar Shaklee di Bandar Tasik Selatan 
Pengedar Shaklee di Pekan Sg Besi 
Pengedar Shaklee di Bandar Baru Bangi  
Pengedar Shaklee di Serdang 
Pengedar Shaklee di Kajang

Pengedar Shaklee Bandar Baru Bangi: Puan Azza  / Puan Fiza
Pengedar Shaklee Seremban : Puan Maizun
Pengedar Shaklee Terengganu : Puan Wani
Pengedar Shaklee Perlis : Puan Zuraidah
 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Klik DISINI untuk ORDER

0 comments:

Post a Comment