>

Monday, September 22, 2014

Cara Memutihkan Kulit Secara Semulajadi

Cara Memutihkan Kulit Secara Semulajadi

Setiap wanita ternasuk diri kita sendiri memang mengimpi-impikan mempuyai kulit yang putih, mulus,bersih, bebas dari jerawat dan jeragat. Tidak semua dari kita bernasib baik mempunyai kulit putih bersih secara semulajadi. Namun, dengan cara penjagaan yang betul kita mampu memiliki kulit yang putih bersih seperti orang lain juga.

Jeles tak dengan kulit putih Emma Maembong ni? Anda juga boleh putih dengan penjagaan wajah yang betul dan corak pemakanan yang betul.Bagaimana hendak memiliki Kulit Putih?

Perbanyakkan pengambilan ikan salmon dan  sayur-sayuran hijau seperti bayam kerana lemak baik yang terkandung dalam ikan salmon dan sayur-sayuran boleh membuatkan sel kulit yang terbakar diperbaharui semula.  

Untuk penjagaan kulit badan, apabila kulit dimamah  matahari, gunakanlah pelembab kulit bagi mengembalikan tona kulit asal. Bila perlu, saat mandi tambah serbuk penaik (baking soda) dalam air mandian. Lalu cuci kulit yang terbakar dengan air tersebut. Air tersebut akan meringankan rasa sakit akibat selaran cahaya matahari.

Amalkan vitamin C serta vitamin E secara rutin untuk mengembalikan kecantikan serta kesegaran kulit anda. Dan jangan lupa gunakan sunblock untuk  melindungi kulit dari sinar matahari secara langsung kerana sinar matahari tidak selamanya baik untuk kesihatan kulit.

Sumber: Majalah Rapi

Bagaimana Produk Shaklee Dapat Membantu Memutihkan Kulit?

Melalui cara di atas, terdapat produk shaklee yang dapat membantu kita untuk memutihkan kulit secara semulajadi.

1. Pengambilan lemak baik yang terkandung dalam ikan salmon dan sayur-sayuran boleh membuatkan sel kulit yang terbakar diperbaharui semula. 
Anda boleh meggantikannya dengan memakan OmegaGuard™ Shaklee. Ini kerana OmegaGuard™ dihasilkan dari lemak baik ikan salmon iaitu asid lemak omega 3. Satu sajian OmegaGuard™ membekalkan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA

2. Menggunakan pelembab kulit bagi mengembalikan tona kulit asal.
Pelembab kulit yang dihasilkan oleh Shaklee iaitu Soothing Radiance Whitening Softener adalah sangat sesuai dengan kulit orang Malaysia. Fungsinya amat sesuai sekali untuk memutihkan kulit serta melindungi dan melembabkan kulit wajah.
  • Melembapkan dan mengembalikan keseimbangan pH semula jadi kulit
  • Kulit terasa lebih segar dan lebih anjal dengan ekstrak Rosemary
  • Kudzu menegangkan dan mencerahkan kulit
  • Marshmallow membekalkan lembapan
  • Sungguh berkesan untuk menyihatkan dan menyerikan kulit

3.  Mengamalkan vitamin C serta vitamin E secara rutin untuk mengembalikan kecantikan serta kesegaran kulit anda
Pengambilan Vitamin C Shaklee mampu mencerahkan kulit dengan membantu kulit menghasilkan collagen. Kekurangan Vitamin C boleh menyebabkan kolagen menjadi lemah dan tidak aktif. Vitamin C juga mampu merawat kulit yang bermasalah.

Manakala Vitamin E pula cukup sinonim dengan kecantikan kulit. Ia juga berfungsi sebagai pelindung uv semulajadi ketika berada di tempat yang terdedah dengan sinaran uv.

set kulit putih pengedar shaklee putrajaya

 ******

Untuk dapatkan harga Set Kulit Putih Shaklee yang murah dan jimat, daftar ahli untuk penjimatan harga 15-21%. Jika anda berminat untuk menjadi ahli boleh hubungi saya. Untuk menjana pendapatan melalui Shaklee saya akan terangkan secara detail nanti. Hubungi saya Salbiah 012.2929.306 .

Jom tingkatkan kesihatan dengan suplemen Shaklee dan kecantikan dengan set penjagaan wajah Shaklee, hubungi saya segera. 

Anda boleh dapatkan khidmat nasihat percuma untuk produk Shaklee sekiranya membeli di Daily Vitamin Shoppe

Salbiah Karim : 012.2929.306
SID 954066 FB:  Salbiah Karim 

Pengedar Shaklee di Putrajaya. COD area berhampiran dan pengeposan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

Saya juga merupakan penegdar di kawasan berikut:

Pengedar Shaklee di Putrajaya
Pengedar Shaklee di Bandar Tasik Selatan
Pengedar Shaklee di Pekan Sg Besi
Pengedar Shaklee di Bandar Baru Bangi 
Pengedar Shaklee di Serdang
Pengedar Shaklee di Kajang

Pengedar Shaklee Bandar Baru Bangi: Puan Azza  / Puan Fiza
Pengedar Shaklee Seremban : Puan Maizun
Pengedar Shaklee Terengganu : Puan Wani
Pengedar Shaklee Perlis : Puan Zuraidah
  

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Klik DISINI untuk ORDER

0 comments:

Post a Comment