>

Wednesday, September 24, 2014

10 Sebab Mengapa Badan Kita Perlu Melakukan Detox

10 Sebab Mengapa Badan Kita Perlu Melakukan Detox

Pernahkah kita terfikir untuk melakukan detox? Tak kisah la detox usus, hati, badan... Tapi kita ttidak tahu apakah faedah detox. Yang pasti jika kita melakukan detox, kita akan rasa badan bersih dan sihat dalam pelbagai kesan positif.

Masih tidak yakin? Mari kita lihat apakah kesan detox kepada tubuh badan kita.

1. Membuang toksin dari badan.

Pendedahan jangka panjang kepada toksin (bahan cemar alam sekitar,  bahan kimia penyebab kanser, pengawet, racun perosak, logam berat, dan bahan buangan industri) akan menjejaskan metabolisme, tingkah laku, sistem imun dan membawa kepada pelbagai penyakit. Ia disimpan dalam tisu dan sel-sel di seluruh tubuh, termasuk otak, selama bertahun-tahun.

2. Mencegah penyakit kronik.

Toksin alam sekitar merupakan punca/sebab untuk kebanyakan penyakit kanser, penyakit saraf, penyakit jantung, strok dan pelbagai lagi penyakit yang merbahaya. Badan kita mempunyai fungsi detox terbina untuk menangani bahaya ini, tetapi sistem tersebut sentiasa terbeban. Detox dapat membantu dan memperbaiki apa yang badan kita cuba lakukan secara semula jadi.

3. Meningkatkan fungsi sistem imun.

Sistem imun lemah membuatkan kita terdedah kepada selsema dan demam. Ia memberi kesan kepada kualiti hidup dan produktiviti. Kekerapan detox dapat membantu menguatkan fungsi sistem imun dan melawan jangkitan.

4. Mengurangkan berat badan.

Toksin menjejaskan keupayaan semula jadi badan untuk membakar lemak, yang membawa kepada pertambahan berat badan. Penyakit kencing manis, jantung, dan tekanan darah tinggi secara langsung dikaitkan dengan isu berat badan. 

5. Memperlahankan penuaan.

Detox akan melepaskan radikal bebas dan logam berat yang mana sebahagiannya adalah penyebab penuaan. Detox membantu meningkatkan penyerapan nutrien/zat, termasuk antioksidan dan vitamin yang membantu melawan tekanan oksidatif.

6. Meningkatkan kualiti hidup.

Ringkasnya, badan kita tidak dapat berfungsi dengan baik apabila badan sarat dengan toksin. Kita mungkin mempunyai sakit sendi, sakit kepala, gangguan pencernaan, masalah tidur, dan kekurangan tenaga. Kemurungan boleh dikurangkan dan ingatan boleh dipertingkatkan akibat detoksifikasi ini.

7. Meningkatkan tenaga.

Kita akan mempunyai lebih banyak tenaga mental, fizikal, dan emosi yang baik selepas melakukan detox. Kita lebih cenderung untuk mendapatkan kualiti tidur yang lebih baik.

8. Meningkatkan kualiti kulit.

Diet dan alam sekitar toksin tidak dapat dinafikan memberi kesan kepada kulit. Detox  mengurangkan jerawat, menguatkan rambut dan kuku, dan memberikan kita kesihatan secara semulajadi.

9. Kejelasan mental dan emosi.

Apabila sistem badan adalah sejajar, peralihan juga berlaku dengan keadaan mental dan emosi. Kita boleh berurusan dengan lebih banyak apabila kita jelas dan mendalam. Kita boleh membuat keputusan yang lebih baik, menganalisis dengan tepat, dan melihat perkara-perkara yang berbeza.

10. Mengembalikan keseimbangan untuk sistem badan kita.

Penghadaman, saraf, dan sistem hormon telah direka untuk bekerja bersama-sama untuk mencapai kesihatan optimum. Ini adalah apa yang badan kita mahu lakukan. Apabila badan kita mengandungi banyak toksin dan makan makanan yang tidak sihat, sistem ini tidak berfungsi dengan sempurna dan sebab itu badan kita mudah jatuh sakit.

Detox akan mengembali keseimbangan badan  dan membantu sistem badan berfungsi dengan baik lagi.

Sumber: SINI

Shaklee ada menyediakan beberapa vitamin untuk detox.


Alfalfa Complex : detox seluruh badan
DTX Complex : detox hati
Herblax : detox usus


Untuk dapatkan harga Set Detox Shaklee yang murah dan jimat, daftar ahli untuk penjimatan harga 15-21%. Jika anda berminat untuk menjadi ahli boleh hubungi saya. Untuk menjana pendapatan melalui Shaklee saya akan terangkan secara detail nanti. Hubungi saya Salbiah 012.2929.306. 

Jom tingkatkan kesihatan dengan suplemen Shaklee dan kecantikan dengan set penjagaan wajah Shaklee, hubungi saya segera. 

Anda boleh dapatkan khidmat nasihat percuma untuk produk Shaklee sekiranya membeli di Daily Vitamin Shoppe

Salbiah Karim : 012.2929.306
SID 954066 FB:  Salbiah Karim 

Pengedar Shaklee di Putrajaya. COD area berhampiran dan pengeposan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

Saya juga merupakan penegdar di kawasan berikut:

Pengedar Shaklee di Putrajaya
Pengedar Shaklee di Bandar Tasik Selatan
Pengedar Shaklee di Pekan Sg Besi
Pengedar Shaklee di Bandar Baru Bangi 
Pengedar Shaklee di Serdang
Pengedar Shaklee di Kajang

Pengedar Shaklee Bandar Baru Bangi: Puan Azza  / Puan Fiza
Pengedar Shaklee Seremban : Puan Maizun
Pengedar Shaklee Terengganu : Puan Wani
Pengedar Shaklee Perlis : Puan Zuraidah
  

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Klik DISINI untuk ORDER

0 comments:

Post a Comment