>

Wednesday, August 13, 2014

VITAMIN SHAKLEE UNTUK MENINGKATKAN TENAGA

VITAMIN SHAKLEE UNTUK MENINGKATKAN TENAGA 

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada pembaca-pembaca sekalian. Terima kasih diucapkan kerana anda sudi singgah di blog saya hari ini. Saya ingin berkongsikan kebaikan vitamin B Complex ini sebagai vitamin Shakelee untuk meningkatkan tenaga. Selamat membaca...!!!

b complex shaklee


Adakah anda pernah terasa penat dan tidak bermaya walapun anda sudah makan secukupnya? Kalau ya mari kita lihat apakah vitamin yang boleh membantu kita untuk menuai tenaga yang amat diperlukan selepas kita makan.

Untuk makluman anda semua terdapat vitamin yang dapat membantu meningkatkan metabolisme badan anda seterusnya membantu apabila kita menghadapi keletihan. Selain itu vitamin ini juga dapat membantu dalam kesukaran menurunkan berat badan  anda atau dalam bahasa saintis “hypothyroidism”. Apa itu nak sebut pun susah, haaa ini penerangan dengan lebih terperinci - hypothyroidism adalah keadaan di mana badan kekurangan hormon tiroid yang diperlukan oleh badan. Tujuan utama hormon tiroid adalah untuk "menjalankan metabolisme badan" bagi menjana tenaga yang diperlukan. Metabolisme yang perlahan sebenarnya boleh menghalang keupayaan anda untuk mengurangkan berat badan, berasa bertenaga dan berehat sama ada anda makan dengan betul atau tidak. 

Dah panjang lebar saya terangkan jadi apakah nama vitamin tersebut? Jawapanya ialah Vitamin B Complex. Kenapa complex sangat ya? Ini adalah kerana ianya mengandungi semua vitamin B serta vitamin lain yang juga amat penting kepada tubuh badan kita. Kandungan Vitamin B Complex Shaklee ini ialah 8 Vitamin B iaitu Vitamin B1,  Vitamin B2,  Vitamin B3,  Vitamin B5,  Vitamin B6,  Vitamin B12; asid folik dan 100% Biotin.  

Vitamin B Complex Membantu Metabolisme anda

Anda harus mengimbangi vitamin tambahan anda untuk memenuhi keperluan anda. Vitamin seperti multi-vitamin sangat bagus untuk anda, tetapi jika anda selalu penat sepanjang masa dan tidak mendapat cukup vitamin B dalam diet anda, maka dengan mengambil vitamin B Complex ini dapat membantu anda menjana tenaga yang diperlukan insyallah... Vitamin B Complex ini  memberikan anda:

  • Metabolisme dirangsang 
  •  Kulit yang sihat 
  • Otot yang lebih kuat 
  • Sistem imun yang lebih kuat 
  •  Menggalakkan pertumbuhan dan fungsi sel

Vitamin B adalah penting untuk pengeluaran dan penggunaan tenaga dalam badan kita. Kumpulan 8 vitamin - vitamin B Complex - adalah kritikal untuk mengelakkan keletihan dan vitamin ini bekerja dengan amat baik sebagai kumpulan yang terselaras untuk memberi tenaga kepada badan. Vitamin B boleh membantu penurunan berat badan juga, kerana mereka akan memberi anda lebih banyak tenaga untuk menjadi aktif dan senaman.  

Keperluan untuk menjana tenaga di dalam badan memerlukan vitamin B1, B7 dan B6 yang bertindak sebagai faktor bersama untuk membantu enzim metabolik yang terlibat dalam penjanaan tenaga oleh metabolisme makanan. Kekurangan mana-mana vitamin ini memberi kesan kepada jentera metabolik sel-sel yang membawa kepada keletihan, kelemahan dan kerengsaan.

Saya berharap penulisan artikel ini dapat membantu rakan-rakan semua untuk meningatkan tenaga, terus sihat, bekerja dengan semangat dan sentiasa bergembira. Jumpa lagi!!!

Rujukan:

  1. http://vitamins.lovetoknow.com/Vitamins_that_Boost_Your_Metabolism diakses pada 13 Ogos 2014
  2. http://altmedicine.about.com/od/herbsupplementguide/a/B-Complex.htm diakses pada 13 Ogos 2014
  3. http://www.med-health.net/B-Complex-Benefits.html diakses pada 13 Ogos 2014
  4. http://www.webmd.com/drugs/2/drug-3387/vitamin-b-complex-oral/details diakses pada 13 Ogos 2014 

Untuk penjimatan berganda daftar ahli Shaklee bersama saya untuk harga yang lebih murah. Yuran pendaftaran hanya RM65 + RM10 untuk postage.

Jom tingkatkan kesihatan dengan suplemen Shaklee, hubungi saya segera.

Anda boleh dapatkan khidmat nasihat percuma untuk produk Shaklee sekiranya membeli di Daily Vitamin Shoppe 
 
Salbiah Karim  012.2929.306   
SID 954066 FB:  Salbiah Karim   
Like Page : Daily Vitamin Shoppe

 
Pengedar Shaklee di Putrajaya. COD area berhampiran dan pengeposan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

Saya juga merupakan penegdar di kawasan berikut:
Pengedar Shaklee di Putrajaya
Pengedar Shaklee di Bandar Tasik Selatan 
Pengedar Shaklee di Pekan Sg Besi 
Pengedar Shaklee di Bandar Baru Bangi  
Pengedar Shaklee di Serdang 
Pengedar Shaklee di KajangPengedar Shaklee Bandar Baru Bangi: Puan Azza & Puan Fiza
Pengedar Shaklee Seremban : Puan Maizun
Pengedar Shaklee Terengganu : Puan Wani
Pengedar Shaklee Perlis : Puan Zuraidah

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
 

Klik DISINI untuk ORDER

0 comments:

Post a Comment