>

Sunday, August 31, 2014

Faedah Minyak Biji Matahari Di Dalam GLA Complex Shaklee

Faedah Minyak Biji Matahari Di Dalam GLA Complex Shaklee

shaklee putrajaya

Tahukah anda biji matahari(kuaci) sangat bermanfaat untuk kita dari hujung rambut sehingga hujung kaki? Biji bunga matahari  merupakan salah satu sumber vitamin E yang sangat baik dan merupakan antioksidan.

Berikut adalah kebaikan biji matahari:
  • Mengawal kerosakan sel, dengan itu ia memainkan peranan dalam mencegah kanser. Ini kerana biji bunga matahari adalah sumber selenium yang baik , yang merupakan musuh kanser.
  • Ia mengandungi minerak untuk tulang yang sihat. Selain kalsium, tulang juga memerlukan magnesium dan cooper untuk kekal sihat dan kuat. Biji matahari mengandungi kedua-dua mineral ini. Sebagai bonus ia juga mengandungi vitamin E yang dapat membantu melegakan sakit artritis(radang sendi).
  • Mengurangkan tekanan/ stress. Magnesium dalam biji matahari membantu dalam menenangkan saraf, dengan itu ia membantu mengurangkan stress, migrain dan membantu anda berehat.
  • Menyinarkan kulit.. dengan kata lain kulit muka glowing.. Vitamin E melindungi kulit dar sinar uv. Ia bertindak sebagai pelindung matahari semulajadi.
  • Mengurangkan sakit sendi, ulser gastrik, sakit kulit, asma dan sebagainya. Ini kerana biji matahari kaya dengan antioksidan.
  • Ia juga tidak membenarkan kolestrol 'tidak baik' daripada melekat pada dinding ateri dan seterusnya menghalang serangan jantung.
Rujukan: http://www.care2.com/greenliving/5-super-health-benefits-of-sunflower-seeds.html

GLA Complex Shaklee

shaklee putrajaya


GLA atau nama saintifiknya dikenali sebagai Gama Linoleik Acid (GLA). Ia merupakan bahan binaan bagi prostaglandin. Apa pula prostaglandin? Prostaglandin merupakan bahan hormon dalam badan. Ianya penting untuk fungsi kimia badan seperti mengawal tekanan darah, mengawal muscle contraction, menghalang rembesan gastrik dan banyak lagi. Ia juga adalah anti keradangan, anti pembekuan darah disamping mengurangkan tekanan darah

Kebanyakan GLA (gamma-linolenic acid) tersedia di pasaran dihasilkan dari Evening Primerose Oil (EPO) manakala GLA Shaklee diekstrak dari Borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA,dalam EPO. Borage juga mempunyai 3 kali lebih dari segi bioavailability dan 3 kali lebih berkesan dari EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditaman secara organic di kawasan Saskatchewan.

Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA di mana ianya adalah sumber terbaik omega 6. Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh Shaklee Guard, anti-oksidan semulajadi yang dipatenkan. Bioavailability nya dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu diserap dan di adun kedalam sel dan tisu.

Untuk penjimatan berganda daftar ahli Shaklee bersama saya untuk harga yang lebih murah. Yuran pendaftaran hanya RM65 + RM10 untuk postage.

Jom tingkatkan kesihatan dengan suplemen Shaklee dan kecantikan dengan set penjagaan wajah Shaklee, hubungi saya segera.

Anda boleh dapatkan khidmat nasihat percuma untuk produk Shaklee sekiranya membeli di Daily Vitamin Shoppe 
 
Salbiah Karim  012.2929.306   
SID 954066 FB:  Salbiah Karim   
Like Page : Daily Vitamin Shoppe

 
Pengedar Shaklee di Putrajaya. COD area berhampiran dan pengeposan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

Saya juga merupakan penegdar di kawasan berikut:

Pengedar Shaklee di Putrajaya
Pengedar Shaklee di Bandar Tasik Selatan 
Pengedar Shaklee di Pekan Sg Besi 
Pengedar Shaklee di Bandar Baru Bangi  
Pengedar Shaklee di Serdang 
Pengedar Shaklee di KajangPengedar Shaklee Bandar Baru Bangi: Puan Azza  / Puan Fiza
Pengedar Shaklee Seremban : Puan Maizun
Pengedar Shaklee Terengganu : Puan Wani
Pengedar Shaklee Perlis : Puan Zuraidah
 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Klik DISINI untuk ORDER

0 comments:

Post a Comment