>

Monday, May 26, 2014

Kehebatan Zinc Complex Shaklee Yang Berjaya Diselongkar

Kehebatan Zinc Complex Shaklee Yang Berjaya Diselongkar

 shaklee putrajaya

Kali ini saya ingin kongsikan tentang vitamin Shaklee yang paling murah di dalam senarai, iaitu Zinc Complex. Dengan harga runcit RM 33.75 sen untuk satu botol,  Zinc Complex mengandungi 120 biji. Untuk harga lebih murah daftar ahli shaklee RM65 + RM10 postage. Terbaru, zinc Shaklee diformulasi dengan kandungan kalsium.

Zinc Shaklee begitu popular untuk penyembuhan luka (cadangan set bersalin), kesuburan lelaki (cadangan set kesuburan) dan juga keguguran rambut (cadangan set rambut). Namun terdapat banyak kelebihan lain yang belum kita ketahui. Jom kenali Zinc Shaklee.

***Zinc Shaklee***

Zinc merupakan mineral penting untuk membantu mempertahankan fungsi tubuh normal seperti penyembuhan luka, tumbesaran dan perkembangan tubuh badan, mineralisasi tulang, pertumbuhan jaringan dan fungsi tiroid.

Kekurangan zinc dapat menyebabkan anemia, cacat lahir, kemandulan, intoleransi glukosa, dan proses penyembuhan luka yang lambat.

Zinc dapat diperoleh secara semulajadi dari makanan yang kita makan ataupun daripada pengambilan vitamin zinc. Antara makanan yang kaya dengan zinc adalah daging, makanan laut (seafood), produk susu, kekacang.

***Kehebatan Zinc Complex Shaklee***

Zink Complex Shaklee merupakan faktor dalam memelihara kesihatan yang baik dan membantu dalam memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein.  Ia juga menyediakan kalsium untuk memelihara kesihatan.

Dirumus dari zinc glukonat semulajadi bergabung dengan nutrien semulajadi yang lain seperti kalsium dan serbuk alfalfa untuk menghasilkan zinc yang mudah untuk diserap oleh tubuh kita. Zinc sesuai untuk pengambilan jangka panjang. Ianya berkesan dalam mengeluarkan logam toksik seperti kadmium dan plumbum dari tubuh.

 • 1 tablet zinc Shaklee membekalkan 100% nilai harian bagi zinc.
 • Dirumus dengan zinc glukonat yang mempunyai bio yang tinggi di dalam bes alfalfa dan barli panggang.
 • Dengan rumusan sayur-sayuran


***Manfaat utama Zinc Shaklee***
 • Mengaktifkan 200 jenis enzim - zinc berkebolehan menggabung DNA, RNA dan protin, seterusnya meransang regenerasi sel. Ia juga mengaktifkan lebih 200 jenis enzim di dalam tubuh kita untuk memelihara metabolisme gigi dan pertumbuhan para remaja.
 • Membentuk kolagen - membantu pembentukan protin dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kulit, kuku dan organ.
 • Memperbaiki diabetes - membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin, seterusnya memperbaiki diabetes.
 • Bintik-bintik di kuku - bintik putih di kuku adalah tanda kekurangan zinc yang boleh menyebabkan lemah daya ingatan, mudah sakit, pemulihan luka yang lambat, pembengkakan prostat, anemia, lemah penglihatan atau hilang daya penglihatan
 • Mempertingkatkan sistem imun - membantu pengeluaran kelenjar thymus. Kelenjar thymus mempertingkatkan sistem imun dengan pengeluaran sel-T untuk menentang kanser dan menghalang infeksi penyakit.
 • Mempercepatkan pemulihan luka - mempercepatkan pemulihan luka dalaman dan luaran, pemulihan selepas pembedahan, memperbaiki alergi dan bintik di kulit.
 • Memperbaiki masalah prostat- melindungi kesihatan prostat, memperbaiki dan menyembuh bahagian prostatomegaly dan keadaan kerap kencing. Kajian menunjukkan pengambilan harian zinc dapat mengurangkan prostatomegaly/pembengkakan prostat dalam kadar 70%.
 • Kemampuan seks lelaki - pengambilan zinc untuk jangka panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki, impoten, meninggikan kiraan sperma. Zinc yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga.
 • Ovulasi wanita- wanita memerlukan zinc untuk ovulasi. Zinc juga membantu penguncupan uterus mengembalikan daya ketahanannya.
 • Memperbaiki radang kulit- kajian menunjukkan pengambilan zinc sebanyak 4-8 tablet akan memperbaiki radang kulit seperti akne dan jerawat.
 • Mengekalkan deria bau- untuk mengekalkan deria bau yang sihat dan sensitif (rasa dan bau).

* Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sitemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

Jom tingkatkan kesihatan dengan suplemen Shaklee, hubungi saya segera.

Anda boleh dapatkan khidmat nasihat percuma untuk produk Shaklee sekiranya membeli di Daily Vitamin Shoppe 
 
Salbiah Karim  012.2929.306    SID 954066 FB:  Salbiah Karim    Like Page : Daily Vitamin Shoppe
 
Pengedar Shaklee di Putrajaya. COD area berhampiran dan pengeposan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

Saya juga merupakan penegdar di kawasan berikut: Pengedar Shaklee di Putrajaya
Pengedar Shaklee di Bandar Tasik Selatan 
Pengedar Shaklee di Pekan Sg Besi 
Pengedar Shaklee di Bandar Baru Bangi  
Pengedar Shaklee di Serdang 
Pengedar Shaklee di Kajang
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Klik DISINI untuk ORDER

0 comments:

Post a Comment