>

Sunday, April 6, 2014

Ibu Bapa Punca Kanak-Kanak Obes

Tidak dinafikan "Ibu Bapa Punca Kanak-Kanak Obes". Ye betul, saya bersetuju..Kenapa? Sebab ibu bapa lah yang berperanan menyediakan makanan yang sihat kepada anak-anak. Sihat di sini ialah lengkap dengan nutrisi yang diperlukan sesuai dengan umur anak tersebut. Tidak berlebih dan berkurang. Ibu bapa kena memilih makanan berkhasiat dan berzat untuk anak-anak.
Contoh pemakanan ibu bapa turut memainkan peranan penting, jika ibu bapa makan makanan yang tidak sihat, anak-anak juga akan terikut sama. Jadi ibu bapa lah yang memainkan peranan penting dalam kesihatan anak-anak itu sendiri.

Bagi ibu bapa yang memerlukan nutrisi atau suplemen tambahan untuk anak-anak, Shaklee ada menyediakan beberapa vitamin yang boleh dimakan oleh kanak-kanak iaitu Meal Shakes, Chewable Vita C, Omega Guard dan Nutriferon.

Bagi mengelakkan kanak-kanak menjadi obesiti, Omega Guard adalah pilihan yang terbaik. Ini kerana omega boleh membakar lemak di dalam. Omega juga mengandungi DHA yang sangat-sangat bagus untuk perkembangan minda dan kesihatan otak kanak-kanak.

shaklee putrajaya

Klik DISINI untuk ORDER

0 comments:

Post a Comment