>

Sunday, January 26, 2014

Vitamin C Shaklee Bagus Untuk Kulit

Ramai yang memberikan komen positif setelah mencuba vitamin c dari Shaklee. "Vitamin C Shaklee bagus untuk kulit". Rata-rata pengguna memberikan komen ini. Namu, vitamin c bukan sahaja untuk kulit. Sebenarnya untuk kesihatan menyeluruh seluruh badan kita. Jom baca kelebihan vitamin C shaklee yang bagus untuk kulit ni.

shaklee putrajaya

Di sini saya kongsikan artikel yang sangat berguna berkaitan vitamin c , kepentingan dan kegunaan vitamin c untuk tubuh badan kita.

Sumber:http://health.mylaunchpad.com.my/diet-nutrition/article/articleid/214863/sumber-vitamin-c

Vitamin C merupakan sumber mudah yang kebiasaanya didapati dalam pelbagai jenis buah buahan dan sayuran. Jenis vitamin ini amat diperlukan oleh badan dalam membantu membina kolagen, tisu tisu dalam badan, ligamen dan pembuluh darah. Pentingnya vitamin c adalah ianya merupakan antioksida yang melawan radikal bebas dalam badan. Radikal bebas inilah yang berperanan utama dalam penyakit kanser, sakit jantung dan arkitis. 

Kebanyakan pendapat mengatakan sumber vitamin C yang banyak datangnya dari buah oren. Realitinya, guava memiliki kandungan vitamin C yang lebih iaitu 183.5 mg vitamin c setengah hidangan iaitu melebihi tiga kali ganda jumlah vitamin C yang disarankan dalam sehari, 60 mg. Walaubagaimanapun, angka ini bergantung kepada cara penyediaan seseorang individu tertentu, kerana vitamin c adalah jenis vitamin mudah larut dalam air. Jadi tahap vitamin c akan berkurangan apabila disimpan dalam keadaan lembap atau basah bersama air atau dimasak dengan air yang banyak. Seelok eloknya, buah buahan dan sayuran ini dimakan mentah bagi mengekalkan kesegaran kandungan vitamin C tersebut. Terdapat pelbagai contoh lain sumber vitamin C yang mudah didapati antaranya strawberi, tomato, brokoli, betik, mangga, nenas dan lain lain lagi.

Vitamin C berkelebihan dalam menghasilkan kolagen pada kulit, melindungi gigi dan tulang serta membaiki kerosakan pada badan, terutamanya jika seorang itu merokok. Seorang perokok akan menghadapi risiko rendah vitamin C yang boleh menghasilkan penyakit seperti strok, tekanan darah tinggi, dan penyakit kanser. Rambut yang kering dan tidak sihat, kulit yang kasar dan kering, hidung berdarah, luka lambat sembuh dan sistem immune badan yang lemah adalah antara tanda tanda seseorang itu kekurangan vitamin C dalam badan membolehkan individu itu mudah terdedah penyakit penyakit berbahaya itu. Akan tetapi, lambakan vitamin C dalam diet menghasilkan toksin yang membuatkan perut meragam dan kemungkinan diarrhea. Pun begitu, badan manusia direka untuk tidak menyimpan vitamin C dan kebarangkalian toksin disebabkan vitamin C yang berlebihan adalah tipis jika pemakanan anda seimbang.Anda boleh dapatkan khidmat nasihat percuma untuk produk Shaklee sekiranya membeli di Daily Vitamin Shoppe

Salbiah Karim  012.2929.306
SID 954066
Like Page : Daily Vitamin Shoppe

Penegdar Shaklee di Putrajaya. COD area berhampiran dan pengeposan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.


Saya juga merupakan penegdar di kawasan berikut:

Pengedar Shaklee di Putrajaya
Pengedar Shaklee di Bandar Tasik Selatan
Pengedar Shaklee di Pekan Sg Besi
Pengedar Shaklee di Bandar Baru Bangi
Pengedar Shaklee di Serdang
Pengedar Shaklee di Kajang


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

Klik DISINI untuk ORDER

0 comments:

Post a Comment