>

Tuesday, January 28, 2014

Petua Merawat Senggugut dengan Gla Shaklee

Petua merawat senggugut dengan Gla Shaklee.

Senggugut adalah satu penyakit yang paling tidak di sukai oleh kaum perempuan. Senggugut merujuk kepada kesakitan yang dialami semasa permulaan period. Senggugut boleh dicegah atau setidak-tidaknya boleh mengurangkan kesakitan dan ketidakselesaan.

Antara rawatan paling berkesan ialah dengan mengamalkan GLA Shaklee. Ia merupakan petua merawat senggugut secara moden. Pengambilan secara konsisten mampu menghilangkan sakit senggugut sehinggakan anda tidak sedar anda didatangi haid. Pengambilan ubat tahan sakit adalah sangat tidak bagus kepada tubuh badan. Jadi cara terbaik ialah dengan mengamalkan pengambilan GLA Shaklee setiap hari. Anda pasti tersenyum lega untuk tempoh haid akan datang. Cuba dulu baru tau.

merawat senggugut


Anda boleh dapatkan khidmat nasihat percuma untuk produk Shaklee sekiranya membeli di Daily Vitamin Shoppe

Salbiah Karim  012.2929.306
SID 954066
Like Page : Daily Vitamin Shoppe

Penegdar Shaklee di Putrajaya. COD area berhampiran dan pengeposan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.


Saya juga merupakan penegdar di kawasan berikut:

Pengedar Shaklee di Putrajaya
Pengedar Shaklee di Bandar Tasik Selatan
Pengedar Shaklee di Pekan Sg Besi
Pengedar Shaklee di Bandar Baru Bangi
Pengedar Shaklee di Serdang
Pengedar Shaklee di Kajang


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Sunday, January 26, 2014

Kelebihan Minyak Ikan Omega Guard Shaklee

 Kelebihan Minyak Ikan Omega Guard Shaklee

omega guard shaklee


"Minyak ikan adalah lemak yang paling sihat berbanding lemak haiwan yang lain kerana ia mengandungi tahap kolestrol yang sangat rendah malah minyak ikan juga memberikan kolesterol BAIK untuk tubuh kita.

Selain melancarkan saluran laluan darah ke ateri, minyak ikan juga membantu menurunkan tekanan darah tinggi yang merupakan salah satu faktor berlakunya serangan jantung. Apabila kita mengamalkan minyak ikan, secara tidak langsung penyakit lain yang menjadi punca penyakit jantung berjaya dihindari.

Sebaiknya bagi anda yang mengalami masalah jantung, mereka perlu mengamalkan pengambilan minyak ikan ini sebanyak dua kali seminggu. Ini adalah cara terbaik unutk kita mendapatkan omega-3 melalui amalan pemakanan. Jangan risau, kini terdapat banyak minyak ikan yang boleh didapati dalam bentuk kapsul."

Sumber:majalah iSihat Feb 2014 (Prof Datuk Dr. Mohd Ramzisham Abdul Rahman)

Anda boleh dapatkan khidmat nasihat percuma untuk produk Shaklee sekiranya membeli di Daily Vitamin Shoppe

Salbiah Karim  012.2929.306
SID 954066
Like Page : Daily Vitamin Shoppe

Penegdar Shaklee di Putrajaya. COD area berhampiran dan pengeposan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.


Saya juga merupakan penegdar di kawasan berikut:

Pengedar Shaklee di Putrajaya
Pengedar Shaklee di Bandar Tasik Selatan
Pengedar Shaklee di Pekan Sg Besi
Pengedar Shaklee di Bandar Baru Bangi
Pengedar Shaklee di Serdang
Pengedar Shaklee di Kajang


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Vitamin C Shaklee Bagus Untuk Kulit

Ramai yang memberikan komen positif setelah mencuba vitamin c dari Shaklee. "Vitamin C Shaklee bagus untuk kulit". Rata-rata pengguna memberikan komen ini. Namu, vitamin c bukan sahaja untuk kulit. Sebenarnya untuk kesihatan menyeluruh seluruh badan kita. Jom baca kelebihan vitamin C shaklee yang bagus untuk kulit ni.

shaklee putrajaya

Di sini saya kongsikan artikel yang sangat berguna berkaitan vitamin c , kepentingan dan kegunaan vitamin c untuk tubuh badan kita.

Sumber:http://health.mylaunchpad.com.my/diet-nutrition/article/articleid/214863/sumber-vitamin-c

Vitamin C merupakan sumber mudah yang kebiasaanya didapati dalam pelbagai jenis buah buahan dan sayuran. Jenis vitamin ini amat diperlukan oleh badan dalam membantu membina kolagen, tisu tisu dalam badan, ligamen dan pembuluh darah. Pentingnya vitamin c adalah ianya merupakan antioksida yang melawan radikal bebas dalam badan. Radikal bebas inilah yang berperanan utama dalam penyakit kanser, sakit jantung dan arkitis. 

Kebanyakan pendapat mengatakan sumber vitamin C yang banyak datangnya dari buah oren. Realitinya, guava memiliki kandungan vitamin C yang lebih iaitu 183.5 mg vitamin c setengah hidangan iaitu melebihi tiga kali ganda jumlah vitamin C yang disarankan dalam sehari, 60 mg. Walaubagaimanapun, angka ini bergantung kepada cara penyediaan seseorang individu tertentu, kerana vitamin c adalah jenis vitamin mudah larut dalam air. Jadi tahap vitamin c akan berkurangan apabila disimpan dalam keadaan lembap atau basah bersama air atau dimasak dengan air yang banyak. Seelok eloknya, buah buahan dan sayuran ini dimakan mentah bagi mengekalkan kesegaran kandungan vitamin C tersebut. Terdapat pelbagai contoh lain sumber vitamin C yang mudah didapati antaranya strawberi, tomato, brokoli, betik, mangga, nenas dan lain lain lagi.

Vitamin C berkelebihan dalam menghasilkan kolagen pada kulit, melindungi gigi dan tulang serta membaiki kerosakan pada badan, terutamanya jika seorang itu merokok. Seorang perokok akan menghadapi risiko rendah vitamin C yang boleh menghasilkan penyakit seperti strok, tekanan darah tinggi, dan penyakit kanser. Rambut yang kering dan tidak sihat, kulit yang kasar dan kering, hidung berdarah, luka lambat sembuh dan sistem immune badan yang lemah adalah antara tanda tanda seseorang itu kekurangan vitamin C dalam badan membolehkan individu itu mudah terdedah penyakit penyakit berbahaya itu. Akan tetapi, lambakan vitamin C dalam diet menghasilkan toksin yang membuatkan perut meragam dan kemungkinan diarrhea. Pun begitu, badan manusia direka untuk tidak menyimpan vitamin C dan kebarangkalian toksin disebabkan vitamin C yang berlebihan adalah tipis jika pemakanan anda seimbang.



Anda boleh dapatkan khidmat nasihat percuma untuk produk Shaklee sekiranya membeli di Daily Vitamin Shoppe

Salbiah Karim  012.2929.306
SID 954066
Like Page : Daily Vitamin Shoppe

Penegdar Shaklee di Putrajaya. COD area berhampiran dan pengeposan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.


Saya juga merupakan penegdar di kawasan berikut:

Pengedar Shaklee di Putrajaya
Pengedar Shaklee di Bandar Tasik Selatan
Pengedar Shaklee di Pekan Sg Besi
Pengedar Shaklee di Bandar Baru Bangi
Pengedar Shaklee di Serdang
Pengedar Shaklee di Kajang


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Saturday, January 25, 2014

Vitamin Untuk Kanak-Kanak

Kanak-kanak sama juga seperti orang dewasa. Vitamin untuk kanak-kanak adalah penting meningkatkan sistem imun badan. Dengan cara dan gaya hidup zaman sekarang, ibu bapa di luar sana sibuk dengan kerja harian sehinggakan tidak sempat untuk memberikan makanan yang terbaik untuk anak-anak. Ditambah lagi dengan cara mudah, fast food untuk kanak-kanak adalah cara paling cepat dan memang menjadi kegemaran mereka.

Shaklee turut menghasilkan vitamin yang sesuai untuk kanak-kanak mengikut peringkat umur. Dari seawal 1 tahun kanak-kanak boleh diberikan vitamin yang sesuai dengan sukatan yang betul. Sukatan pengambilan adalah penting bagi mengelakkan overdose atau risiko perkara yang tidak di ingini berlaku. Untuk bayi tiada vitamin yang boleh diambil. Jika diberikan juga, risiko adalah di tangan anda.

Vitamin untuk kanak-kanak 1 tahun hinnga 4 tahun adalah Omega Guard, MealShakes, Nutriferon dan Chewable Vita C. Manakala vitamin untuk kanak-kanak 4 tahun hinnga 12 tahun adalah Omega Guard, MealShakes, Nutriferon, Chewable Vita C dan ESP.

Namun penting di sini adalah sukatan yang betul. Sukatan vitamin untuk kanak-kanak adalah berbeza mengikut peringkat umur. Penting di sini bagi memastikan pilihan vitamin untuk kanak-kanak mestilah selamat untuk diberikan. Vitamin Shaklee diperbuat dari bahan semulajadi dan sememangnya selamat untuk digunakan.

pengedar shaklee di Putrajaya

1. Chewable Vita C
Sebiji Vitamin C setara dengan 1.5 biji buah oren dengan rasa oren sebenar untuk memelihara kandungan antioksidan semulajadi tubuh. Sangat sesuai untuk kanak-kanak.

2. Omega Guard

Kaya dengan DHA dan EPA yang mampu meningkatkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata.

3. MealShakes
Sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Lazat, berkhasiat dan mudah disediakan. Sebagai makanan tambahan untuk kanak-kanak. Mampu mengatasi masalah sembelit dan mengurangkan risiko untuk penyakit seperti demam dan selsema. Vitamin untuk kanak-kanak yang amat sesuai.

4. ESP
 Protein bukan GMO yang lengkap dengan semua asid amino perlu. Rendah lemak dan bebas laktosa dan kolestrol. Menyediakan tenaga berkekalan dan mampu menahan rasa lapar.

5. Nutriferon
Campuran proprietasi extrak tumbuhan semulajadi. Menguatkan fungsi sistem imunisasi badan. Melindungi dari jangkitan demam, selsema dan lain-lain.


Anda boleh dapatkan khidmat nasihat percuma untuk anak-anak sekiranya membeli di Daily Vitamin Shoppe

Salbiah Karim  012.2929.306
SID 954066
Like Page : Daily Vitamin Shoppe



Penegdar Shaklee di Putrajaya. COD area berhampiran dan pengeposan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.


Saya juga merupakan penegdar di kawasan berikut:

Pengedar Shaklee di Putrajaya
Pengedar Shaklee di Bandar Tasik Selatan
Pengedar Shaklee di Pekan Sg Besi
Pengedar Shaklee di Bandar Baru Bangi
Pengedar Shaklee di Serdang
Pengedar Shaklee di Kajang


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.
DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Tuesday, January 21, 2014

Kegunaan Basic H Shaklee


Ramai yang masih tak tau kegunaan Basic H Shaklee ni. Sebenarnya Basic H Shaklee ni banyak je kegunaan dia. Macam-macam boleh guna. Untuk perabot, lantai, pinggan mangkuk, peralatan elektrik, peralatan memasal, kereta, buat siram pokok pon boleh tau.

Pengedar Shaklee Putrajaya


Antara Kegunaan Basic H Shaklee

1. Basic H boleh digunakan untuk memcuci kereta. Hasilnya kereta berkilat. Campurkan 3 4 titik ke dalam air dan cuci kereta seperti biasa.

2. Basic H boleh digunakan untuk merendam sayur yang dah layu. Maksud di sini bila kita rendam sayur yang dah layu dengan Basic H ni, ia akan membuatkan sayur akan jadi segar semula. Dan Jika direndam selama 1 jam, bintik-bintik hitam daripada sayur juga akan keluar. Hanya campurkan 2 3 titik Basic H ke dalam sebesen air. Sayur akan bersih dan selamat dimasak.

3. Basic H boleh digunakan untuk mencuci peralatan berkarat seperti cerek air letrik, oven, microwave, dapur gas dan sebagainya.

3. Basic H digunakan sebagai pencuci lantai. Hanya campurkan 3-4 titik ke dalam baldi yg berisi air.

4. Basic H digunakan sebagai pencuci tingkap/cermin/cermin kereta. Hasilnya bersih.

5. Basic H digunakan sebagai pencuci pinggan mangkuk. Hasilnya wow. Bersih dan Jimat. Hanya 2 3 titik sahaja.

6. Basic H digunakan sebagai pencuci bilik air, lantai, sink, dan toilet bowl.

7. Basic H boleh digunakan untuk menyiram pokok bagi menggantikan baja kimia bertoksid.

8. Basic H digunakan sebagai mandian untuk anak yang ada alergik kulit dan demam. Tambahkan 3 4 titik di dalam air mandian

Untuk dapatkan Basic H Shaklee boleh hubungi saya, free consultation.
Penegdar Shaklee di Putrajaya. COD area berhampiran dan pengeposan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

Salbiah Karim  012.2929.306
SID 954066
Like Page : Daily Vitamin Shoppe

Saya juga merupakan penegdar di kawasan berikut:

Pengedar Shaklee di Putrajaya
Pengedar Shaklee di Bandar Tasik Selatan
Pengedar Shaklee di Pekan Sg Besi
Pengedar Shaklee di Bandar Baru Bangi
Pengedar Shaklee di Serdang
Pengedar Shaklee di Kajang



DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Thursday, January 16, 2014

PENGEDAR SHAKLEE DI BANDAR BARU BANGI


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Hari ni saya nak memperkenalkan pengeedar shaklee di bandar baru bangi. Sekarang ni ramai yang nak COD (cash on delivery) vitamin-vitamin shaklee ni. Maybe sebab tak sabar nak makan vitamin ataupon tak suka menunggu posmen. Lambat katanya. Dan juga senang nak dapatkan konsultasi dan cara makan bila bersua muka ni.

Pengedar shaklee di bandar baru bangi Azza Razaimi sedia membantu anda untuk mendapatkan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan dengan vitamin, cara pemakanan, dan cara menjadi ahli shaklee. Kawasan yang terperinci Bandar Baru Bangi, Teras Jernang dan juga kawasan Putrajaya.

Kepakaran beliau dalam set menyusu. Berpengalaman dan masih menyusukan anak serta mempunyai banyak stok EBM hasil penggunaan ESP dan Alfalfa. Tidak lokek memberikan tips2 penyusuan dan penyimpanan EBM.

Pengedar Shaklee di Teras Jernang
 
Azza Razaimi
SID 1073341
sms/whatsapp : 0126064306
Follow Blog : http://zaleeyavitashop.blogspot.com/
Like Page : ZaleesyBeautee

Pengedar Shaklee di Bandar Baru Bangi
Pengedar Shaklee di Teras Jernang
Pengedar Shaklee di Putrajaya

DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Sunday, January 12, 2014

Luka Kecil Ibarat Patah Kaki



Aduhai anakku, luka x seberapa tapi drama, masya allah. HEBAT sangat. Macam orang patah kaki keadaannya, jalan pon mengensot jer. Haha. Tak pe la layankan ajer perangai si bongsu tu. Gara2 bermain perangkap tikus yang diletakkan kat luar umah. Masuk rumah berlari cakap " darah...darah...darah'.



DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

SHAKLEE PUTRAJAYA : SET MENYUSU BAJET


Set Menyusu Bajet 

shaklee putrajaya


Ramai yang ingin menyusukan anak secara ekslusif, tapi makin bertambah bulan anak, makin kurang susu yang dihasilkan. Ibu-ibu seharusnya tahu berape banyak keperluan susu yang diperlukan oleh anak setiap hari. Amalkan teknik 'supply and demand.' Susukan anak sekerap yang mungkin. Bagi ibu bekerja pula, patuhi jadual penyususan supaya susu dapat dihasilkan secara berterusan.

Pengambilan supplement dapat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat, cergas bertenaga dan memekatkan susu. Set menyusu bajet yang terdiri dari ESP dan Alfalfa amat popular di kalangan ibu-ibu yang ingin menambahkan susu dengan mengamalkan teknik 'supply and demand' secara berterusan.

ESP

  • Memberi dan menambahkan tenaga supaya segar dan tidak letih
  • Menambah dan memekatkan susu
  • Menegangkan payudara
  • Membina dan memperbaiki tisu badan
  • Kulit berseri, cantik, halus, gebu
  • Memulihkan pigmentasi
  • Memudar dan menghilangkan parut
  • Memudar dan menghilangkan stretch mark

ALFALFA

  • Menambahkan susu badan (milk booster)
  • Merawat keputihan
  • Menganjalkan semula payudara
  • Merapatkan semula miss v
  • Mencuci hati, darah dan usus
  • Melegakan keletihan
  • Merawat alergik/resdung
  • Meneutralkan asid dalam badan

Untuk dapatkan set menyusu bajet boleh hubungi saya, free consultation.

Penegdar Shaklee di Putrajaya. COD area berhampiran dan pengeposan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

Salbiah Karim  012.2929.306
SID 954066
Like Page : Daily Vitamin Shoppe

Saya juga merupakan penegdar di kawasan berikut:

Pengedar Shaklee di Putrajaya
Pengedar Shaklee di Bandar Tasik Selatan
Pengedar Shaklee di Pekan Sg Besi
Pengedar Shaklee di Bandar Baru Bangi
Pengedar Shaklee di Serdang
Pengedar Shaklee di Kajang


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.


DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER