>

Thursday, December 19, 2013

Detox Usus Dengan Herblax Shaklee

pengedar shaklee putrajaya


Ramai yang kurang peka tentang penjagaan dan kesihatan usus. Detox usus merupakan salah satu cara untuk menjaga kesihatan usus. Di sini saya kongsikan artikel kesihatan supaya anda semua 'alert' tentang kesihatan usus. Tidak semua daripada kita suka membeli majalah kesihatan ataupun buku kesihatan.

Kanser Usus Merupakan Pembunuh Senyap
Sumber : Majalah iSihat Dec  2013

Kanser usus adalah kanser kedua paling lazim menyebabkan kematian dengan anggaran 3,500 kes baru setahun.

Apa pun faktanya, sesuatu yang pasti ialah sembelit. Jika tidak ditangani boleh menjadi punca penyakit. Ini kerana najis dalam bentuk pepejal akan melekat pada dinding usus besar terutama sekiranya anda kerap mengalami sembelit.

Lama kelamaan ia akan berlaku tindak balas dengan sel-sel pada dinding usus besar. Ia menjadi berasid, pecah kemudian mutasi akan berlaku, Maka terjadilah inflamasi yang seterusnya menjadi masalah folip, bowel pocket/divertikula, ballon colon, colitis dan akhirnya kanser.

Bagaimanapun ia boleh di atasi sekirannya akada melakukan detoks kolon. Usus besar atau kolon yang sihat perlu mempunyai nisbah bakteria baik sebanyak 85% dan bakteria jahat 15%. Kalau anda kerap mengalami sembelit bermakna kandungan bakteria jahat lebih daripada baik. Ia juga bermakna, salur pencernaan anda tidak sihat.

Bagaimana dan mengapa ini terjadi? 

Kadar toksin yang tinggi sama ada daripada makanan atau ubat-ubatan (termasuk antibiotik) antara punca yang menyumbang kepada musnahnya bakteria baik di dalam usus.

Apakah cara untuk menanganinya?
  1. Anda dicadangkan mengambil lebih serat daripada sayur, buah-buahan serta minum lebih air.
  2. Melakukan detox colon.
Disini saya mencadangkan agar anda semua mengambil Herblax Shaklee. Detox usus dengan herblax shaklee adalah cara paling mudah, selamat dan berkesan. Dalam masa 8 jam anda sudah merasai keberkesanannya.

detox usus

Jika anda berminat untuk mendapatkan Herblax Shaklee ini boleh hubungi saya, Pengedar Shaklee Putrajaya. COD area berhampiran dan pengeposan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

Klik DISINI untuk ORDER

0 comments:

Post a Comment