>

Sunday, December 29, 2013

Pengedar Shaklee di Bandar Tasik Selatan


Saya juga merupakan pengedar shaklee di Bandar Tasik Selatan. Ini adalah kerana saya bekerja di sana, oficce saya hanya lah di belakang bangunan Tekun sahaja. COD shaklee hanya dibuat di waktu siang sahaja untuk kawasan Bandar Tasik Selatan.

pengedar shaklee di pekan sg besi


Selain menjadi pengedar shaklee di Bandar Tasik Selatan, saya juga boleh melakukan penghantaran/COD ke Pekan Sungai Besi. Sekaligus menjadikan saya Pengedar Shaklee di Pekan Sg Besi juga.

Jangan lupa hubungi saya untuk dapatkan vitamin shaklee, pendaftaran dan maklumat lanjut:

Pengedar Shaklee di Putrajaya
Pengedar Shaklee di Bandar Tasik Selatan
Pengedar Shaklee di Pekan Sg Besi
Pengedar Shaklee di Bandar Baru Bangi
Pengedar Shaklee di Serdang
Pengedar Shaklee di Kajang

Untuk pendaftaran dan maklumat lanjut boleh hubungi saya.

Salbiah Karim  012.2929.306
SID 954066

DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Thursday, December 19, 2013

Nak Daftar Ahli Shaklee


Nak daftar ahli shaklee tapi tak tau caranya?  Sebelum tu nak cerita sedikit apa istimewa daftar ahli shaklee.

pengedar shaklee putrajaya



Apa KEISTIMEWAAN ahli berdaftar?

  • Jana income 2,3,4,5 atau 6 angka
  • Di bawah naungan MASTER hebat
  • Tidak memerlukan modal
  • Hanya bekerja dari rumah
  • Group HEBAT yang banyak dan saling membantu
  • Tiada paksaan dalam mengejar target
  • Coaching/belajar online dan offline (termasuk cara buat blog)
  • Pembelian melalui online dan offline dan boleh pos terus kepada customer

Bagaimana nak join?

  • Daftar keahlian RM75 (termasuk postage)
  • Belian RM650 (200uv) untuk keahlian percuma
Keahlian RM65 sahaja tetapi untuk pos RM10 dikenakan. Pada yang duduk berdekatan saya boleh hantarkan di kawasan berdekatan Putrajaya, Bangi, Kajang, Serdang, Pekan Sg Besi, Bandar Tasik Selatan dan kawasan sekitarnya.

Untuk dapatkan keahlian percuma tu anda boleh kongsi atau kumpul order kawan2, sedara mara, cukup RM650 anda boleh trus contact saya dan saya akan registerkan. Kalo tak cukup anda boleh pilih pilhan 1 iaitu dengan bayaran RM75.

Untuk pendaftaran dan maklumat lanjut boleh hubungi saya.

Salbiah Karim  012.2929.306
SID 954066


DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Detox Usus Dengan Herblax Shaklee

pengedar shaklee putrajaya


Ramai yang kurang peka tentang penjagaan dan kesihatan usus. Detox usus merupakan salah satu cara untuk menjaga kesihatan usus. Di sini saya kongsikan artikel kesihatan supaya anda semua 'alert' tentang kesihatan usus. Tidak semua daripada kita suka membeli majalah kesihatan ataupun buku kesihatan.

Kanser Usus Merupakan Pembunuh Senyap
Sumber : Majalah iSihat Dec  2013

Kanser usus adalah kanser kedua paling lazim menyebabkan kematian dengan anggaran 3,500 kes baru setahun.

Apa pun faktanya, sesuatu yang pasti ialah sembelit. Jika tidak ditangani boleh menjadi punca penyakit. Ini kerana najis dalam bentuk pepejal akan melekat pada dinding usus besar terutama sekiranya anda kerap mengalami sembelit.

Lama kelamaan ia akan berlaku tindak balas dengan sel-sel pada dinding usus besar. Ia menjadi berasid, pecah kemudian mutasi akan berlaku, Maka terjadilah inflamasi yang seterusnya menjadi masalah folip, bowel pocket/divertikula, ballon colon, colitis dan akhirnya kanser.

Bagaimanapun ia boleh di atasi sekirannya akada melakukan detoks kolon. Usus besar atau kolon yang sihat perlu mempunyai nisbah bakteria baik sebanyak 85% dan bakteria jahat 15%. Kalau anda kerap mengalami sembelit bermakna kandungan bakteria jahat lebih daripada baik. Ia juga bermakna, salur pencernaan anda tidak sihat.

Bagaimana dan mengapa ini terjadi? 

Kadar toksin yang tinggi sama ada daripada makanan atau ubat-ubatan (termasuk antibiotik) antara punca yang menyumbang kepada musnahnya bakteria baik di dalam usus.

Apakah cara untuk menanganinya?
  1. Anda dicadangkan mengambil lebih serat daripada sayur, buah-buahan serta minum lebih air.
  2. Melakukan detox colon.
Disini saya mencadangkan agar anda semua mengambil Herblax Shaklee. Detox usus dengan herblax shaklee adalah cara paling mudah, selamat dan berkesan. Dalam masa 8 jam anda sudah merasai keberkesanannya.

detox usus

Jika anda berminat untuk mendapatkan Herblax Shaklee ini boleh hubungi saya, Pengedar Shaklee Putrajaya. COD area berhampiran dan pengeposan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Wednesday, December 18, 2013

ENTRY CHALLENGE : DAY 5


day 5: Your top 5 songs of all time.

Wah.. terus masuk tajuk untuk entry challenge day 5.

Sebenarnya saya bukan la pencinta lagu. Tapi ada beberapa lagu yang memang saya suka dengar walaupon lagu tu lagu yang dah lama. Nak tau. Jom baca.

1.  The Reason - Hoobastank

 

2. You're Beautiful - James Blunt 

3. Salam Terakhir - Sudirman


Dulu masa matrik suka layan lagu2 nasyid. 
4. Kasih Kekasih - Inteam

5. Kesilapanku Keegoanmu - Siti Nurhaliza


Saya ni bukan la penggemar muzik sangat. Asalkan lagu tu sedap didengar dan tak menyakitkan telinga sudah. Hehe

Nak join keluarga Shaklee kami? Ketahui cara2nya.
Nak dapatkan supplement shaklee?
Boleh hubungi saya, untuk maklumat lanjut.


Pengedar Shaklee Putrajaya
Salbiah Karim 012.2929.306
SID 954066
DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

ENTRY CHALLENGE : DAY 4


Yuhuuu... Assalamualaikum
Ada sesapa yang tertunggu2 entry untuk hari ke 4? Sorry lambat sket untuk buat entry hari ke 4 ni. Kekangan tugas opis minggu lepas.
Ok da... tak nak banyak merapu. Untuk hari ke 4 entry yang perlu di siapkan adalah

day 4: All about your parents

Wujudnya saya di muka bumi ini kerana 2 insan yang bertuah ini. Ibu dan ayah saya. Panggilan untuk ibu saya 'Ma' dan untuk ayah 'Bak'


Ok saya mulakan dengan Ma saya. Ini Ma saya. Yang kat belakang tu ye, bukan yg depan, hihi. Orang kampung semua panggil Kak Ton sebab nama dia Kutom bt Musa. Unik kan namanya. Kalo golongan budak2 mmg akan panggil ma saya dengan gelaran 'ma' jugak. Umurnya dah 55 tahun pada tahun ni. Nenek kepada 3 org cucu.Pendidikan hanya sampai form 2/3. Memang dari keluarga susah. Ramai adik badik. Dulu masa ktorg kecik2 beliau adalah seorang suri rumah. Bila kami semua dh masuk skolah beliau mula kerja. Macam2 kerja dilakukan. Sebab kami bukan org senang. Ibarat kais pagi makan pagi. Kalo tak kais, makan ape yang boleh dipetik sekeliling rumah. Haha, Sadiskan. Kami memang org susah suatu ketika dulu. Bila adik yang bongsu tu masuk darjah 1, ma saya memulakan bisnes kantin skolah. Beliau mmg suka masak. Hampir 7 8 tahun juga berniaga kantin skolah. Memang tak boleh dipisahkan dgn memasak. skrg pon berniaga kedai kopi, sarapan pagi, makan malam di kampung. Hobi beliau masak, makan dan bunga.




Ini plak bak saya. Umur dh 60 tahun. Namanya Karim bin Adam. Dari beliau kecik memang merantau ke pelusuk negeri mencari sesuap nasi. Memang jarang balik umah masa ktorg kecik2 dl. Balik sama ada sebulan skali atau 2 bulan skali atau 3 bulan skali. Memmang kerjanya merantau untuk mencari rezeki. Nak tau keje beliau?



Beliau bawak excavator. Memang kerja berdasarkan projek pada 1 tempat. Habis projek ke projek lain plak. Sebab tu kena merantau. Buat tapak hihgway, buat tapak lapangan terbang langkawi, tapak lapangan terbang pulau redang, timbus lolam kat genting highland. banyak la x ingt dh. Ktorg hanya duk umah ngan ma sahaja. Dan ma saya adalah superwoman, hebat x? kih kih. Pun dari keluarga susah. Di ibaratkan kami ni dulu kais pagi makan pagi kais petang makan petang.

Tapi alhamdulillah dengan rezeki yang Allah swt kurniakan kami 5 beradik tidak pernah lagi kelaparan. Sekarang masing2 dah kerja untuk mengubah nasib keluarga. Kami x mau mewarisi kesusahan org tua. Kalo boleh mahu berikan yang terbaik untuk kedua ibu bapa saya.


Saya doakan semoga mereka berdua panjang umur, murah rezeki dan diberikan kesihatan yang baik. Pengorbanan mereka tiada nilai ganti.

Nak join keluarga Shaklee kami? Ketahui cara2nya. Boleh hubungi saya untuk maklumat lanjut.

Pengedar Shaklee Putrajaya
Salbiah Karim 012.2929.306
SID 954066
DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Saturday, December 14, 2013

Pengedar Shaklee Kuala Berang


Saya masih lagi mencari-cari sesiapa yang ingin menjadi Pengedar Shaklee Kuala Berang di bawah group saya. Walaupun bukan lahir di sini tapi ini lah kampung saya. Saya menetap lama di sini, Sesiapa yang berminat untuk menjadi Pengedar Shaklee Kuala Berang boleh hubungi saya. Tentu ramai orang disana tercari-cari vitamin Shaklee untuk COD kan.

Buat masa sekarang saya hanya pos kesana menggunakan pos laju sahaja.

Kepada sesiapa berminat boleh hubungi saya yer.

 shaklee putrajaya

Pengedar Shaklee Putrajaya
Salbiah Karim 012.2929.306
SID 954066

DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Friday, December 13, 2013

ENTRY CHALLENGE : DAY 3

Masuk hari ke 3 untuk ENTRY CHALLENGE. Topiknya adalah...

day 3: A place or thing that you are in love with. (Pick one)

Suka tajuk ni, boleh berangan-angan. Feeling2 berada semula di suatu tempat yang kita suka n jatuh cinta. Ha nak tau tak tempat ape yang saya jatuh cinta tu? Haha. Saya ni bukan kaki travel, tapi bila dapat berjalan2 tu rasa seronok sangat2. Cam katak keluar dari tempurung. Haha.

Satu-satunya negara orang yang saya pernah jejak. JEPUN. Siapa pergi sana memang rasa kagum la. Kagum sebab negara nya amatlah bersih. Memang tak nampak sampah atas jalan. Rakyat plak sangat la baik dan jujur. Maybe sebab budaya dan mentaliti diorang dah ditanam sejak lahir kot. Pegi pasar pon tak bau hanyir ikan langsung. Pasar diorang bersih jer. Memang kagum la.



Saya pegi ni pon sebab follow husband ade keje di sana. Jabatan diorang adakan interview di sana, dapat la menumpang skali. Semuanya ditanggung kecuali tiket flight untuk diri sendiri. Dapat la kenal negara orang. kalo nak pegi sendiri maybe bila dah usia 40 ke atas gamaknya. Tu pon insya allah jika ada rezeki.



Apa yang menarik di sana?  Kerajaan dia sangat la komited dalam melaksanakan undang2. No cetak rompak or imitation. Hoho. Orang disana boleh dikatakan giler fesyen jugak. Nenek2 pon pakai LV uu. kelass. Memang semua original. Kalo pompuan mesti suka Noritake kan? Sana sangat2 murah compare Malaysia. Set dinner riban2 sini kat sana blh dapat rm900 je convert duit malaysia. Kebetulan pegi masa Golden Week memang sale la kan.



Makanan kat sana pon best2 dan berkhasiat. X de lemak2. Patutla kat sana warga emas masih cergas. Makan pon sedap2 jer.




Kalau ke sana tak sah kalo tak ke gunung fuji kan? Pegi pon salji dh mencair. Dapatla pegang salji walaupon dh tinggal sket2. Ktorang plak pegi dh habis musim bunga. Kalo pegi musim bunga pasti sangat2 best kan. Sakura, ye bunga yang ade kat jepun. Dapat la tengok saki baki pokok yang masih ade bunga.


Kalo diberi pilihan, memang nak datang sini lagi. Tapi maybe nak ke Korea dulu. Jalan-jalan sana dulu. Kalo ade rezeki lagi boleh bawak anak2 plak ke Jepun. Memang best dapat melawat negara orang.

Pengedar Shaklee Putrajaya
Salbiah Karim 012.2929.306
SID 954066




DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Thursday, December 12, 2013

KEGUNAAN COQ10



Hai semua.. Hari ni saya nak kongsikan info berkaitan kegunaan Coq10 ini. 

shaklee putrajaya


APA ITU COQ10

Coq10 merupakan bahan semulajadi yang menyerupai vitamin. Ianya dijumpai di dalam setiap sel tubuh badan kita dimana tubuh badan kita menghasilkan Coq10 ini sendiri. Ia berfungsi sebagai pemangkin untuk menghasilkan tenaga yang diperlukan oleh tubuh badan untuk pembesaran sel dan pemulihan sel yang rosak. Coq10 juga bertindak sebagai antioksidan di mana ia melindungi sel daripada kerosakan oleh molekul yang merbahaya. Coq10 secara semulajadi di dalam kuantiti yang kecil di dalam pelbagai sumber makanan, namun kandungannya yang tinggi terdapat di dalam organ haiwan seperti hati, jantung, buah pinggang. daging, minyak, soya mackarel dan kekacang.

KEGUNAAN COQ10

Ujian klinikal yang telah dijalankan beberapa tahun yang lalu menunjukkan Coq10 ini amat berkesan di dalam:
  • menghasilkan paras tenaga
  • merawat sakit jantung
  • meningkatkan sistem imunisasi
  • menterbalikkan penyakit periodantal (reverse periodontal disease)
  • menggalakkan aktiviti antioksidan
  • menghalang beberapa kesan sampingan dadah umum yang biasa digunakan
Dengan kesan peningkatan tekanan/stress dan penyakit kronik yang berterusan berlaku pada kehidupan moden, orang ramai telah mula sedar dan mula beralih kepada makanan tambahan/suplement yang penting kepada kesihatan yang baik.

Adalah penting untuk memahami tentang Coq10 ini terdapat dalam 2 bentuk iaitu:
  1. Semulajadi 
  2. Sintetik
Semulajadi adalah terbaik kerana bentuknya menyamai seperti yang dihasilkan oleh tubuh badan. Coq10 sintetik adalah dihasilkan secara proses kimia di dalam makmal yang diambil daripada tembakau.

Sumber: Total Health Communication 2003

Coq10 shaklee



Jika anda berminat untuk mendapatkan Coq10 Shaklee ini boleh hubungi saya, Pengedar Shaklee Putrajaya. COD area berhampiran dan pengeposan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.
DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Wednesday, December 11, 2013

SHAKLEE PUTRAJAYA : PENAPIS AIR SHAKLEE


Shaklee bukan sahaja ada vitamin yer , penapis air shaklee pon ade tau. Juga dikenali dengan nama water pitcher shaklee. Selamat, pilihan bijak, handal dan mesra alam. Mudah dibawa kemana-mana, Bentuknya mcam jug, tak perlu pasang letrik. Hanya masukkan air paip dan anda boleh minum terus. Jimat letrik kat umah nak masak air. Dan yang penting boleh bawak travel tau. Balik  kampung atau ke hotel. Tak perlu dah nak beli berbotol-botol air mineral. Selamat ke? tak bahaya ke? Meh baca dulu.

penapis air shaklee

MEMPERKENALKAN GET CLEAN®  WATER

Get Clean® Water merupakan sistem penurasan air multi-paten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat. Berbanding dengan jag air yang lain, Get Clean® Water menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%.

Get Clean® Water merupakan sistem penuras jag air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisi semula. Jadi, kuranglah botol plastik yang perlu dibuang. Ia juga berupaya menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan.

Air yang lebih bersih dan sihat ataupun bumi yang lebih bersih dah sihat
Sudah tentu kita boleh menikmati semuanya!

Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!
  • Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain. disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat!
  • Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin!
  • Disahkan dapat menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan -dua kali ganda lebih daripada jenama terkemuka.
  • Sistem Penuras Jag Air berblok- Karbon Isian Semula yang pertama

Pilihan Bijak!
  • Hanya beberapa sen bagi seliter air
  • Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak
  • Jag Air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras- tidak memerlukan kuasa elektrik
  • Ringan dan mudah dibawa
  • Menjimatkan kos – tanpa perlu dimasak

KEISTIMEWAAN SHAKLEE


SELAMAT: “Menyingkirkan kandungan plumbum” dan banyak bendasing lain
Get Clean® Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association [WQA]) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.

PILIHAN BIJAK: Menjimatkan Kos
Rakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya berapa sen seliter sahaja, Get Clean® Water dapat memberikan air yang bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya untuk anda menukar penuras tersebut tanpa perlu mengagaknya.

HANDAL: Lebih banyak air bersih pada setiap masa
Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan anda.

MESRA ALAM:
Memelihara alam sekitar
Get Clean® Water ini menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.

Berminat untuk dapatkan penapis air shaklee atau water pitcher shaklee ? Boleh hubungi saya, Pengedar Shaklee Putrajaya 012.2929.306

shaklee putrajaya
DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

ENTRY CHALLENGE : DAY 2


Hai semua. Berjumpa lagi lagi untuk ENTRY CHALLENGE untuk hari ke 2. Tajuk yang diberikan untuk hari ke 2 adalah maksud di sebalik nama blog.

day 2: meaning behind your blog name

Bila lihat url blog mesti semua dah tau kan, Tu adalah nama penuh saya. Sebenarnya blog ni adalah blog personal saya. Memandangkan saya dah ada follower and dah ramai yang tau kewujudan blog ni, so saya teruskan je la update blog ni berkaitan ngan bisnes Shaklee saya. Memudahkan saya untuk update n manage blog. Kalo banyak sangat blog kang tak berupdate pula salah satu darinya.

Blog ini wujud sejak tahun 2008 lagi. 1st entry bertarikh 19/10/2008. dah lebih 5 tahun dah. Masa tu anak baru sorang and tgh peknen kan anak no 2. Dulu begitu aktif update pasal personal. Melalui blog juga dapat ramai kenalan. Memang bagus sebenarnya berblog ni.

Gambar pertama yang saya post kat blog..hehe. keluarga kecil saya masa tu. Anak masa tu baru 6 bulan cm tu.

shaklee putrajaya

Hehe. Memang jauh beza dulu dan sekarang. Dulu masing2 slim. Skrg masing2 gemuk. haha.

Hasil perkahwinan sejak tahun 2007 kami di kurniakan sepasang cahayamata.

1. Muhammad Adib
2.Syasya Qasrina
syasya

Alhamdulillah di atas kurniaan Allah swt yang maha esa.

Mencari Pengedar Shaklee Putrajaya dan kawasan sekitar boleh hubugi saya 012.2929.306
Fanpage : DailyVitaminShoppe
Personal FB : Salbiah Karim






DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Tuesday, December 10, 2013

ENTRY CHALLENGE : DAY 1


Assalamualaikum semua. Sebagai menyahut cabaran 30 days ENTRY CHALLENGE, wujudlah entry blog ni. Katanya salah satu cara utk mengasah bakat menulis di blog. Hehe. Ok kita tengok apa akan jadi ngan blog ni selepas 30 hari nanti. Tajuk yang diberikan amat mudah. Cuma kita perlu bercerita secara santai untuk menarik minat pembaca supaya tak bosan. Harap2 uols semua tak bosan la baca blog saya ni nanti.

Day 1: introduction and a little bit about you. Recent picture of yourself.
Okey, untuk hari pertama amatla mudah kan tajuknya. Citer pasal diri sendiri. Boleh la feeling2 syok sendiri gitew.
Ok, nama saya Salbiah binti Karim. Umur dah masuk 31 tahun dah. Dah berkahwin dan mempunyai keluarga kecil yang terdiri dari suami dan sepasang anak. Suami pon umur dah 32 tahun. Semakin hari semakin tua la kita.... Anak sulung lelaki 5 tahun, dan yang bongsu perempuan dah 4 tahun. Semuanya sihat walafiah di bawah lindungan Allah swt. Mudah-mudahan Allah kekalkan kesihatan kami sekeluarga.
Saya berasal dari negeri Terengganu. Emak dan ayah memang orang Terengganu. Husband pula orang Kedah. Sorang Timur dan sorang Utara. Bertemu lah kami di tengah  bandaraya Kuala Lumpur. Kini menetap di Putrajaya. 
Berjinak2 dengan bisnes Shaklee hujung bulan Mei 2013. Masih agak baru jugak la. Belum sampai setahun jagung kata orang. Tapi insya allah akan terus maju dan berjaya di masa akan datang. Menjadi Pengedar Shaklee Putrajaya dan bekerja di syarikat swasta yang perlu travel hari2 ke tempat keje berdasarkan projek yang ditetapkan oleh syarikat. Pada sesapa yang nak join Shaklee amatlah digalakkan. Join under group kami yang sgt awesome. Memang best. banyak tunjuk akjar yang diberikan. Sape nak join tu meh la reger2 ai kay.
Ok daa...kang banyak plak melalut. Pic saya dan anak-anak yang terkini.
shaklee putrajaya
 
 
 
DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

PENGEDAR SHAKLEE SEREMBAN


Khas unutk mereka yang berada di kawasan Seremban,  Senawang, Ampangan, Paroi,Pantai dan taman2 sekitarnya. Anda boleh dapatkan dengan cara mudah. COD di kawasan berdekatan. Sila hubungi Pengedar Shaklee Seremban anda, Puan Maizun Abdullah.


shaklee seremban


NAMA: Maizun Abdullah
SID: 1019053
FACEBOOK: Maizun Abdullah
BLOG: http://maizun1982.blogspot.com
TEL/WHATSAPP: 011-10815355
COD : Seremban,  Senawang, Ampangan, Paroi,Pantai dan taman2 sekitarnya.
DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Monday, December 9, 2013

SHAKLEE PUTRAJAYA : OMEGAGUARD SHAKLEE UNTUK MUDA


Salam uols, hari ini belek-belek majalah iSihat yang lama Mei 2011, terjumpa info pasal OmegaGuard. Dah beberapa info yang dijumpai dalam majalah ni. Memang bagus beli dan baca. Hari ni terjumpa plak pasal OmegaGuard untuk muda. Betul ke ni? Macam tak caya jer. Tapi memang kena percaya. Lagi-lagi kalo dia tulis OmegaGuard Shaklee untuk muda kan, Hehe.

So nak tau infonya?

Kajian terbaru menemui kebaikan omega 3 dalam ikan mampu untuk mengesan masalah DNA rapuh atau telomeres sekali gus membantu untuk anda lebih muda. Masalah telomeres adalah suatu keadaan yang berkaitan dengan proses penuaan yang berlaku secara semula jadi. Stres, kanser dan kurang berolahraga juga boleh menyebabkab proses kerosakan sel-sel tubuh dan penuaan berlaku dengan lebih cepat.

Bagu mengelakkan masalah ini, ikan adalah penyelamat anda. Para saintis menyatakan omega 3 dalam ikan seperti salmon perlu diambil dalam setiap makan malam, makan siang atau SUPLEMENT untuk mengaktifkan pertahanan antioksida tubuh terhadap Telomeres malah menentang radikal bebas!

Sumber: Majalah iSihat Mei 2011

Best kan? Sebenarnya banyak kegunaan OmegaGuard Shaklee ni. Selain  OmegaGuard Shaklee untuk muda, omega memamg terkenal untuk menurunkan paras kolestrol dan kesihatan minda kerana kandungan DHA nya. Apa lagi? Jom la makan OmegaGuard Shaklee untuk muda.

Promosi OmegaGuard hanya untuk bulan ini sahaja! Hubungi saya segera untuk dapatkan OmegaGuard pada harga jimat. 012.2929.306


Jika anda berminat untuk mendapatkan OmegaGuard untuk cantik ini boleh hubungi saya, Pengedar Shaklee Putrajaya. COD area berhampiran dan pengeposan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak
 
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Saturday, December 7, 2013

SHAKLEE PUTRAJAYA : MISTERI DI SEBALIK SALURAN PENGHADAMAN


Diambil dari Majalah iSihat Januari 2011 di segment kuiz kesihatan yang bertajuk Misteri di Sebalik Saluran Penghadaman, muka surat 79.

Kita makan sekurang-kurangnya 3 kali sehari. Namun apa terjadi selepas makanan meninggalkan mulut adalah suatu misteri bagi kebanyakan kita.

Di sini saya bagi maklumat untuk jawapan yang betul bagi setiap soalan. Apa soalan dia? Jom baca.

1. Berapa lama masa yang diperlukan untuk proses penghadaman bagi satu hidangan?
Satu hidangan yang normal mengambil masa antara 12 dan 24 jam untuk dihadamkan sepenihnya

2. Berapa banyak air liru yang kita hasilkan setiap hari?
Kita biasanya menghasilkan 6 cawan air liur setiap hari.

3. Berapa banyak hidangan buah-buahan, sayuran dan bijirin yang perlu diambil setiap hari?
Setiap daripada kita perlu mengambil sekurang-kurangnya 5 hidangan buah dan bijirin setiap hari

4. Apakah peratus maksimum kalori lemak yang dicadangkan setiap hari?
Kalori daripada lemak sepatutnya tidak melebihi 30% daripada jumlah kalori yang diambil setiap hari.

5. Mengapakah serat sangat penting bagi saluran penghadaman yang sihat?
Serat bertindak sebagai 'julap' semulajadi, menyebabkan anda tidak akan terlebih makanan dan memudahkan proses peristalsis dalam saluran penghadaman.

6. Apakah masalah penghadaman yang paling kerap dialami?
Irritable Bowel Syndrome (IBS) merupakan masalah yang paling kerap dialami oleh orang ramai.

7. Bijirin manakah yang mengandungu serat paling tinggi?
Emping bran(lapisan luar pada bijirn seperti gandum yang dikeluarkan sebelum dikisar dan dijadikan sumber serat) memiliki kandungan serat yang lebih tinggi bebbanding lain-lain bijirin.

Daripada soalan di atas saya berminat dengan soalan nombor 5 dan 6. 'Julap' semulajadi. Berapa ramai di antara kita suka makan makanan berserat tinggi? Kadang-kadang kita makan berdasarkan kesedapan saja. Bukan pilih tentang khasiat dan kepentingan makanan tersebut.

Shaklee ada menawarkan vitamin yang bertindak sebagai julap lembut bagi yang mengalami masalah untuk masalah nombor 6. IBS atau lebih dikenali dengan nama gangguan pencernaan. Sesiapa yang ada masalah pencernaan atau sembelit memamng disarankan mengambil Herb-Lax Shaklee.

herblax shaklee


Jika anda berminat untuk mendapatkan Herblax ini boleh hubungi saya, Pengedar Shaklee Putrajaya. COD area berhampiran dan pengeposan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.
DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Tuesday, December 3, 2013

SHAKLEE PUTRAJAYA : COQ HEALTH


Berita baik bagi pesakit jantung, diabetes dan darah tinggi, dengan pengambilan CoQ Health dapat membantu meningkatkan kesihatan jantung dan menurukan paras gula dalam darah dan sekaligus membantu menguruskan tekanan darah tinggi di kalangan pesakit diabetes.

CoQ Health mengandungi kesemua proprietari semulajadi daripada campuran 28mg CoQ10 dengan Vitamin E dan ekstrak Teh Hijau yang didatangkan di dalam kapsul bioketersediaan minyak kacang soya bagi memastikan potensi penguraian maksimum dan penyerapan yang lebih baik.

CoQ10 telah ditunjukkan dapat:

• Menyokong penghasilan tenaga bagi jantung
• Menggalak dan melindungi arteri sihat terhadap pengoksidaan LDL
• Meningkatkan peredaran darah
• Membantu menambah dan mengekalkan paras CoQ10 di

coq health putrajaya


Jika anda berminat untuk mendapatkan Coq Health ini boleh hubungi saya, Pengedar Shaklee Putrajaya. COD area berhampiran dan pengeposan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Sunday, December 1, 2013

SHAKLEE PUTRAJAYA : SET KESUBURAN SHAKLEE


Setiap pasangan yang mendirikan rumah tangga pasti inginkan cahaya mata / zuriat bagi menyerikan lagi kehidupan di alam perkahwinan. Tapi tidak semua bernasib baik hamil selepas berkahwin. Ada yang cepat dan ada yang lambat. Kadang-kadang sampai bertahun-tahun atau hampir 10 tahun baru berjaya hamil.

Tidak dinafikan rezeki anak adalah dari ALLAH swt. Tapi kadang-kadang ALLAH datangkan ujian kepada kita untuk menduga/lihat sama ada kita redha atau berusaha selagi boleh. Sebagai umat Islam kita disuruh berusaha, bukan hanya menunggu sahaja tanpa berbuat apa-apa. Kami ada menawarkan Set Kesuburan Shaklee bagi membantu pasangan yang lambat/sukar untuk hamil.

Dengan suplement yang ditawarkan, ia mempunyai fungsi-fungsi tertentu untuk setiap jenis vitamin. Kombinasi 3 vitamin ini memberikan fungsi yang bersesuaian untuk suami dan isteri. Set Kehamilan Shaklee terdiri dari 3 jenis vitamin iaitu GLA Complex, Vita E Complex  dan juga Zinc Complex . Untuk suami/lelaki disarankan agar mengambil Vita E Complex dan juga Zinc. Manakala untuk isteri GLA Complex dan Vita E. Gambar di bawah menunjukkan fungsi untuk setiap vitamin.


Sebagai umat Islam kita juga disarankan agar berdoa supaya dikurniakan zuriat yang soleh/solehah. Pasangan suami isteri boleh cuba amalkan ayat dibawah setiap hari selepas solat. Kita juga digalakkan untuk bersedah dan meningkatkan amal kebajikan.

set kesuburan shaklee

Jika anda berminat untuk mendapatkan Set Kesuburan Shaklee, boleh la menghubungi saya, Pengedar Shaklee Putrajaya untuk mendapatkan supplement dan konsultasi percuma.

shaklee putrajaya
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit

DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER