>

Sunday, November 17, 2013

SHAKLEE PUTRAJAYA : KOLESTEROL DAN KEHIDUPAN SEHARIAN


Kolesterol dan Kehidupan Seharian 

peengedar shaklee putrajaya

Sungguh menakjubkan apabila melihat gambar di atas. Ianya sungguh menyelerakan dan sudah pasti amat sedap. Tetapi awas adakah anda melihat pada maklumat kandungan kolesterol pada makanan tersebut?

Merujuk kepada American Heart Association mencadangkan pengambilan sehari bagi kolesterol adalah sebanyak 300mg sahaja. Manakala bagi individu yang telah disahkan mempunyai penyakit jantung atau faktor-faktor yang mejurus kepada risiko penyakit jantung seperti obesity, merokok dan keturunan, pengambilan dihadkan kepada 200mg sahaja!.

Kebiasaannya, masalah kolesterol yang tinggi selalunya dikaitkan dengan individu dengan pertengahan umur dan warga tua, namun pada zaman ini peningkatan juga turut berlaku kepada generasi muda (masalah zaman berteknologi tinggi). Kelazatan makanan Malaysia tidak dapat disangkal lagi tetapi turut sarat dengan kolesterol (sila rujuk gambar di atas), maka tidak hairanlah bahawa kira-kira enam juta rakyat Malaysia yang mempunyai kolesterol yang tinggi, yang bermaksud setiap satu dalam empat orang dewasa di Malaysia mempunyai kolesterol darah tinggi. Wow!!!

Jika anda tidak dapat menahan godaan makanan yang lazat dengan kandungan kolesterol yang tinggi dan paras kolesterol darah anda pula berlegar antara biasa kepada tinggi, apa yang boleh lakukan seterusnya?

Kecanggihan teknologi membolehkan kandungan kolesterol dalam darah dikesan dengan mudah dan cepat. Hanya setitik darah diperlukan dan nah anda akan dapat keputusannya. Terdapat pelbagai kaedah untuk menurunkan kandungan kolesterol ini. Jika tahap anda adalah tinggi dan berjumpa dengan doktor maka doktor akan memberikan beberapa preskripsi ubat (sudah pasti dadah yang dibenarkan) untuk mengurangkan kolesterol anda. Sungguh mudah kan, namun kesan ubat daripada dadah adalah tidak baik kepada kesihatan kita kerana kesam sampingan.

Walau bagaimanapun, terdapat ramai di antara kita di luar sana berada diantara sempadan paras kolesterol tinggi dan normal, dan kita telah dimaklumkan dan diiklan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia untuk mengubahsuai gaya hidup dengan senaman dan sudah pasti mengurangkan makanan yang kaya dengan kolesterol. Syabas kepada anda yang telah berjaya melaksanakan nasihat tersebut.

Rujukan artikel StarFit4Life – Ahad 10 November 2013

Namun begitu terdapat beberapa kaedah lain yang mudah dan senang bagi mengurangkan kandungan kolesterol ini dan sudah tentu selamat, berkesan dan tiada kesan sampingan. Bagaimana? Teruskan membaca ya!

Vitamin Semulajadi Shaklee yang Boleh Membantu Menurunkan Paras Kolesterol

1. Omega Guard

shaklee putrajaya
EPA dan DHA yang terkandung di dalam Omega Guard mampu menurunkan kadar kolesterol ‘jahat’ LDL.
Omega Guard membekalkan asid lemak omega-3 yang berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal. Pengambilan asid lemak omega-3 seperti EPA dan DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari. Menurut kajian,  asid lemak omega-3 yang tinggi dapat memperkaiki keseihatan kardiovaskular disamping memelihara tekanan darah dan pasras trigliserida yang normal. Tambahan lagi, omega-3 dapat memelihara kesihatan otak, penglihatan dan fungsi-fungsi sendi.


2. Garlic Complex

shaklee putrajaya
Menurut penelitian pakar, salah satu zat yang ada pada bawang putih ternyata merupakan zat yang baik untuk antikolestrerol, di mana zat itu mencegah berlakunya pengumpulan darah dan mampu menurunkan kadar kolesterol.

Khasiat bawang putih bukan hanya menurunkan kolesterol, malah menurunkan tekanan darah, menghalang pertumbuhan daripada bakteria, virus ataupun cendawan/kulat
 3.Lecithin

shaklee putrajaya Lecithin adalah pengemulsi lemak semulajadi yang mampu meneutralisekan kolesterol dalam darah. Lecithin memecahkan lemak dan mengurangkan paras kolesterol .Kepada yang ingin menurunkan tahap kolesterol boleh mengambil salah satu daripada vitamin di atas. Sama ada Omega Guard Shaklee (paling berkesan) atau Garlic Complex Shaklee atau Lecithin Shaklee.Boleh hubungi saya PENGEDAR SHAKLEE PUTRAJAYA

pengedar shaklee putrajaya
 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit

Klik DISINI untuk ORDER

0 comments:

Post a Comment