>

Tuesday, October 29, 2013

SHAKLEE PUTRAJAYA : OsteMatrix Dan Penjagaan Tulang

Tulang merupakan sistem yang membentuk rangka tubuh kita adalah organ yang benar-benar menakjubkan. Binaannya terdiri daripada 206 batang tulang yang dihubungkan oleh 360 sendi, yang mana setiap satunya mempunyai fungsi yang tersendiri. Rangka kita ini adalah suatu yang dinamik dan boleh berubah seperti bahagian lain dari tubuh. Tulang-tulang tubuh mengalami transformasi dimana setiap atom dalam rangka kita digantikan dalam tempoh tiga bulan kerana tubuh kita terus memantau dan meningkatkan kekuatan tulang kita. Oleh itu, dengan beredarnya masa tulang kita akan berbeza keadaan saiz, ketumpatan dan kekuatannya. Ini sekali gus menjadi penentu tahap kesempurnaan kesihatan kita.
tulang 

Tulang belakang bersifat lentur dan kuat pada tubuh manusia. Ia membolehkan manusia berdiri tegak dan menampung hampir dua pertiga daripada berat badan serta membantu pergerakan seseorang. Tulang juga sama seperti otot apabila ia digunakan menjadi semakin kuat dan penyempurnaan tulang belakang berlaku pada usia 20 hingga 30 tahun. Tulang terdiri daripada protein dan mineral.

Gaya hidup dan pelbagai aktiviti yang dilakukan boleh memberi kesan kepada tubuh seperti sakit belakang, leher dan bahu seperti terlalu lama duduk menghadap komputer. Walaupun manusia kini dilimpahi dengan kepelbagaian keselesaan dan kemewahan, mereka mudah terdedah kepada pelbagai masalah kesihatan membabitkan tulang.

Justeru, ramai antara kita juga sering letih, lesu, sakit badan atau kekejangan. Itu antara kesan jangka panjang akibat tekanan yang ditanggung badan bagi menahan beban berterusan.

Jesteru itu, apakah yang perlu dibuat oleh kita untuk memastikan tulang kita sentiasa sehat? Apa yang jelas diketahui adalah Vitamin D memang membantu di dalam pembentukan tulang yang sihat.

Salah satu produk yang terbaik di pasaran yang dapat membantu kita di dalam menajaga kesihatan tulang ini ialah Shaklee OsteMatrixTM yang dicipta khas untuk membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi.  Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik.  Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.
ostematrix

Shaklee OsteMatrixTM  ini membekalkan:
  • 1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi 
  •  400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya 
  •  400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium
Pengambilan hanya 2 tablet Ostematrix sahaja berupaya menghasilkan peningkatan ketara dari segi statistik dalam paras kalsium darah yang disukat dalam suatu tempoh 12 jam. Bagi membolehkan badan kita menggunakan kalsium untuk membina dan memelihara kekuatan tulang, kalsium perlulah diserap terlebih dahulu.

Biarpun kita kurang melakukan pergerakan kasar atau mengangkat bebanan berat, tetapi beban sederhana atau ringan yang dilakukan secara berulangan atau berpanjangan boleh menyebabkan kecederaan kepada tubuh. Oleh yang demikian marilah sama-sama kita menjaga kesihatan tulang kita ini.

BERMINAT UNTUK MENDAPATKAN OSTEMATRIX?

Hubungi saya untuk dapatkan OSTEMATRIX SHAKLEE, free consultation, semestinya harga terbaik dan perkhidmatan penghantaran yang lebih cepat.
 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Klik DISINI untuk ORDER

0 comments:

Post a Comment