>

Wednesday, January 4, 2012

Vision/Corningware/Pyrex Murah

Untung duk area KL ni, macam2 sale ade. Kali ni warehouse pinggan mangkuk, periuk2 plak. Ade jualan murah sbb kilang terbakar katanya. My Kakak roger2 smlm. Tapi sy x pegi la. Kirim je kat dia. Jauh sangat nk peginya kat Klang. Lg pon semalam dia cuti, tapi dia pegi ngan geng2 opis dia, opis lama sy jgk la, dl ktorg keje 1 company, hehe.

Sy kirim corningware yg petak2 tu. Suh amek bunga yang sama ngan set pinggan yg dh ade kat umah ni. So dapat la 3 biji. tu pon 2 medium, 1 kecil. Ingtkan nk 1 besar, 1 medium, 1 kecil. Tapi ye la kan kalo dh jualan cm ni, tinggal yg lebihan org je la. Nak pilih pon kena bersesak2 n kena pandai pilih. Katanya lori yg hantar barang tu sampai je, makcik2 yg kat situ duk kerumun. Tapi yang penting murah. Kalo pegi sendiri maybe akan pilih lg banyak la.

Dia nye habis RM180 je. 3 biji periuk vision (RM60), 3 biji mangkuk pyrex kecil(RM15), 3 corningware(RM50), pinggan corelle 6 biji(RM35), piring corelle 8 biji(RM20). Gambar seperti dibawah, tapi masa beli tu ade jelaga hitam la sbb kesan kilang terbakar tu, balik basuh n sental bersih2. Tapi x de tudung la. Murah kan?

Yang ni sy punye, RM50 saje. Murah kan, tapi tudung x de la ye. Untuk letak lauk pauk kat umah tu. Kalo pergi sendiri sure banyak gak amek.


Sape2 yg nak pegi tu ajak la sy skali ye, hehe. Kat Teluk Pulai, Klang. Lepas KFC Pulai belok kanan. Dalam kawasan perumahan. Memang susah la sket nak cari. Kakak sy ni pon jenuh pusing katanya.

Klik DISINI untuk ORDER

4 comments:

  1. wah dasat tol. tapi kalau dapat beli satu set mesti lagi best. ape pon tak per, kemudian dah ada duit bole la angkat brg brg lain dgn design yang sama kan. hik hik

    ReplyDelete
  2. Tgk ni mula la gatai tgn nak beli kt langkawi nanti..tp ada kt umah ni pun jarang pakai...

    ReplyDelete
  3. aaaahhh vision...uuuuu itu idaman hati gak tuh....

    ReplyDelete
  4. Salam,
    Sapa2 yang tak pakai/nak jual set corningware/visions 2ndhand yg masih baik emella saya ya.. umm.hamdza@gmail.com :)

    ReplyDelete