>

Tuesday, November 23, 2010

Cuti Aidiladha & Cameron Highlands

Minggu lepas kan cuti sempena Aidiladha. Saya start cuti dari hari Selasa sampai la Ahad. Best cuti lama2 nih. Sampai rasa nk g keje pon malas dah. Hehe.

So raya haji tahun ni kami balik ke kampung suami kat Kedah nun. Seb baik x banjir, leh la balik. Hehe. Taun ni kami x masuk bahagian korban pon. Aqiqah untuk kedua-dua anak pon dh settle.

Kami beraya kat sana sampai Khamis. Jumaat pagi kami bertolak balik. Tapi plan kami nk singgah ke Cameron Highlands dulu sebelum balik. Bermalam kat sana 1 malam. yeayyy seronok. Plan asal minggu sebelum raya tu nak pegi. Tapi ade hal plak. Skali dh cuti lama ni, plak tu lalu kan, so dapat la jimat kos sket, hehe.

Kami bertolak pagi, sampai kat sana dalam kul 2 lebih or 3 ptg. X ingt dah. Cuaca kat sana x berapa sejuk berbanding taun lepas. Taun lepas sejuknya, sampai nk masuk bilik air pon malas sbb sejuk. Kali ni kami sempat pegi ke strawbery farm, kaktus farm. X banyak tempat pegi sebenarnya. Sbb misi utama adalah makan strawberi. Tu je. Taun lepas dh ronda2 banyak tempat sbb pegi dengan pakej. So taun ni just jalan2 n rehat je la.

Esoknya kami pulang ke rumah. Sampai kat umah pon dh kul 4 lebih. Ahad adalah masa untuk basuh kain baju dan kemas rumah. So duk umah je la. Esoknya kan nak keje. Kenduri kawen cousin kat Kuantan pon dah x sempat nk pegi. Ape2 pon cuti kali ni enjoy.

Harap2 hujung minggu ni dapat g jalan2 lagi, ermm. Masih kabur2 nk pegi mana.

Klik DISINI untuk ORDER

0 comments:

Post a Comment