>

Friday, October 8, 2010

Demam berlarutan

Dah lebih seminggu anak2 demam. Ulang alik ke klinik x tau dh bape kali. Ubat demam dh bape botol dh abis. Ari ni ubt demam pon abis lg. Terpaska ke klinik lg pg td. Rasanya dalam 2 3 mingu ni, dh 3 4 kali ulang alik ke klinik.

Hari Rabu yang lepas dapat surat refer ke klinik pakar. Amek darah, x-ray sume. Pastu dr bagi ubat yg kuat sket. Harap2 ok la. Dr kata ade infection. X tau sgt terrm2 dr ni. Dia kata lg, platlet darah kecil2. Sbb tu muka Adib pucat. Kurang zat besi. Syasya plak dh 4 kali amek nebulizer, still ade kahak lg. Sepanjang 1 minggu lebih ni, dh 2 kali EL. Sume keje tergendala. X leh amek cuti lama2 nanti kang keje x siap. Rabu depan kalo x ok dr suh dtg lagi, maybe nk kena masuk wad and dr akan monitor.

Mungkin persekitaran taska menyebabkan demam diorang ni on-off-on-off. Sbb bila sehari demam, esok nya ok. Pastu lusa demam balik. So bile sy chek buku kehadiran kat taska ni, ramai jgk la yg demam, batuk selsema. Ada dalam 4 5 org. Tu blum termasuk 2 org anak saya. Harap2 2 3 hari ni diorang akan sembuh la.

Klik DISINI untuk ORDER

3 comments:

  1. mmg sal, kalo dok nursery mmg keje ulang alik gi klinik ja la..kalo tak demam kena selsema..semoga anak2 ko cepat sembuh

    ReplyDelete
  2. sian sal, sampai sha pun naik risau. baru jap td, tgah breakfast kat kedai, anak kawan sha warded, demam & maybe jangkitan paru2. kesian je dengar. takecare of sasha and adib, get well soon.

    ReplyDelete
  3. linda, tu la berjangkit ngan budak2 kat sana la kot.

    sha, ari ni pon still demam lg, tp on off la. rabu ni kalo x sihat lg doktor nk suh duk wad sbb nk monitor. harap2 ok la.

    ReplyDelete