>

Friday, October 8, 2010

Demam berlarutan

Dah lebih seminggu anak2 demam. Ulang alik ke klinik x tau dh bape kali. Ubat demam dh bape botol dh abis. Ari ni ubt demam pon abis lg. Terpaska ke klinik lg pg td. Rasanya dalam 2 3 mingu ni, dh 3 4 kali ulang alik ke klinik.

Hari Rabu yang lepas dapat surat refer ke klinik pakar. Amek darah, x-ray sume. Pastu dr bagi ubat yg kuat sket. Harap2 ok la. Dr kata ade infection. X tau sgt terrm2 dr ni. Dia kata lg, platlet darah kecil2. Sbb tu muka Adib pucat. Kurang zat besi. Syasya plak dh 4 kali amek nebulizer, still ade kahak lg. Sepanjang 1 minggu lebih ni, dh 2 kali EL. Sume keje tergendala. X leh amek cuti lama2 nanti kang keje x siap. Rabu depan kalo x ok dr suh dtg lagi, maybe nk kena masuk wad and dr akan monitor.

Mungkin persekitaran taska menyebabkan demam diorang ni on-off-on-off. Sbb bila sehari demam, esok nya ok. Pastu lusa demam balik. So bile sy chek buku kehadiran kat taska ni, ramai jgk la yg demam, batuk selsema. Ada dalam 4 5 org. Tu blum termasuk 2 org anak saya. Harap2 2 3 hari ni diorang akan sembuh la.
DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER