>

Wednesday, August 4, 2010

Taska

Akhirnya tamat sudah pencarian taska untuk anak-anak. Mulai bulan depan, 1/9 diorang akan duduk kat taska. Sebelum ni mak yg jaga. Tapi lepas raya ni dia nk balik rehat kat kg ataupon x dtg trus. Yang tu x sure lg. Tapi adalah lebih elok letakkan anak2 kat taska supaya diorang dapat kawan dan pandai bergaul. Diorang pon dah besar. Sy lum pernah antar anak ke nursery ni, dl masa Adib sorang antar umah pengasuh, dia jaga Adib sorang je. Sejak dapat anak ke-2 mak sy yg jaga sampai sekarang. Dah setaun lebih mak sy duk ngan sy.

Berbalik kepada taska, sy akan hantar diorang kat taska area presint 14 ni jgk. Ade yg dekat ngan umah tapi dh penuh. So kena hantar jauh la sket. Tapi x pe asalkan jgn jauh sangat sudah. Jenuh nk ulang alik. Ptg2 sure jam kan org balik keje. So lepas ni bermula la episod diorang kat taska. Harap2 sumenya ok la nanti, mudah bergaul. Dan harap2 x de la buli anak org. Sbb masa diorang duk berdua ni asyik gaduh je, masing2 duk pukul memukul, aksi gusti , smackdown pon ade tau.

Bayaran bulanan lak, masing2 rm240 utk yg setaun lebih (syasya), dan rm230 utk yg 2 taun lebih (adib). Pendaftaran plak masing2 rm50. So total utk bln depan adalah rm570. Pastu nk kena beli toto utk 2 org budak tu, bag pakaian pon kena 2 la. Sbb masing2 duk bilik asing.

Sebenarnya kompeni saya ada nursery utk anak2 staf, murah pon murah bayaran dia rm130 sorang rasanya, pempers free. Tapi memandangkan sy ni keje x tentu lokasi dia. Dulu kat DBP, skang kat UPM lepas ni x tau lg kat ne. Nursery tu kat Bandar Tasik Selatan. So nak kena ulang alik, dari Putrajaya ke Bandar Tasik Selatan, patah balik ke UPM. Pastu ptg2 nak ambil kena redah jam. X pe la mahal sket pon, pelaburan utk anak2 jgk. Dekat ngan umah. Ape2 hal EnHubby senang nak ambil.

gambar sekadar hiasan, imbas kembali zaman anak2 tgh berisi. skrg masing2 dh kurus.


Klik DISINI untuk ORDER

1 comments: