>

Wednesday, August 11, 2010

Kisah Raya

Puasa baru hari pertama. Berbuka pon belum. Dah nak citer pasal raya plak kan. Bukan ape, sebagai panduan supaya x gaduh2 time nak balik raya. Umah sape nk raya dl kan. Kena bertolak ansur dan adil. hehe. So ni sedikit kisah raya untuk sy semenjak bergelar isteri.

Raya tahun pertama : Sudah semestinya kat Terengganu, kg sy. Masa tu awal2 peknen, ade la dalam 4 bln lebih cm tu kot. Tema baju kaler purple. Tapi baju raya x siap. Cam ne nak raye? Rembat baju raya mak saya. Raya pertama x de gambar. Lupa nk amek kot.

Raya tahun kedua : Beraya kat Kedah. Masa ni Adib lum blh merangkak lg. Masa ni jugak sy peknen. Awal2 jgk, dalam 4/5 bln. X ingt la. So dua taun berturut2 x tinggal puasa. Raya ke-2 balik Terengganu sbb kakak sy, Nojiey bertunang. Perjalanan balik dari Kedah ke Terengganu mmg mencabar. Jam x ingt kat kelantan. Lenguh 1 badan duk dalam kete.Tema baju raya Kaler oren. Ni gambar raya tahun ke2.
Raya tahun ketiga : Giliran taun ni Terengganu la plak kan. Anak dah 2. Minggu ke-2 puasa dh anta anak2 dan mak balik Terengganu. Raya ke-2 balik Kedah. Kena antar anak2 balik sana, mak mertua jaga sekejap sbb kakak sy nk kawen lepas raya. So mak saya x leh jg sbb banyak keje nk kena buat kan. Perjalan balik ke Kedah pon mencabar. Jam jugak. kat Kelantan. Sbb tu je jalan nak ke utara. Kalo ade highway baru la best kan.Tema utk raya kaler biru turqoise. Ni plak gambar raya taun ke3
Raya taun keempat (taun ni la) : Plan balik Terengganu je. Balik 1 kg je, jimat kos dan masa. Baju x de tema. Baju raya lum beli pon lg. Rasanya taun ni colurfull la jawabnya. Tapi plan taun ni x sure la jadi ke x sbbnya slalu last minit blh ubah fikiran nk balik mana. Kuasa di tangan saya EnHubby. Gambar harusla x de lg kan.

Klik DISINI untuk ORDER

3 comments:

  1. Best jugak kalau ingat kenangan beraya yg lepas2 kan...tapi macam eynda dah nak masuk 10 tahun beraya dgn hubby...nanti nak check le ada ke gambar raya setiap tahun hihihi....

    ReplyDelete
  2. ho..ho.. tahun ni kita raya dgn baju berwarna-warni la pulak. 1 family with a lot of colour... kelas gitu

    ReplyDelete
  3. eynda: cam sal nk kena ingt la sbb ikot turn nak balik raya belah mana.
    shidi: ada baju melayu simpan eh dlm almari buat tukun.

    ReplyDelete