>

Monday, July 26, 2010

Harga Drypers Makin Mahal

Hari Sabtu singgah ke Alamanda sebab nak beli susu anak dan diapers anak skali. Masuk2 je tgk harga diapers yg selalu beli kat anak2 dh mahal. RM43.90 kalo x silap. Jenama Drypers. Giler terkejut, biasanya beli masa offer RM31.90 or RM32.90 je. Dan sekali beli tu biasanya 4 pax la size L ada 72 keping. So harga x lebih rm0.50 la sekeping. Kalo x de offer pon dalam RM36++. Pening le pikir nak beli diapers ape lg utk anak2 lepas ni. Sbb skrg ni dioarang serasi ngan jenama ni je. Oh nak toilet train pon anak lum blh cakap lg. Masalah jg ni.

Sejak minyak naik ni, byk barang yg akan naik lepas ni. Gaji dah naik lum???

pic kredit to mr.google

Klik DISINI untuk ORDER

6 comments:

  1. memang tul tu..

    kadang2 pening gak.. nak tunggu sale mesti tengah sesak2 jugak..

    hmm.. gaji saya memang x naik.. nak wat camno tu.. huhuhu

    ReplyDelete
  2. sal..kat tesco pun harga tu.tapi, aritu ade gak die bg harga promo rm34+ kalu tak silap. tu pun kena rajin2 reki la.

    anak aku pun gune drypers. cube ko tgk2 kat supermarket lain. atau kedai yg jual brg bb. stakat ni, xpenah lagi aku beli yg harga 40+ tuh.kalo tesco takde promo..aku carik kat econsave/kdai bb. heheheee

    ReplyDelete
  3. sal, last week aku beli kat jusco, rm34++. padahal mahai jugak kalo hari2 biasa.carefour alamanda tu kdg2 mahai.

    ReplyDelete
  4. tu la, x pernah beli harga mahal, sbb skalo borong mmg banyak la kalo ade promosi. slalu beli kat carefour alamanda jek

    ReplyDelete
  5. ari tu carrefour jual 30++ reen beli 2 pek. susu haziq pun camtu gak, asal murah je beli byk2 sekali. nak naik gaji kene cr company lain kot. hoho

    ReplyDelete
  6. reen sal slalu beli 4 pek kalo ade promotion, dia kan terhad 2 pek sorang, so husband baya 2, sal baya 2. ni stok dh nk habis, tapi yg harga 43 tu x beli lg la sbb ade lg kat umah. bulan ni ade kenaikan gaji, tp x tau la bape persen yg naik, huhu.

    ReplyDelete