>

Sunday, June 13, 2010

Bukit Fraser, Pahang

Khamis, 10 hb June, kami (saya dan EnHubby) ke Bukit Fraser yang terletak di dalam jajahan negeri Pahang Darul Makmur. Kami bertolak pukul 2.30 ptg dari rumah. Sampai kat kaki bukit pukul 4.30 ptg. Jalan untuk naik dibuka pada kul 5.00 ptg. So kena la tunggu setengah jam sblm naik. Oh ye, sy ikot EnHubby ade kerja kat sana, alang2 x pernah sampai sana, menumpang la 2 kaki, hehe. Kami menginap di Silverpark Resort. Cuaca kat sini kalo pagi2 tu berkabus. Malam2 sejuk. Siang nye plak nyaman je. Dah kurang sejuk kot tempat ni berbanding dulu.

Sementara EnHubby bertugas, sy sempat la meronda-ronda sampai ke air terjun Jeriau. Pergi sorang2 je. Jalan agak mencabar. Tapi x mandi la, sbb x bawak baju mandi. Jalan2 and amek gambar pastu balik. Kalo bawak anak2 sure bg diorang mandi. Tapi air x berapa jernih dah.

Lepas balik dari air terjun, ronda2 sekitar kawasan Bukit Fraser. Setakat jalan2 je la. Aktiviti lain x sure ape yg boleh dibuat. Yang pasti nye, kat sini leh jungle tracking, ade kolam cam tasik, leh naik padle boat, leh tunggang kuda, tgk burung, main golf. Tu je yg boleh dibuat. Sbb kawasan dia x besar mana pon.

Petangnya plak, ronda2 ngan EnHubby plak. Tempat yang sama jgk. Tangkap2 gambar je.

Sebelum balik, singgah kedai cenderamata, beli baju utk anak2.
Sekian, so kalo yang berfamily rasanya x berapa nk best bercuti kat sini. Tapi kalo nak honeymoon tu blh la. X banyak aktiviti, setakat jalan2 tgk kawasan je. Tapi kalo nak berehat tenangkan fikiran leh dtg sini. Cuaca nyaman, suasana x sibuk, byk hutan, hehe.

Pergi Cameron Higlands lg best, hehe.

Klik DISINI untuk ORDER

2 comments:

  1. Saya pun dulu duduk kat silverpark.

    http://hasnolmizam.blogspot.com/2009/07/cuti-cuti-malaysia-part-1.html

    Memang tak de banyak tempat sangat nal pergi.. tapi tempat ni aman damai & tak ramai manusia macam Cameron Highland.

    http://hasnolmizam.blogspot.com/2009/11/cuti-cuti-cameron-highland.html

    Orang kata bulan Jun/July time burung2 singgah kat Fraser Hill. Rasa macam nak pergi sekali lagi lak.

    ReplyDelete
  2. en hasnol, g honeymoon best la. bawak anak2 x de tempat nk bawak jalan2. ni pon ikot husband keje, g jejalan sorang2 je. x sempat nk g jenguk burung sbb dh lewat petang.

    tu la g cameron lg best. taun lepas dh pergi, taun ni plan nak g lg, insya'allah sebelum pose.

    ReplyDelete