>

Wednesday, June 23, 2010

24 June – 4 July 2010 : My Dear Warehouse Sale

Sale datang lagi. Hehe. Sesapa yang nk pegi leh pegi. Yang x nak pegi duk diam kat umah2.

Baby & Children Products

Products Offered

High Chair

Bouncer

Stroller

Walker

Carseat

and more

Terms

Cash and Credit Cards

Time: 9am – 7pm

Location (Tel: 603 8060 0093/95)

34 Jalan Meranti Jaya 10

Meranti Jaya Industrial Park

47120 Puchong

Selangor Darul Ehsan Malaysia

DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Sunday, June 13, 2010

Bukit Fraser, Pahang

Khamis, 10 hb June, kami (saya dan EnHubby) ke Bukit Fraser yang terletak di dalam jajahan negeri Pahang Darul Makmur. Kami bertolak pukul 2.30 ptg dari rumah. Sampai kat kaki bukit pukul 4.30 ptg. Jalan untuk naik dibuka pada kul 5.00 ptg. So kena la tunggu setengah jam sblm naik. Oh ye, sy ikot EnHubby ade kerja kat sana, alang2 x pernah sampai sana, menumpang la 2 kaki, hehe. Kami menginap di Silverpark Resort. Cuaca kat sini kalo pagi2 tu berkabus. Malam2 sejuk. Siang nye plak nyaman je. Dah kurang sejuk kot tempat ni berbanding dulu.

Sementara EnHubby bertugas, sy sempat la meronda-ronda sampai ke air terjun Jeriau. Pergi sorang2 je. Jalan agak mencabar. Tapi x mandi la, sbb x bawak baju mandi. Jalan2 and amek gambar pastu balik. Kalo bawak anak2 sure bg diorang mandi. Tapi air x berapa jernih dah.

Lepas balik dari air terjun, ronda2 sekitar kawasan Bukit Fraser. Setakat jalan2 je la. Aktiviti lain x sure ape yg boleh dibuat. Yang pasti nye, kat sini leh jungle tracking, ade kolam cam tasik, leh naik padle boat, leh tunggang kuda, tgk burung, main golf. Tu je yg boleh dibuat. Sbb kawasan dia x besar mana pon.

Petangnya plak, ronda2 ngan EnHubby plak. Tempat yang sama jgk. Tangkap2 gambar je.

Sebelum balik, singgah kedai cenderamata, beli baju utk anak2.
Sekian, so kalo yang berfamily rasanya x berapa nk best bercuti kat sini. Tapi kalo nak honeymoon tu blh la. X banyak aktiviti, setakat jalan2 tgk kawasan je. Tapi kalo nak berehat tenangkan fikiran leh dtg sini. Cuaca nyaman, suasana x sibuk, byk hutan, hehe.

Pergi Cameron Higlands lg best, hehe.

DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Wednesday, June 2, 2010

Balik Kampung

Ni kisah 28 May yang lepas. Cuti hari Wesak. Kami balik kampung kat ganu. Sempena menghantar anak2 dan mak pulang ke kampung sempena musim cuti sekolah dan musim kawen yang bakal menjelma. Aktiviti yang sempat ktorg buat adalah mandi air terjun di Sekayu dan makan sotong dan ikan celup tepung di Pantai Batu Rakit. Tercapai jgk hasrat nak makan sotong celup tepung tu. Hehe. Cam org mengidam plak. Jgn buat cerita dongeng ye, sy x mengandung pon.

budak x nak pakai baju mandi, selesa ngan pampers kot
ramainya orgkita makan dulu, adib ni jumpa batu je nak main campak2 batu
syasya sangat suka berenang dan mandi walaupon sejuk
budak ni takot air, sejukkk
ni makan ikan dan sotong celup tepung kat pantai batu rakit. Dah nk maghrib time ni

DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER