>

Monday, May 3, 2010

Selamat Hari Pekerja

Walaupun dah lepas, tapi nk wish jugak kat korang2 sume. Selamat Hari Pekerja. Taun ni x dpt cuti xtra plak. Sbb jatuh hari Ahad. Ermm nk wat cm ne, duk je la umah, hehe.
Hari Pekerja adalah hari utk merehat2 kat umah. Tapi x leh la nk bersenang lenang kan. Kena keje jgk, kerja umah. Basuh baju, kemas umah, pergi beli barang2 dapur kat umah. Letih jugak. Tgh hari tu ktorg (sy dan EnHubby) pergi melawat kawan opis bersalin kat An-Nur. Dapat baby boy. Tahniah tina, comel baby, terasa nk ada baby lagi, hehe.Ni gambar baby dia. Cam muka tina. Tapi 1 je gambar, baby dia ni nangis plak bile amek gambar dia, marah kot, hehe.

Lepas tu ktog g Alamanda. Beli barang keperluan rumah kat carefour. Beli pampers, susu, brg2 dapor sket. Maklum la anak nk balik dh ni, hehe. Dah abis shopping g makan kat Ani Sup area presint 15 dkt Mydin tu. Lepas tu balik umah settle kan baju yg x abis basuh lg. Ptg jahit baju. Malam masak, tgk tv. Tido.
Pagi ahad plak, dlm kul 9.30 pg pegi dewan serbaguna kat presint 9. EnHubby ade aktiviti, main badminton. Dah nama pengerusi sukan utk dia nye department kena la turun padang pantau anak2 buah. Ingatkan ramai, rupenya sket je yg datang. Suh dia pegi sorang x mau, nak berkepit jgk ngan bini kesayangan dia ni. Sy tgk2 je la, x reti nk main, dh bape taun x libas raket, setakat pegang raket tu hari2 leh pegang kan. Haha.
So dh settle diorang main, beli makanan bungkus, balik umah makan. lepas makan mak ai mengantuk la plak. Sambil2 tu tgk tv n sembat baju plak. Nak terkatup je kelopak mata ni. So layan tido dl. Siap mimpi2 lagi. Haha. Sy ni lepas kawen mmg diharamkan trus tido siang. Haha sblm tido tu mintak izin suami la dl nak tido kejap. Lepas sejam dia kejut suh bangun mandi. Alahai, x puas la tido. Layan tido atas lantai plak, terlelap plak haha. Lepas tu bangun sambung sembat baju lg. Pastu sambung jahit seluar EnHubby plak, 3 helai suar, potong kaki seluar 2, tukar zip 1. Seb baik ade mesin jahit sendiri. Kalo x, upah kat kedai dh bape hinggit dh selai kan. Tapi kan, sy nk let go mesin jahit ni. Sebabnya sy nk beli mesin lain. Sape nak beli bg tau la ye, jenama janome, yang epal. http://www.epal.com.my/. Sy beli taun 2007. Dah hampir 3 taun pakai. Condition terbaik. Ade warranty lg 2 taun.
sila abaikan meja yg bersepah2 itu ye.
Malam plak, sy g pasar beli barang2 basah plak, balik umah kemas2 barang, pastu zzzz.

Klik DISINI untuk ORDER

0 comments:

Post a Comment