>

Friday, May 7, 2010

Nak cuti

X sabarnya nk bercuti. Rasa cm dah lama benar x g jenjalan. Lagi 7 hari nk g bercuti. Walaupon dekat, tapi cuti ni dh plan dr taun lepas. Hampir setahun. Kali ni bawak anak2 ngan mak skali. Mood nk bekerja pon dh kurang ni. Walau pon byk keje n x siap2 lg nih. Maklum la kami ni jarang bercuti. Percutian budget tu ade la, tapi dekat2 saje la. Duit nya ngak ade, hehe. So lepas ni kena la cari extra duit, tapi cm ne eh. Harapkan makan gaji ni la dapat la duit nk tampung hidup.

Teringat taun lepas, kalo di ikutkan tarikh yang sama pada tahun lepas, kami berada di Tokyo, Jepun. Ingt lg post ni. Seminggu kat sana, mmg puas hati dapat g jalan2. Cam isteri VIP lak. Haha. Ye la, EnHubby kena kerja, so ktorg yg follow ni, isteri2 termasuk isteri2 (datin2) ahli suruhanjaya, boleh la jenjalan ngan puas hati. Haha. Kesemua ditanggung beres. Cuma kami x sempat ke Disneyland je. Sbb student Malaysia kat sana ckp org ramai sangat. Beratur sampai berejam. Kira abis masa utk beratur je. Diorang pegi pon, 1 hari leh main 1 permainan je, sbb terlampau ramai org.

makanan ktorg kat sana


jalan2 kat pasar basah
belly dancers

gunung fuji


ni lepas bali dr gunung fuji, singgah tgk bunga sakura, ni je yg tinggal, musim bunga dh abis

taman kat sana, tapi dh abis musim bunga

menara tokyo

mak budak pon minat kartun

yokohama


naik cruise, shopping2


mampu tgk, x mampu beli

set noritake sangat murah kat sana dalam RM900 sahaja, kat sini? Pegi tgk sendiri kat sogo


Klik DISINI untuk ORDER

2 comments:

  1. waa bestnyer akak...leh free je jln2 n knl2 tmpt org..bile laa sy leh ke sn...anak sepupu ade laa duk kt sn... teringin gak nk g melawat die... huhuhu..kwn2 pom ade gak kt sn..

    ReplyDelete
  2. bukan free sume, shopping kena baya sendiri le, yg lain hubby ngan kerajaan yg baya. hehe.

    ReplyDelete