>

Sunday, March 7, 2010

Weekend @Melaka

Sebenarnya plan ke Melaka dh lama. Cuma masa lum sesuai nak pegi. Ala.. bkn jauh pon Putrajaya - Melaka. Balik hari pon boleh. Tapi tu la, masa kan selalu je jelous kat kita ni ha.

So, 27 Feb yang lepas, sampai la kami kat Melaka. Bukan kali pertama. Dah byk kali. Dulu pon pernah keje n duk kat Melaka nun. Tapi mak sy yg beria nk g jalan sana, kena la bawak kan. Kali ni sempena besday Syasya yg pertama sampai la hajat kami kat Melaka ni. Jalan2 sambil celebrate besday Syasya skali. Nak buat besday party rasanya x mampu. So ktorg celebrate with my family, sy, enHubby, Syasya, Adib, Ma and Maya(adik sy).


Kami bertolak jam 7 pg. Awal tau bertolak. Bgn kul 6 pg, sy masak nasi goreng. Tapi sume x mo makan kat umah, so bawak bekal makan kat r&r. Dalam kul 9 lebey sampai sana. Kejap je rasa, sbb sy tido. Haha mmg slalu la cm ni kalo travel.

So tempat utama yg dituju adalah Taman Rama2. Kan lepas tol Ayer Keroh je, singgah la terus. Tapi rama2 x bape byk la kat sini, seb baik ade jgk haiwan2 yg lain. Hehe jimat x yah g zoo. Sini pon dh ade byk haiwan.


Lepas Taman Rama2, kami ke Taman Mini Asean. Dulu masa skolah dh pernah pegi sini. Rasanya sama jek ngan dl. Hehe.


Dah abis sume jalan2 kat Taman Mini Asean, kami p cari hotel lak. Ye la bdn dh penat, berpeluh. Nak rehat dan mandi. Sblm dtg sini ade call hotel utk booking, tapi sume full. Nasib... Plan nk cari hotel yg ada swimming pool tapi sume dh full. So cari hotel yg biasa2 je. Akhirnya dpt jgk penginapan. Motel Bukit Serindit. Ni pon dh usha2 kat internet. Kami amek yg famiy room. Ok la luas dan selesa.


Lepas makan tgh hari, rehat dan mandi, kami pon ke Dataran Pahlawan dan Kota A'Famosa. Jalan2 beli cenderahati dan panjat tangga ke A'famosa tuh. Penat jgk la. Maklum la skang ni kan musim panas.


Kami kat sana sampai ptg, trus plan g makan ikan bakar kat Umbai. Kenyang makan kami bawak anak2 main kete. And then lepas tu balik tido, zzzz. Semuanya kepenatan. Gambar x snap, masing2 lapo, trus lupe nak tangkap gambar. Hehe.


Pagi besoknya plak, kami ke Melaka Cruise. Pelayaran selama lebey kurang 1 jam. Hehe. Lepas tu kami pon balik Putrajaya. Singgah makan kat Ani Sup Utara dan Mydin. Balik umah, zzzzzz.



Klik DISINI untuk ORDER

0 comments:

Post a Comment