>

Wednesday, January 13, 2010

Dividen + Bonus ASB 2009

Pengagihan pendapatan ASB untuk tahun berakhir 2009 adalah 7.30 dan bonus 1.25. Jika dicampur menjadi 8.55. Wow banyak tu.

So bermula la kesedaran dalam kepala otak saya. Haha sblm ni x pernah sedar. Sebenarnya sy dah pernah buat buku ASB ni sejak form 1 iaitu tahun 1995. Masa tu sekolah bukakkan akaun ASB. So permulaan dengan nilai RM10. Tapi sy x pernah amek buku ngan cikgu. Last2 sampai abis blaja pon x amek2 buku tu. Sampai la baru-baru ni sy pergi ASNB kat Putrajaya. Isi borang untuk kehilangan buku. Padahal buku x hilang pon, kih kih. So dpt la buku baru. Kena baya RM20 untuk urusan itu. Pastu tukarkan skali alamat ngan akaun remaja kepada akaun dewasa.

So dah settle sume, tgk la baki yang tercatat kat situ. Bermula ngan RM10 pada tahun 1995 dan skrg dh awal 2010. Maksudnya lebey kurang 14 tahun dh. X pernah masukkan duit dalam tu. Skang dh jadi Rm60 lebey kot ke RM70 lebey. Lupa la, haha. So skrg tiap2 bulan kena melabur kat situ. Sblm ni letak kat Bank Rakyat, dividen dpt la tiap2 bln, tapi x byk mana kalo nak dibandingkan ngan ASB. Tapi kena tunggu setaun la. X kesah la kan, janji dapat banyak.

So ape lagi kawan2, jum la melabur di ASB. Kalo dapat duit nuffnang tu, letak je kat ASB tu. Lagi bercambah duit nuff kt situ.

Klik DISINI untuk ORDER

5 comments:

  1. tu la bila dh tgk bukti baru la nk berkembang sket kat brain tu. kalau tak buat dek je dgn ASB ni pandang pun idak ish ish ishhhhh

    ReplyDelete
  2. iyo la suami ku sayang. apa lg, tolong la laburkan utk sy, kih kih

    ReplyDelete
  3. tu la, dh tue2 ni br nk sedar. malas nk g beratur.kalo ade machine kan senang

    ReplyDelete
  4. wah kena simpan duit masa ada duit nie, ...nanti dah sesak..tak tau.nak korek mana..

    ReplyDelete