>

Monday, October 26, 2009

CUTEST BABY IN BLUE CONTEST

Contest sempena meraikan 5th Anniversary eliza on 17th November 2009.

secara rasminya contest ini dilancarkan dari:
24 October 2009 hingga 17 November 2009


TERMA & SYARAT-SYARAT PENYERTAAN :

1. Terbuka kepada kesemua blogger yang menjadi follower saya secara langsung & tak langsung

2. Dengan Sukahati dan rela hati menjadi FOLLOWER saya di Blog ini..

3. Linkkan -elizakru.blogspot.com di blog anda

4. Sila Add kan Banner Contest di side bar blog memasing...banner tersebut mestilah di link kepada entry contest ini

5. Sila buat special entry utk contest ini dan upload 1 keping gambar anak uols in blue..tak kisah la pakai baju biru ke, kasut biru ke, as long ada biru

6. Sila link kan url blog anda di comment saya ini bagi memudahkan saya melihat pernyertaan anda.

7. Pemenang akan dipilih oleh juri profesional berdasarkan kecomelan baby dan kualiti gambar serta gambar yg menarik perhatian juri

8. Had umur baby uols :- newborn ~ 5 tahun

9. Oleh sebab ini kali yg ke 5 punye anniversary, so akan ada 5 pemenang ..hadiahnya? tungguuuuu.........

p/s: Jangan lupa tulis nama dan umur baby uols ye!



Nama: Muhammad Adib bin Mohamad Roshidi
Umur : 1 tahun 6 bulan

CUTEST BABY IN BLUE CONTEST. Kenapa biru? Suka hati penganjur la kan, hehe. Sy pon suka biru jugak sbb sejuk je mata memandang. Kalo tgk langit biru mmg seronok je, tapi bukan la di waktu panas terik, leh silau mata tu nanti. Ok la harap pengajur sudi menerima penyertaan dr saya ni.

DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

CUTEST BABY IN WALKER CONTEST

Wah skrg musim sy join contest je bulan ni. Ok la contest yg sy nk join ni adalah "CUTEST BABY IN WALKER CONTEST". Penganjurnya adalah ometomei.

Dan berikut adalah details contest:

Bermula 6 Oktober hingga 31 Oktober 2009

Kepada kengkawan blogger yang sudi nak join..ape tunggu lagi…jom join same..

3 pemenang akan dipilih mengikut gambar yang menarik dan pendapat kreatif.

Hadiah menarik dan istimewa akan diterima oleh pemenang

Syarat Penyertaan

• Jadi Follower ometomei dan add ometomei dalam bloglist anda
• Umur si comel mestilah tidak lebih 2 tahun
• Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini
• Dalam entri itu, upload satu (1) gambar si comel yang berada di dalam walker
• Ceritakan pendapat anda tentang walker tersebut (baik dan buruk)
• Sila nyatakan nama si comel dan umurnya
• Bila dah siap, tinggalkan link entri anda di entri ini.

cEPAT..JANGAN Lambat..

So gambar penyertaan daripada sy:

Nama : Syasya Qasrina bt Mohamad Roshidi
Unur : 8 bulan (25/02/2009)

Pada pendapat sy, walker mempunyai kebaikan dan keburukannya. Tapi dengan cara penggunaan yang betul dan dengan pantauan dari ibu/bapa/penjaga, keburukan dari penggunaan dapat dihidari.

Contoh kebaikan walker yang digunakan oleh anak sy:
- melatih anak sy berjalan
- melatih dan merangsang pergerakan anak, tangan dan kaki (berjalan dan mencapai objek)
- memudahkan sy memberi anak makan di dalam walker

Contoh keburukan walker kepada anak sy, biasa terjadi apabila tiada pantauan dibuat oleh ibu/bapa/penjaga:
- mudah terbalik apabila roda terlanggar objek
- anak suka ke tempat yang tidak sepatutnya, contohnya dapor (tiada safty gate), bilik air (pintu bilik air tidak tertutup)

Kesimpulan:
Walau apa pon kebaikan dan keburukannya, pemantauan daripada ibu/bapa/penjaga adalah teramat penting bagi mengelakkan perkara yang tidak diingini berlaku
DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Friday, October 23, 2009

Online Contest ~ Senyuman Ceria Si Comel

Wah contest "Senyuman Ceria Si Comel". Nampak je title trus teruja nak join. Bukan ape, kalo anak kite senyum sudah semestinya nampak comel dan cute je kan. Dan penganjurnya adalah SMILEYKIDZ.
Hadiah??? Mesti la best. Nak tau baca dl text di bawah. Memang dh lama teringin nk ada hadiah cam tu. Best...
OPSSS nanti dl, kena baca cara2 penyertaan dan syarat2 penyertaan, tarikh tamat peraduan pon kena tgk jgk.

Buat julung2 kalinya, SMILEYKIDZ ingin menganjurkan

ONLINE CONTEST~SENYUMAN CERIA SI COMEL.

Hadiah yang ditawarkan adalah:

Pemenang Utama x 1 org:

Outdoor fotografi selama 1 jam

~unlimited shots~

~1 sticky album dengan 20kpg gambar terbaik~

******************

Pemenang sampingan x 2 org:

Voucher fotografi SMILEYKIDZ bernilai RM50


So apa tunggu lagi???

Sertai online contest ini sekarang. :)

Online contest ini di buka dari tarikh:

15th Oktober 2009 - 31 Oktober 2009 jam 11.59mlm.

Terbuka kepada si comel berusia 1day - 4 thn sahaja.

Cara2 penyertaan?

  • Jadi Follower SMILEYKIDZ dan Add SMILEYKIDZ di dalam bloglist anda
  • Letak banner contest ini di sidebar blog anda dengan link ke entri ini
  • Buat entri mengenai Online Contest ~ Senyuman Ceria Si Comel ini di dalam blog anda
  • Kemudian, upload gambar si comel di dalam entry tersebut dengan senyuman yang paling ceria/happy/sweet. TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di nilai.
  • Jangan lupa nyatakan nama si comel dan umurnya.
  • Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke SMILEYKIDZ .
  • AMARAN: no link back will be disqualified
  • Bila anda dah puas hati dengan entry tu, TINGGALKAN komen dan LINK entry tersebut di dalam ruang komen entry online contest ini.
  • Tetapi sebelum itu..sila baca syarat2 penyertaan di bawah:
Syarat-syarat Penyertaan dan disclaimer:
  • Terbuka kepada semua mommies/daddies yang mempunyai anak berusia 1hari - 4 tahun.
  • Anda boleh upload seberapa banyak gambar senyuman si comel TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di adili.
  • Dalam gambar2 tersebut, mestilah gambar INDIVIDUAL. Kalau ada 2 orang dalam gambar itu, secara automatik gambar itu tidak akan di adili.
  • Kalau anda ada lebih dari seorang si comel, boleh upload gambar mereka tetapi MESTILAH gambar INDIVIDU tau!!
  • Entry anda HANYA akan di adili oleh SMILEYKIDZ.
  • Keputusan peraduan ini adalah MUKTAMAD.
  • Penyertaan dibuka dari 15th Oct 09-31th Oct 2009, jam 11.59pm.
  • SMILEYKIDZ akan memula sesi penilaian pada bila2 masa.
  • SMILEYKIDZ akan meninggalkan komen di dalam entri anda setelah diadili.
  • Sebarang pertukaran gambar selepas di adili tidak akan di ambil kira
****************************************


So untuk contest ni sy dh pilih gambar2 yg berkenan di hati. Emmm susah jugak nak cari gamabr anak yg tengah senyum. Susah rupenya nk tangkap gambar anak-anak yg tgh senyum.

So, untuk anak pertama saya, Muhammad Adib bin Mohamad Roshidi. Umur 1 tahun 6bulan.


Anak ke-2 saya, Syasya Qasrina bt Mohamad Roshidi. Umur 8 bulan.



So 6 keping gambar je yang dapat sy pilih. Harap penganjur menerima penyertaan daripada saya.

DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Wednesday, October 21, 2009

Selamat Menerima Ijazah

Selamat menerima ijazah kepada Maya. Semalam berlangsungnya majlis konvokensyen sidang ke 8. Sidang petang. Kami pergi dah agak lewat, bertolak dlm kul 3 ptg. Sampai kat UITM pon dh pukul 4. X sempat nk tgk Maya naik pentas, sbb dia naik awal, sbb duk depan skali. Sy pergi ngan mak ngan anak sy 2 org tu.

So sampai sana trus cari tempat org jual bunga. Permintaan dari Maya nk 2 jambak bunga. Wahhh kemain lagi mintak2. Lama jugak la sesi memilih bunga ni. Bunga plastik lagi mahal dari bunga hidup. So ktorg beli la bunga hidup, satu bunga ros+bear dan satu lagi bunga ros+bunga orkid. Adib ngan Syasya x duk diam la time tu. Dua dua buas. Adib x leh letak kat bawah, pantang, mesti lari. Bukan ape, takot hilang. Sebab dah dengar kes ade budak usia 8 bulan hilang pg td, tu yg takot tu.

Sebab kami dah sampai lambat, time selesai beli bunga tu, majlis kat dalam dewan pon tamat. So kiteorg pon tgu la depan dewan tu. X lama lepas tu muncul la Maya. So dia pergi bergambar ngan kawan2 dia dl. Lepas tu kami balik ke Putrajaya. Maya cadangkan nk ambil gambar kat Putrajaya je, sbb kat sana sesak sangat. Lagipon, Adib ngan Syasya ni x leh lama2 kalo duk tempat org ramai ni. Rimas.

So kami bertolak balik ke Putrajaya and then bergambar kat area Perbadanan Putrajaya, depan mahkamah tu. Time tu dh kul 6 lebih. Cuaca dah mendung. Ambil gambar dh gelap sket. Sy x pandai guna flash, haha. X pe janji ade gambar utk kenangan Maya di hari konvonye.

















DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Monday, October 12, 2009

Selamat Pengantin Baru Nojie & Nizam

10/10/09, Selamat pengantin baru diucapkan kepada Mak Ngah and Pak Ngah Adib and Syasya. Akhirnya selamat dinikahkan selepas 2 tahun lebih ibu dan ayah Adib dan Syasya mendirikan rumah tangga (langkah bendul). Hehe, x pe, yang penting dah selamat.

nenek pengantin

orang dapur

multitask person

si gediks

nampak x org kuat di sebalik tabir


pengantin nk bertolak ke masjid

3 mak dara pinggitan

kawan2 opis

sedara mara

letih menunggu pengantin lelaki lambat

posing dulu sebelum akad nikah

ni pon sama

tgh dengar khutbah

3 dara pinggitan

touch up jgn tak touch up

"saya terimalah akan nikahnya dengan maskahwin yang tersebut itu"
time aku dl2, mana ade sume ni, skrg sume senang, baca je

berdebar-debar

dah selesai

ngantok plak aku time ni

wah, seronok org jadi pengantin baru

make up sendiri ke?

se gediks lg

duk sembang ape tu?

kawan pengantin ngan kak andam

dh sampai dah, tu dia org penang (loghat penang)

lenguh tangan pegang payung

pelamin angan menjadi kenyataan juga akhirnya

sempat lg duk baiki crown

si gediks jadi mc

renjis2 dipilis

bacaan doa selamat


kawan2 iLaunch


posing maut bersama OP

wah, rileks nampak

sembang la, ape lg

nenek pengantin bersama gula2

next pengantin, si gediks

OP ngan geng2 nya, sempoi



belasah jgn x belasah

suke nampak


DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER