>

Sunday, September 27, 2009

Raya Raya Raya

Kisah Ramadhan dh berlalu, kisah Syawal menjelma. Hari ni dh 8 Syawal, sy dh balik kl semalam. Sampai rumah dalam kul 11 malam. Bertolak dari Kedah kul 4 ptg. Sy balik berdua ngan EnHubby je. Anak2 ditinggalkan di Kedah plak. Sian diorang, merata ditinggalkan. Huhu nak wat cm ne, dh terpaksa.

1 Syawal kami beraya di Terengganu. Tak lekat kat rumah la ari tu p beraya rumah sedara mara. Malam baru balik rumah.

2 Syawal kami bertolak ke Kedah. Bawak Adin ngan Syasya. Car seat ade 1 je, letak la salah sorang dalam tu. Gilir2 duk. Tapi dua2 x mo duk dlm tu. Si Adib nk membuas dalam kete, dh le perjalanan jauh, ngan jam lg. Syasya plak nk beriba je kejenya. Sabo je la. Akhirnya sampai le jugak kat Kedah dengan keadaan huru hara dalam kete. Seb baik kesabaran masih tinggi.

3 Syawal-7 Syawal kami beraya di Kedah la. Beraya sana sini, org dtg beraya. Ok la raya taun ni, lama jgk la cuti, puas la berjalan. Anak2 pon dpt la duit raya sikit sorang.

8 Syawal balik Putrajaya.

Anyway, kami akan balik ke Terengganu lg pada 9/10 ni. Sbb Nogee akan mengadakan hari kebesarannya, kaweeeen daaa.... Majlis pada 10/10. So 9/10 tu baru leh balik. Masa tu anak2 kat Kedah, x bawak balik Ganu. Nanti 17 hb kenduri sebelah pihak lelaki kat Penang baru wat balik anak2.













Klik DISINI untuk ORDER

0 comments:

Post a Comment