>

Wednesday, March 25, 2009

1 Bulan Berlalu...

Hari ni genap umur Syasya 1 bulan. Tapi kalo ikotkan hari baru 29 hari. Tapi disebabkan Syasya ni lahir bln Februari yang mana bulan tu ade 28 hari je, so terkurang la 1 hari kan. Walaupon belum habis pantang tapi kami sebenarnya dh kuar umah n jalan2 n shopping kat tesco n jusco. hehe maklum la zaman dh moden skang ni, pantang larang senang je nak dilanggar. Esok nak kena bawak Syasya ke klinik utk suntikan dan pemeriksaan. Alhamdulillah setakat ni Syasya x de masalah kesihatan. Harap2 mcm ni juga pada masa akan datang.




Dah sebulan berlalu dan maksudnya sudah 2 minggu kami tidak melihat Adib. Arghh rindunya kat dia. Adib terpaksa ditinggal kan di kg kedah untuk sementara waktu. 4/4 ni genap la umur Adib 1 tahun. Sorry ye Adib, ibu ngan ayah x dapat balik untuk sambut 1st besday Adib. Tapi x pe, pertengahan bulan 4 kite sambut ye. Kami bawak Adib jalan-jalan kat langkawi k. So nk lebey seronok, Adib cepat la blaja berjalan ye, jgn takot2, kalo jatuh bgn la, usaha lg, hehe.

Dan tahun 2009 ni adalah tahun yang paling mencabar buat aku sebagai seorang ibu. Tahun ni aku kena menjaga 2 org anak yg beza umurnya 10 bulan lebey. Yang sulong x dpt berjalan lg, yang kecik ni pon kena diberi perhatian lebey. So sgt2 mencabar. Kalau anak kembar rasanya lg senang, sebab sama2 membesar. Yang sulong tengah lasak lak sekarang. Tapi alhamdulillah, perangainya sangat baik. Senang dijaga. Sebab tu dia x kesah ditinggalkan di kg. Agaknya dia rindukan ibu ngan ayah dia x? hehe rasanya ntah la.... Adib ni jenis yg x kesah duk ngan sape pon, jenis yg x manja n x takotkan org. Kami mmg asuh dia utk tidak manja dan pandai berdikari.

Semoga anak2 ibu menjadi anak yg berguna utk agama,keluarga, bangsa dan negara.
DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Thursday, March 19, 2009

Si Tembam Syasya

Inilah si tembam syasya

hehe, dh pandai senyum


dah pandai agah

merenung masa depan

bile nak besar ni
DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Update

Saje je letak title cm tu, just nak update tarikh2 yg penting dalam hidup sy

25/02 : besday syasya
04/04 : besday adib
18/05 : besday my hubby
07/07 : our anniversary
26/11 : my besday

yum yum sedapnya

DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Wednesday, March 18, 2009

Hari ke 22

Hari ni genap 22 hari berpantang. Umur Syasya 22 hari dan umur Adib 11bulan 2 minggu. Adib pon x leh jalan lg. Hehe x sampai setaun beza umur diorang ni.

Rasa bosan mula menjelma, bile la nk abis pantang ni.. bosan la berkurung dalam umah ni. Plak tu berdua je ngan Syasya kat umah waktu siang ni. Dan di kala ni en hubby plak outstation kat seremban, 3 hari 2 malam, dia x balik walaupon dekat. Kan best kalo dpt kuar p shopping, makan2, bercuti ke.. hehe. Dan x sabar juga nak habiskan pantang sbb maybe sblm naik keje nk g holiday dl kat langkawi.

Ermm bile la leh kuar jalan2 ni, dh le mgu ni ade sale kat sogo, uwaaa... x sabar nk shopping baju syasya yg comel2, maklum la masa mengandungkan syasya x beli sgt pon bj dia sbb x confident dpt baby girl. ade la beli selai dua je.

Lagi 8 hari nk kuar umah g cucuk syasya, hehe dpt jgk cuti mata tgk keadaan kat luar umah.
DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Wednesday, March 11, 2009

Muhammad Adib VS Syasya Qasrina

Ada persamaan x? Ke byk perbezaan diantara kedua-duanya?




DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Monday, March 2, 2009

Syasya Qasrina binti Mohamad Roshidi


Diumumkan Syasya Qasrina selamat dilahirkan di Hospital Sultan Abdul Halim, Sg Petani, Kedah pada 25 Februari 2009 pada jam 4.40 pagi seberat 3.16 kg. Semoga beliau menjadi anak yang solehah.
DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER