>

Friday, January 30, 2009

Kebizian

Lama x hapdet blog, bukan x de cerita nak tulis... Tapi kebizian keje yang melanda terlampau2. Dan tinggal lg 25 hari nk bersalin, itu pon kalo ikot betul2 due date. Kalo terawal cm ne? x siap plak keje nanti. Kalo lambat ok la jgk kan. ok la dh pukul 5.58, nak balik dl.
DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Monday, January 12, 2009

Tudung DIY

Orang sibuk buat tudung diy aku pon sibuk nk buat gak. Teruja betul bile sume org dh pandai jahit tudung sendiri. Dengan semangat yang berkobar2 aku mulakan niat utk menjahit tudung sendiri gak. Mula2 aku buat research dl la. Cari bahan2 apa yang diperlukan, pastu dia nye pola2 utk awning n body. Hasilnya jumpa la satu forum ni, http://tudungcari.forumotion.com . Banyak btl info kat sini. Byk yg aku ketinggalan rupenya.

So, setelah sume maklumat yg diperlukan, aku mula la dengan pencarian bahan2 utk menjahit tudung. Jadi aku beli la kain jersey ngan kain utk awning tu kat kamdar. Pastu cari kain gam. Yang lain2 sume dh ade. Bermula dengan melukis dan memotong pola, pastu memotong kain awning n body, potong kain gam, pastu iron kain awning ngan kain gam, pastu jahit awning tu, pastu jahit/sambung awning ngan kain body, pastu jahit tepi n last jahit kat tepi tudung tu.

Maka siaplah sudah tudung DIY yang pertama dijahit olehku. X de la susah sgt pon, cume kekangan masa je, sbb si kecik aku tu jadi penyibuk. X leh tinggal dia main sorang2 nanti dia nangis.

Dan inilah hasilnya:



Tapi banyak kekurangan la, maklum la 1st time buat, x pe lain kali cube lg. dia nye awning tu cm pendek, menampakkan muka aku yg panjang, tapi bile pakai rasa selesa jek. potongan tudung x nampak sangat sbb aku pakai baju hitam jgk.
DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Tuesday, January 6, 2009

Kurang Berat Badan

Ermm tadi pegi timbang berat Muhammad Adib kat klinik kesihatan Bangi. Nampak gayanya naik 200 gram je utk sebulan ni. Berat 7.00 kg. Macam2 dah bg makan, tapi berat naik sket tu je. Masuk kawasan kuning iaitu kurang zat makanan. Lasak sgt kot sampai berat pon x mau naik sgt. So bulan depan kena pegi klinik lg.

Waktu Lahir : 2.80 kg
1 bulan : 3.40 kg - naik 600 gram
2 bulan : 4.30 kg - naik 900 gram
3 bulan : 4.70 kg - naik 400 gram
4 bulan : 5.50 kg - naik 800 gram
5 bulan : 5.90 kg - naik 400 gram
6 bulan : 6.30 kg - naik 400 gram
8 bulan : 6.80 kg - naik 500 gram
9 bulan : 7.00 kg - naik 200 gram
DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Monday, January 5, 2009

Adib 9 bulan

Adib sekarang dah masuk 9 bulan. Perkembangan dia setakat ini adalah seperti berikut:

• merangkak dan duduk sendiri
• berdiri n berjalan dengan memegang sesuatu atau seseorang
• dah boleh mencapai permainan yang jauh
• memanjat tangga dari tingkat bawah sampai tingkat atas
• makan nasi, ayam
• marah pada sesiapa yang mengambil permainannya
• pandai meniru perbuatan seperti batuk, bersin, meniup makanan, memanggil ayam, makan
• pandai menyanyi
• pandai buat2 menangis
• menangis bile nenek tinggakan/buat2 tinggal, tapi bile ibu ngan ayah dia tinggal x pe plak
• menunjukkan rasa sedih
• sekarang style tido adalah meniarap
DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER