>

Thursday, December 31, 2009

Selamat Tinggal 2009

Banyak kisah suka dan duka. Banyak pahit dan manis. Banyak cabaran dan dugaan. Akhirnya dapat dilalui dengan penuh liku. Hari berganti hari, bulan berganti bulan, sedar x sedar kita dah berada di penghujungnya.Tahun 2009 berada pada hari terakhir pada hari ini.

Dan untuk taun ni, aku dikurniakan seorang lg cahaya mata, girl, Syasya Qasrina. Terima kasih Tuhan atas kurniaan mu. Dan kenaikan pangkat EnHubby, mmg rezeki kami sekeluarga untuk hidup lebih selesa. Pengalaman bercuti di Jepun mmg tidak akan dilupakan. Terima kasih EnHubby kerana sudi bawa dan taja sume perbelanjaan saya. Dan cuti2 Malaysia juga mmg seronok. Harap tiap2 taun dpt pegi bercuti, insya'allah kalo ade rezeki.

Alhamdulillah, syukur di atas kurniaan Nya. Atas limpah rezeki yang diberikan oleh Nya. Kita manusia biasa, hanya mampu berusaha dan berdoa. Berkat usaha, kesabaran dan doa, taun ni dapat la sket bonus. Terima kasih buat comp eNc. Semoga dpt untung bergunung2. Dapat la kitorang rasa sikit2.

Dan 'part time' job selama 2 jam membuahkan hasil 4 angka jgk. Alhamdulillah. X yah pening2 nak kumpul duit untuk cuti2 Malaysia taun depan. Tiket dah beli, duit belanja pon dh cukup, tgu hari nye saje.

Mungkin tahun 2009 ni merupakan taun yang paling manis atau tahun yang paling pahit. Tapi harap2 taun2 yang akan datang lg baik dari taun 2009 ni. Selamat tinggal 2009.

p/s/: to EnHubby, nak kasut adidas/bum boleh?


DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Wednesday, December 30, 2009

Weekend @Pantai Baru Buruk

Weekend br ni, sempena cuti krismas kami (sy dan EnHubby) balik kampung. Jenguk anak2 kat sana. Sempat la kami pegi jalan2 sekitar area KT. Dan singgah di Pantai Batu Buruk (nama je buruk, tempat x buruk hokey). Singgah kejap je, makan buah n main kat tepi pantai. Adib mmg seronok la. Syasya lak, takut air. Letak kaki dalam air, nangis. Agaknya geli kot rasa pasir ditolak ombak, hehe.



Tgk tu, Syasya takut ngan air laut. Adib plak, berjalan atas pasir sana sini.


DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Tuesday, December 29, 2009

Avatar

Semalam sy n EnHubby pegi menonton wayang. Rasanya 1st time tgk wayang ngan dia utk taun ni. Kami mmg jarang pegi wayang. Maklumla, anak2 kecil. Masa anak kat kampung ni la berpeluang nk pegi tgk pon.

Kami g tgk kat Jusco Cheras Selatan. Masa pegi beli tiket ni kami x sempat nk beli yg kul 3.45 ptg, so amek yang kul 5.45 ptg.

Keseluruhan citer ni mmg best la.X rugi menunggu untuk tegok citer ni. So kepada sesiapa yg lum tgk sila la kunjungi pawagam berhampiran.


DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Thursday, December 24, 2009

Hari Sukaneka SPA 2009

Citer ni dah agak basi. Cuma baru teringat nak upload gambar. Hari sukaneka ni as hari keluarga untuk office EnHubby. Bulan lepas, November. So awal2 pagi dah bangun siap2 nk g Taman Wetland, Putrajaya. Seb baik dekat ngan umah.

Dalam kul 8 lebey bertolak dr umah. Sampai sana parking dh agak penuh. Dapat parking yang agak jauh. Penat jgk la berjalan sambil bawa barang2. Barang ape? Kami bawak tikar, bumboo seat Syasya, bakul susu + makanan utk anak2, bag camera.

Sampai sana EnHubby trus daftar. Lepas tu breakfast kat sana. Kami mmg x bekpes kat umah, sbb dh tau ade bekpes kat sini, so x yah rugi masa nk masak kat umah. Masa kami sampai tu acara senamrobik dh mula. Abis senamrobik, acara perasmian dimulakan. Lepas tu baru start main. Kami main ape? X main ape pon. Haha tgk org je. Kami join acara makan sampai buncit kenyang. Makanan punye la banyak. Sampai rasa sume nk makan. Ohoho. Plak tu ade yg masak kat sana, panas2 lg. Mmg banyak la makan ari tu. Sy makan bihun goreng, char kuew teaw, laksa, ayam goreng, nuget, abc, rojak buah. Gile best. Aktiviti menambahkan berat badan. Huhu.

Kami duk lepak2 sambil tgk org main. Kami tunggu cabutan bertuah je. Haha. Seb baik dpt gak hadiah cabutan bertuah. Mmg bertuah la sbb dpt hamper makanan. So bawak balik umah n makan lg.

Kul 11 kami dh siap packing2 barang nak balik. Sbb dah x selesa. Anak2 nk tido. Kami pon dh penat dengan acara makan tu.

perasmian
ibu makin gemuk, arghhh TIDAK! TIDAK! aku x leh terima kenyataan ini...minum susumakan
Syasyamainposing + minum sirap
ibu dan adib
dah penat main nak tido la plakpengacara jemputan
sukaneka
Uih, penat jgk la ari tu walaupon pegi tgk org main je. Haha penat ngan makan.


DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Tuesday, December 22, 2009

I Miss myDoter

Masa ni otw p hantar ke Gambang, Sabtu lepas. Beraksi di dalam kete.

pipi pau
ngantuk ke???
bulatnya pipi dia
geram nak cubit2 je
suka cakap "achaa". sbnrnya tiru ktorg panggil dia "achaa". dia pon sebut "achaa" jgk


DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Sunday, December 20, 2009

Rosemary Chicken Grilled

Hari ni sy masak menu seperti tajuk di atas. buat separuh bahagian ayam, sbb berdua je makan. Anak2 dh anta balik kg. Ade emergency, terawal seminggu plak hantar. Tapi hantar separuh jalan je la. Separuh jalan lg, ayah saya yang bawa sampai ganu.

Sbnry smlm nk masak, tapi dh ada emergency kes, masukkan balik ayam dlm peti ais, siap2 packing bj budak2 n trus hantar samapi Gambang.

So lunch ari ni Rosemary Chicken Grilled.


sebelum dimasak
selepas dimasak, masib berasap. nak buat garing, terlebih garing plak
p/s: sila jgn terliur, kalo nak masak sendiri. bahan2 boleh didapati di kedai, resepi blh tya en google


DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Thursday, December 17, 2009

Syasya in Gown

Baju ni harga dia 50 sen je. Caya x? Betul.. x tipu ni. Baju ni baju bundle. Baju baby dijual ngan harga 50 sen je selai. Sy x kisah bg anak pakai bj bundle. Lg pon baju tu elok. Sgt sesuai utk dibuat basahan kat umah.


DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Aidiladha 2009

Kisah lama tapi nak letak jugak. Kang simpan lama2 berkulat lak. Skrg ni x de masa nak update blog. Ngan network yg slow, lg la malas. So skang ni time laju, tu yg rajin sket. Tapi malas nk bercerita. Layan gambar je la eh.

Taun ni raya aidiladha kat Kedah. Sbb taun lepas dh tempah utk buat aqiqah utk Syasya.


DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER