>

Saturday, December 20, 2008

Shopping Perabut Cavenzi

Semalam kami telah pegi ke Cavenzi kat Hugo, Sg Chua. Niat untuk beli sedikit perabot utk pindah kuartes nanti, x de la kosong sgt umah nanti. Niat nak beli set living room yang sy dh tgk kat laman web cavenzi tu sbb harga dia murah and nk beli tilam.

Alkisahnya, kami kuar dari umah pada pukul 10.30, nk singgah tgk perabot jap lepas tu g cuci umah. Nak kuar taman tu kena belok kiri atau kanan, tanya si suami, kiri ke kanan, pastu dia kata kanan la, sbb nk g tgk perabot cavenzi kat seksyen 8. Sy pon ikot je la sbb dia yg drive kan. Pastu sampai seksyen 8, pusing2 cari mana kedai tu, dh x ingt dh. Akhirnya jumpa jgk, masuk2 p tya kata x de jual yg set tu, plak dh. Sbb kedai tu jual jgk perabot jenama lain. Pastu ajak la si suami g cvenzi kat sg chua tu.

Sampai sana, proses memilih perabot telah bermula. Mula2 nak amek living set yg aku tgk kat internet tu, yg 6 pcs tu. Si suami lak x berkenan ngan sofa dia. So kami decide amek yg living set 4 psc. Kemudian pusing2 tgk barang lg, si suami berkenan plak ngan katil, mula2 kami plan nk beli tilam je, x nak katil sbb susah ade anak kecik ni, nk tido atas tilam je tanpa katil. Dia kata katil tu konsep sama jgk cm tido kat bawah, cume dia ade rangka kat tepi tu je, leh letak barang katanya. Sy pon ok je la, sbb dia yg akan membayo nye kan. Hehe. Pastu pilih la tilam plak. Dah abis pilih barang yg kami plan, si suami plak nk meja makan. Alang2 dah nk beli perabot, amek la ape yg patot katanya, lg pon save sket katanya utk kos penghantaran. Kalo dtg beli lain kali, nanti kena baya lagi kos penghantaran, sy ikot je la. Mula2 dia nk amek yg 4 ada kerusi je, pastu sy ckp nanti kalo mak ayah dtg x muat la nk makan. Giliran dia plak ikot ckp sy, hehe so kami pon pilih meja makan yg ade 6 kerusi.

Erm rasa cm dh ade sume. Si suami tanya ape lagi yg nak? Sy ckp nk meja solek, sbb susah nk bersolek nanti, hehe. Sy ni bkn kaki solek pon, tapi rasanya penting la nk letak barang2 makeup. Pilih punya pilih x de yg berkenan plak. "Ermm x pe la beli kat kedai lain je la" kata si suami. Lagipon meja solek kecik je, nanti leh beli muat kete juara yg dia nk pinjam ngan kawan dia utk pindah barang2 nanti. Sy cakap ok.

Pastu buat tempahan n baya deposit rm1000. Nanti 30 hb kami dtg baya n 31 hb diorang akan hantar la perabot tu. Weekend nanti x bley, sbb kami balik kg.

Lepas selesai sume kami g beli makanan utk lunch n bergerak untuk cuci umah plak. Sy dan suami cuci 1 umah, penat satu badan. Tingkap lum cuci, sbb nk beli berus tingkap dl. Jenuh nk lap pakai kain buruk, sbb x sampai, hehe.

Dah selesai cuci kami ke mydin utk beli berus tingkap, berus lantai, berus toilet. Sampai sana mak aiii.. ramainya org nk membaya. Pastu trus x jadi nk beli sana, kami pegi carefour. kat carefour sempat lg survey peti ais ngan tv plasma. Si suami nk peti ais besar. Sy ckp amek yg kecik je la. Atas nasihat salesman kat situ dia suh amek yg kecik je, sbb isi umah x ramai. Ha, dgr tu si suami. Sebenarnya kami dh ade tv, tapi si suami ni nak tv plasma plak. Sy ikot je la, dia yg kuar duit sume kan. Tgk yg jenama LG boleh tahan lawa, hehe. Harga budget dlm 2000+-. Kami x beli lg tau, kami survey je dl, lain kali kami dtg beli trus. Sbb kami x de nanti kalo diorang nk anta barang. Cuti krismas sambung ngan muharam. Suami dh bertolak ke perlis ari ni, sy ke kedah ari kamis ni, pastu jumaat tolak ke ganu, balik kl ari isnin. Ermm... Lepas tu kami beli barang ape yg patot. Kemudian balik umah kat presint 14 simpan barang kemudian balik ke bangi, mak aihhhh penat tul ari ni. Jalan pon terkedek2 sbb sakit pinggang. Maklumla dh 30 minggu mengandung nih. Kang terberanak awal plak.

Ni la perabot yang kami pilih di Cavenzi smlm.




Amek design yg ni, tapi kulit, bkn cm kain baldu.

Klik DISINI untuk ORDER

3 comments:

  1. kualiti x bagus.. saya beli sofa & dining set.. x sampai 3 bulan.. kerusi dining set dah tercabut. sofa plak dah terbenam.. bukan ade anak kecik pun.. kayu dalam sofa suma bole rasa. harga beribu bukan murah2. dah tu kain dia bt kulit gatal2... staff dia lagi kurang ajar. pasang barang x cermat. calar sana sini. kayu sumpik2. paling teruk jatuhkan kerusi makan kat peti ais!!!! hah sendiri imagine la cam ne peti ais kemek... langsung x berbaloi dengan service dorang.. no manners at all... sucks!!! harga pun menipu jgk. langsung x sama bila tgk live dgn dlm catalog...

    ReplyDelete
  2. servis diorang sangat hampeh..bile jual cakap manis2 je..bile nak hantar barang, byk yang rosak2..siap ada yang tertinggal plak tu..kene plak tunggu yang baru, ambil masa lagi..design je nampak lawa..tapi kualiti teruk..sbb tu diorang jual murah..CAVENZI totally sucks..

    ReplyDelete
  3. betul tuuu, hati2 dgn produk Cavenzi, nak kata murah tak la juga kami pun pernah beli sofa dari Cavenzi RM1800, yang di pamerkan kualiti tapi yang baru kurang kualiti, tak sama, seat macam dah terbenam, buatan kasar, kalau tau baik ambil yang dipamerkan lagi puas hati. Advise ikhlas saya test dulu sofa yang di pamerkan dan ambil terus jika berkenan, jgn tunggu nak yg baru, menyesal nanti.
    Semak site ini..thnks..http://thinx2.blogspot.com.

    ReplyDelete