>

Thursday, December 18, 2008

Pindah

Selasa baru ni saya dan suami telah ber'gtalk' di opis memasing, sy menumpang di opis org sbnrnya. Si suami ajak main teka-teki plak.

Berikut adalah dialog gtalk tersebut:

12:55 PM suami: tak keluar makan????
12:56 PM me: jap g kul 1
suami: hehe
ada berita baik
12:57 PM cuba teka
hehe
12:58 PM aik hilang dah
1:02 PM me: trstbhDSDS
'[D
]ISYG
1:03 PM GILER HAPE GTALK NI
br bleh
ape dia?
malas la nk tgu malam
dh bg tau awal ni, bg tau je la
ape dia?
ape dia?
ape dia?
1:04 PM isyh ilang plak
nk g makan dl la

dan dialog gtalk berhenti takat tu je sbb gtalk sy bengong. dan diolaog tersebut telah bersambung di dalam henpon saya dan suami. hehe. Nak tau ape berita baiknya?

jeng jeng jeng...

lorr.. dapat kuarters rupenya. kat presint 14. Dah lama si suami mohon, tahun 2003, skang ujung 2008 baru dapat, tu yg dia seronok sgt tuh. Plak tu kuarters baru siap. Ermm nampak gayanya kena pindah umah la. Skang ni kami menyewa di seksyen 7, b.b.bangi. bulan depan dh boleh pindah, tapi kami ingt nk masuk ujung bln, taun baru cina ni. Ujung minggu ni si suami outstation kat kangar, pastu sambung cuti krismas pastu balik ganu cuti awal muharam. Nak pindah barang slow2 lps cuti muharam. Maklumla dah buyong ni mana larat nk angkut2 barang. Semalam dia pegi buat deposit tnb ngan syabas, ari ni p baya deposit dan settle kan sume. Dah dpt kunci dh pon. Sabtu ni leh g tgk umah tu, umah teres 2 tingkat, umah bernombor 2. Eh x jadi tgk umah ari sabtu ni, si suami ajak tgk lepas balik keje plak. X sabar si suami ni. Ni baru nk pindah kuarters, lum pindah umah sendiri ujung taun depan atau awal 2010. So lebey kurang setaun je la kami plan nk duk kuarters ni.

Erm.. skrg ni kami menyewa umah yg fully furnish, so kali ni pindh umah kosong je la. Angkut kain baju, buku2,hadiah2 kawen ktorg yg penuh 1 bilik maid ngan perkakas2 eletrik je. Banyak jgk nk kena kuar duit ni nak beli peti ais,tilam, sib baik washing machine dh beli siap2 lepas kawen ari tu. Nak beli kain langsir, sib baik ade mesin jahit sendiri, leh jahit sendiri. Pinggan mangkuk, periuk belanga, brg elektrik sume dh ade, hadiah kawen ari tu, x pakai2 lg, sume masih baru k. hehe.

Jauh sket la nanti nk g keje kat kl, x pe la janji leh duduk selesa, x gitu? hehe.

Klik DISINI untuk ORDER

0 comments:

Post a Comment