>

Wednesday, December 31, 2008

Gud Bye 2008

Today is the last day for 2008. So ari ni tutup azam lama, esok buka azam baru. Tapi azam aku tetap sama cm taun yg lepas iaitu nak hidup hepy sokmo, nk kumpul duit banyak2 untuk masa depan. Tahun 2008 dapat sorang anak, taun depan lg sorang anak, so kena la kumpul duit banyak2 utk diorang jgk kan. Ok la apa2 pon kite enjoy..

Gud Bye 2008.
DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Wednesday, December 24, 2008

Cuti Cuti Dan Cuti

Bulan 12 ni byk betul la cuti. Maklumla bulan last before new year. Tapi aku x de la cuti sgt pon sbb baru masuk keje, mana leh cuti sesuka hati. Bermula ngan cuti raya aidiladha, pastu besday sultan selangor, tapi aku x cuti sbb keje area kl. Lepas tu cuti hari natal, lepas tu awal muharam. Dan utk cuti pertama utk tahun 2009 ialah cuti new year 1/1/2009.

Aku rasa makin banyak cuti lg sibuk ade la, bukannya leh rehat2 sangat pon. Cuti hari natal ni balikKedah, amek anual leave 1 hari pada keesokannya. Hari Jumaat nk balik Ganu lak, amek si kecik comel sy. Dah lama x jumpe, rindu betul la pada si kecik tu. Duk kat ganu sampai ari isnin. Isnin tu bertolak ke kl. Kemudian selasa ngan rabu keje. Khamis cuti taun baru. Ingt jumaat pon nk cuti, tapi x apply lg. Khamis, Jumaat, Sabtu dan Ahad operasi berpindah umah. Nak angkat barang2 masuk umah baru, pastu nk kena kemas umah lama plak. So masa cuti mmg digunakan sepenuhnya. X de nya nk pegi holiday cm org lain. Kalo dpt pegi piknik best jgk, huhu.
DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Monday, December 22, 2008

Rindu

Rindunya pada si kecik ni. Cuti krismas + muharam nanti nak amek si kecik ni. Dh dekat 3 minggu x tgk si kecik ni. Macam2 perangai dh boleh buat. Ermm ape ye perkembangan terbaru dia?




video
DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Sunday, December 21, 2008

Shopping Perabut Cavenzi

Semalam kami telah pegi ke Cavenzi kat Hugo, Sg Chua. Niat untuk beli sedikit perabot utk pindah kuartes nanti, x de la kosong sgt umah nanti. Niat nak beli set living room yang sy dh tgk kat laman web cavenzi tu sbb harga dia murah and nk beli tilam.

Alkisahnya, kami kuar dari umah pada pukul 10.30, nk singgah tgk perabot jap lepas tu g cuci umah. Nak kuar taman tu kena belok kiri atau kanan, tanya si suami, kiri ke kanan, pastu dia kata kanan la, sbb nk g tgk perabot cavenzi kat seksyen 8. Sy pon ikot je la sbb dia yg drive kan. Pastu sampai seksyen 8, pusing2 cari mana kedai tu, dh x ingt dh. Akhirnya jumpa jgk, masuk2 p tya kata x de jual yg set tu, plak dh. Sbb kedai tu jual jgk perabot jenama lain. Pastu ajak la si suami g cvenzi kat sg chua tu.

Sampai sana, proses memilih perabot telah bermula. Mula2 nak amek living set yg aku tgk kat internet tu, yg 6 pcs tu. Si suami lak x berkenan ngan sofa dia. So kami decide amek yg living set 4 psc. Kemudian pusing2 tgk barang lg, si suami berkenan plak ngan katil, mula2 kami plan nk beli tilam je, x nak katil sbb susah ade anak kecik ni, nk tido atas tilam je tanpa katil. Dia kata katil tu konsep sama jgk cm tido kat bawah, cume dia ade rangka kat tepi tu je, leh letak barang katanya. Sy pon ok je la, sbb dia yg akan membayo nye kan. Hehe. Pastu pilih la tilam plak. Dah abis pilih barang yg kami plan, si suami plak nk meja makan. Alang2 dah nk beli perabot, amek la ape yg patot katanya, lg pon save sket katanya utk kos penghantaran. Kalo dtg beli lain kali, nanti kena baya lagi kos penghantaran, sy ikot je la. Mula2 dia nk amek yg 4 ada kerusi je, pastu sy ckp nanti kalo mak ayah dtg x muat la nk makan. Giliran dia plak ikot ckp sy, hehe so kami pon pilih meja makan yg ade 6 kerusi.

Erm rasa cm dh ade sume. Si suami tanya ape lagi yg nak? Sy ckp nk meja solek, sbb susah nk bersolek nanti, hehe. Sy ni bkn kaki solek pon, tapi rasanya penting la nk letak barang2 makeup. Pilih punya pilih x de yg berkenan plak. "Ermm x pe la beli kat kedai lain je la" kata si suami. Lagipon meja solek kecik je, nanti leh beli muat kete juara yg dia nk pinjam ngan kawan dia utk pindah barang2 nanti. Sy cakap ok.

Pastu buat tempahan n baya deposit rm1000. Nanti 30 hb kami dtg baya n 31 hb diorang akan hantar la perabot tu. Weekend nanti x bley, sbb kami balik kg.

Lepas selesai sume kami g beli makanan utk lunch n bergerak untuk cuci umah plak. Sy dan suami cuci 1 umah, penat satu badan. Tingkap lum cuci, sbb nk beli berus tingkap dl. Jenuh nk lap pakai kain buruk, sbb x sampai, hehe.

Dah selesai cuci kami ke mydin utk beli berus tingkap, berus lantai, berus toilet. Sampai sana mak aiii.. ramainya org nk membaya. Pastu trus x jadi nk beli sana, kami pegi carefour. kat carefour sempat lg survey peti ais ngan tv plasma. Si suami nk peti ais besar. Sy ckp amek yg kecik je la. Atas nasihat salesman kat situ dia suh amek yg kecik je, sbb isi umah x ramai. Ha, dgr tu si suami. Sebenarnya kami dh ade tv, tapi si suami ni nak tv plasma plak. Sy ikot je la, dia yg kuar duit sume kan. Tgk yg jenama LG boleh tahan lawa, hehe. Harga budget dlm 2000+-. Kami x beli lg tau, kami survey je dl, lain kali kami dtg beli trus. Sbb kami x de nanti kalo diorang nk anta barang. Cuti krismas sambung ngan muharam. Suami dh bertolak ke perlis ari ni, sy ke kedah ari kamis ni, pastu jumaat tolak ke ganu, balik kl ari isnin. Ermm... Lepas tu kami beli barang ape yg patot. Kemudian balik umah kat presint 14 simpan barang kemudian balik ke bangi, mak aihhhh penat tul ari ni. Jalan pon terkedek2 sbb sakit pinggang. Maklumla dh 30 minggu mengandung nih. Kang terberanak awal plak.

Ni la perabot yang kami pilih di Cavenzi smlm.




Amek design yg ni, tapi kulit, bkn cm kain baldu.
DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Thursday, December 18, 2008

Pindah

Selasa baru ni saya dan suami telah ber'gtalk' di opis memasing, sy menumpang di opis org sbnrnya. Si suami ajak main teka-teki plak.

Berikut adalah dialog gtalk tersebut:

12:55 PM suami: tak keluar makan????
12:56 PM me: jap g kul 1
suami: hehe
ada berita baik
12:57 PM cuba teka
hehe
12:58 PM aik hilang dah
1:02 PM me: trstbhDSDS
'[D
]ISYG
1:03 PM GILER HAPE GTALK NI
br bleh
ape dia?
malas la nk tgu malam
dh bg tau awal ni, bg tau je la
ape dia?
ape dia?
ape dia?
1:04 PM isyh ilang plak
nk g makan dl la

dan dialog gtalk berhenti takat tu je sbb gtalk sy bengong. dan diolaog tersebut telah bersambung di dalam henpon saya dan suami. hehe. Nak tau ape berita baiknya?

jeng jeng jeng...

lorr.. dapat kuarters rupenya. kat presint 14. Dah lama si suami mohon, tahun 2003, skang ujung 2008 baru dapat, tu yg dia seronok sgt tuh. Plak tu kuarters baru siap. Ermm nampak gayanya kena pindah umah la. Skang ni kami menyewa di seksyen 7, b.b.bangi. bulan depan dh boleh pindah, tapi kami ingt nk masuk ujung bln, taun baru cina ni. Ujung minggu ni si suami outstation kat kangar, pastu sambung cuti krismas pastu balik ganu cuti awal muharam. Nak pindah barang slow2 lps cuti muharam. Maklumla dah buyong ni mana larat nk angkut2 barang. Semalam dia pegi buat deposit tnb ngan syabas, ari ni p baya deposit dan settle kan sume. Dah dpt kunci dh pon. Sabtu ni leh g tgk umah tu, umah teres 2 tingkat, umah bernombor 2. Eh x jadi tgk umah ari sabtu ni, si suami ajak tgk lepas balik keje plak. X sabar si suami ni. Ni baru nk pindah kuarters, lum pindah umah sendiri ujung taun depan atau awal 2010. So lebey kurang setaun je la kami plan nk duk kuarters ni.

Erm.. skrg ni kami menyewa umah yg fully furnish, so kali ni pindh umah kosong je la. Angkut kain baju, buku2,hadiah2 kawen ktorg yg penuh 1 bilik maid ngan perkakas2 eletrik je. Banyak jgk nk kena kuar duit ni nak beli peti ais,tilam, sib baik washing machine dh beli siap2 lepas kawen ari tu. Nak beli kain langsir, sib baik ade mesin jahit sendiri, leh jahit sendiri. Pinggan mangkuk, periuk belanga, brg elektrik sume dh ade, hadiah kawen ari tu, x pakai2 lg, sume masih baru k. hehe.

Jauh sket la nanti nk g keje kat kl, x pe la janji leh duduk selesa, x gitu? hehe.
DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Prosperous times are back!

Smlm baca blog nanee pasal McD prosperity burger. Slurp... terliurnya. Dengan secara x sengaja telah membuat teka-teki kepada si suami pasal prosperity burger nih. And dengan lampu hijau yang terang lagikan bersuluh semalam dapat la makan burger ni kat Mc D baru kat bangi, sebelah pkns tu. Meriah jgk suasana kat situ. Nyum nyum sedap betul. Konyang perot mak buyong ni melantak burger nih dengan 1 gelas air coke kemudiannnya di refill lagi. Lagi bertambah buncit la perot wakaka.

DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Wednesday, December 17, 2008

Tag Dari Nanee


Syarat2nya:
- Pada yang telah berkahwin,anda dikehendaki postkan gambar perkahwinan anda dlm blog anda...
- Pada yang belum berkahwin,postkan gambar perkahwinan yang paling bermakna buat anda yang pernah anda hadiri.. contohnyer perkahwinan X-kekasih ,kawan baik,artis populer..tak kiralah,asalkan ianya membawa seribu erti buat anda...

Ni ler gambar kawen, hehe br je rasa semalam kawen, anak dh nak masuk 2, hihi. Masa kawen ni aku tersangat la gemuk, huhu, tapi skang dh kurus, cheewah.


Nak suruh zie, aleen n debba panjangkan tag ni.
DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER

Thursday, December 11, 2008

Kembali Berdua

Skang jam 5.54 ptg, lokasi dbp. Masih tidak pulang kerana bermalas-malasan. Hehe, x de ape yg nk di rush kan. X perlu amek Adib kat umah pengasuh sbb skrg Adib tgh bergumbira di kampung bersama nenek, saudara-mara dan jiran2, hehe. Tentu dia tgk srnk skang tinggal kat kg. Ye la ade org layan dia. Adib akan tinggal di kg lebey kurang sebulan lamanya. Ermm... cm mane balik umah nanti, mesti sunyi je sbb Adib x de. K la takat ni dl, nk balik. Hujan pon x berenti lg ni, redah je la.
DETAIL ORDER

Klik DISINI untuk ORDER